Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

«Επιτήρηση» για πάντα

Δεν έφτανε η... πανηγυρική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όταν έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία ώσπου να ξεχρεώσει το 75% των δανείων της, ήρθε και η νέα δήλωση του Ολι Ρεν να δώσει τη χαριστική βολή στις όποιες ανάσες ήλπιζε ότι θα μπορούσε να πάρει η χώρα.

Και αυτό γιατί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές και πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης (τότε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.)!

Έρχεται... κύμα από προβοκάτσιες με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη

Ξέρουμε πάντοτε τι λέμε! Αυτό είναι σίγουρο πλέον, έπειτα από τόσες επιβεβαιώσεις κειμένων και αναλύσεών μας. Το πιο σημαντικό: ξέρουμε και πότε ακριβώς το λέμε! Και μιλούμε πάντοτε έγκαιρα... Όταν π.χ. κάναμε πρώτοι απ’ όλους λόγο περί «Εκείνου που Πρέπει», περί «νέου καθεστώτος» κτλ., οι περισσότεροι θεώρησαν τα γραφόμενά μας «υπερβολικά» ή και «αποπροσανατολιστικά» ακόμη.

Να όμως που τελικά οι εξελίξεις δικαίωσαν τις εκτιμήσεις μας εκείνες, που τότε χαρακτηρίστηκαν από μερικούς ως «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας»!... Διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στο «ιστορικό» εκείνο πρωτοσέλιδο της «Ε.Ω.»: «Το πολιτικό σύστημά μας ήδη έχει φθάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Και ήδη αυτοί που αποφασίζουν για μας... χωρίς εμάς ήτοι «ειδικοί συνεργάτες» της φοβερής και τρομερής CIA προβλέπουν συγκλονιστικές εξελίξεις για την Ελλάδα. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν στο χρονοδιάγραμμα 2011-2012»...