Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Φρανσουά Ολάντ: Μπορεί να είναι αριστερός, αλλά σίγουρα δεν είναι δημοφιλής

Φρανσουά Ολάντ: Μπορεί να είναι αριστερός, αλλά σίγουρα δεν είναι δημοφιλήςΣυνεχίζει να "κατρακυλάει" η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, καθώς έχει σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ φτάνοντας στο 26%...

Πολλοί αναρωτιούνται στη Γαλλία για το κατά πόσον η σημερινή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ είναι, αν όχι σοσιαλιστική, τουλάχιστον προοδευτική. Ας πάρουμε το παράδειγμα του κατώτατου ωρομισθίου (γνωστού ως smic), το οποίο καθιερώθηκε το 1970. Ήταν ένας από τους θεμέλιους λίθους της «νέας κοινωνίας», του προοδευτικού προγράμματος που είχε εκπονήσει ο τότε πρωθυπουργός Ζακ Σαμπάν-Ντελμάς προκειμένου να αφοπλίσει την επαναστατική άκρα Αριστερά. Το smic λαμβάνει υπόψη τις «διαστρεβλώσεις» που προκαλεί ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας και προσδιορίζει αυτό που η κοινωνία θεωρεί ελάχιστη κοινωνική αξία της εργασίας.

Σκληρή γλώσσα από τον πρώην Α/ΓΕΣ Φρ. Φράγκο για τους «κουλτουριάρηδες» που φέρνουν αντιρρήσεις στην παρέλαση

Σταράτες και καθαρές κουβέντες λέει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ βάζει τη δική του σφραγίδα στην όλη συζήτηση, η οποία ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που... φοβούνται τα τανκς και εξέφρασαν αντιρρήσεις για τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθαρίζοντας ότι παρέλαση σημαίνει πρώτα απ' όλα εκπαίδευση.

Ο κ. Φράγκος μιλώντας στη «δημοκρατία» επισημαίνει ότι το θέμα της παρέλασης της Θεσσαλονίκης έχει υπερτροφοδοτηθεί. «Γιατί το λέω αυτό; Γιατί όλα τα οπλικά συστήματα που είναι να παρελάσουν εδώ βρίσκονται στον περίγυρο. Eτσι, δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων εκτός έδρας. Οι καταδρομείς είναι από τη Ρεντίνα, η μηχανοκίνητη ταξιαρχία από την Ασσυρο, το ίδιο και το πυροβολικό, τα Hawk από τον Χορτιάτη. Συνεπώς για ποια τεράστια κονδύλια μιλάμε;» αναρωτιέται ο έμπειρος στρατιωτικός.