Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Οφθαλμαπάτη τα 2,6 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα!

Τα στοιχεία του δεκαμήνου για τον Προϋπολογισμό δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 2,6 δισ. ευρώ, για το οποίο πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί. Ομως, το πλεόνασμα αυτό είναι οφθαλμαπάτη, καθώς επιτυγχάνεται αφού το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο επισκοπούμενο διάστημα εμφανίστηκε «συγκράτηση» δαπανών κατά 3,46 δισ. ευρώ, η οποία είναι αποτέλεσμα της στάσης πληρωμών που κάνει το κράτος όπου μπορεί.

Σας παρουσιάζουμε τη ΝΕΜΕΣΙΣ

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο για να γίνει καλύτερα αντιληπτό τί κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια, χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση και χωρίς η πορεία του στην διεθνή αγορά να εξαρτάται από εγχώριες παραγγελίες.
Εκτός από την Ελλάδα που "τρώει τις σάρκες της" και σκυβει το κεφάλι στους ξένους δανειστές ζητώντας καινούρια δανεικά, υπάρχει και η Ελλάδα που αντιστέκεται, κατασκευάζει πρωτοποριακά προϊόντα και κατακτά τις ξένες αγορές.

Tο πρώτο ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης ταχύπλοο σκάφος ειδικών επιχειρήσεων ΝΕΜΕΣΙΣ το οποίο μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο "glass-cockpit" (!) όπως φαίνεται και στο βίντεο, φουσκωτό σκάφος άκαμπτης γάστρας τύπου RHΙΒ  (Rigid-Hulled Inflatable Boat), παγκοσμίως.

Σύμμαχος της μακροζωίας ο καφές

Σύμμαχος της μακροζωίας ο καφέςΗ τακτική αλλά με μέτρο κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νεότερες επιστημονικές μελέτες, που επικαλείται, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, το Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης για τον Καφέ, το οποίο έχουν δημιουργήσει οι μεγαλύτερες εταιρίες καφέ στην Ευρώπη.

 Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με μια σειρά από πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία, όσοι πίνουν τρεις έως τέσσερις καφέδες τη μέρα, έχουν περίπου 25% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ ή πίνουν λιγότερους από δύο καθημερινά. Μάλιστα, κάθε πρόσθετο φλιτζάνι καφέ φαίνεται να μειώνει κατά 7% έως 8% τον σχετικό κίνδυνο για διαβήτη, ενώ προστατευτικά φαίνεται να δρα ακόμα και ο καφές «ντεκαφεϊνέ» (χωρίς καφεϊνη).