Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013


Κι όμως οι εγγονές του Τσε Γκεβάρα είναι Ελληνίδες και ζουν στην Αθήνα

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ήταν και παραμένει το σύμβολο επανάστασης για πολλούς, ενώ η εικόνα του αποτέλεσε έμβλημα αντίστασης για τουλάχιστον τρεις γενιές ανθρώπων.

Μια από τις πιο άγνωστες πτυχές της ζωής του είναι ότι η νύφη του είναι Ελληνίδα και ζει στην Αθήνα μαζί με τον άνδρα και τις δύο κόρες της.

Ο Ερνέστο Γκεβάρα, γιος του μεγάλου επαναστάτη, και η σύζυγός του Μαρία Ελενα έφεραν πριν από μερικές ημέρες στο κόσμο τη δεύτερη κόρη τους, και εγγονή του Τσε, η οποία αναμένεται να αποτελέσει και την καλύτερη συντροφιά για την 10χρονη Ελενα.

Η πρώτη κόρη της οικογένειας εδώ και μερικούς μήνες φοιτεί σε ελληνικό σχολείο, αλλά, ούτως ή άλλως γνώριζε από πριν άπταιστα ελληνικά.

Η απόβαση της οικογένειας Γκεβάρα στην Ελλάδα έγινε, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» το καλοκαίρι, όταν όλοι είχαν έρθει για να επισκεφθούν τη γιαγιά και το μεγαλύτερο κατά δύο χρόνια αδελφό της Μαρίας-Έλενας, μητέρας των δύο κοριτσιών.

Ισραηλινοί κατάσκοποι πληροφοριών έχουν επικεντρωθεί στους Αμερικανούς πολίτες

iStock 20492165 MD - American and Israeli flags
Israeli Data Spies Have Eyes Focused on U.S. Citizens

• Tentacles of Israeli “security” firms stretch across U.S., globe

By Keith Johnson

While the National Security Agency (NSA) spying scandal continues to grab national headlines, the equally egregious intelligence gathering on United States citizens by Israeli security firms has virtually flown under the radar.

A recent article in Rolling Stone magazine, entitled “Meet the Private Companies Helping Cops Spy on Protesters,” comes close to scratching the surface by identifying the four major security contractors that have been aggressively hawking their invasive surveillance products at various trade shows and police conferences throughout the nation. However, they fail to mention that at least two of those companies are owned and operated by members of a foreign nation with a long and notorious history of spying on the U.S. government and its citizens.

Στο Αμβούργο θα κριθούν η ΑΟΖ και το Καστελόριζο

Στο Αμβούργο της Γερμανίας θα κριθεί σε εύθετο χρόνο η τύχη του Καστελόριζου και θα διευθετηθεί το σύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Crash» στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Ο σχετικός οδικός χάρτης, ο οποίος έχει καταρτιστεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον στενό συνεργάτη του Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, έχει ως στόχο να αξιοποιήσει η Ελλάδα την ευνοϊκή για αυτή γεωστρατηγική συγκυρία στη Μεσόγειο, να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο της και να λύσει οριστικά τις διαφορές της με την Τουρκία.
  
Τα ενδιάμεσα στάδια