Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Τουρκία: Τι είναι μια Mercedes 500S για έναν «άγιο» άνθρωπο;

Τουρκία: Τι είναι μια Mercedes 500S για έναν «άγιο» άνθρωπο;Του Burak Bekdil

Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, πρόσφατα. Είπε επίσης πως είχαν κτίσει και ένα τζαμί στην Κούβα. Ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Φικρί Ιτσίκ, επίσης, είπε πως μουσουλμάνοι επιστήμονες ανακάλυψαν πρώτοι την σφαιρικότητα της Γης.

Όλα αυτά είναι φυσικά θεωρίες. Η ανακάλυψη όμως των πολυτελών λιμουζίνων Mercedes από τους μουσουλμάνους είναι γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση. Αυτό δε, ισχύει και για τον ανώτατο Τούρκο μουσουλμάνο κληρικό.

Ο καθηγητής Μεχμέτ Γκορμέζ, πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, είναι ο άνθρωπος που υποστηρίζει πως οι χριστιανοί οφείλουν να εορτάζουν τις επετείους κατάληψης των χωρών τους από τους μουσουλμάνους – εννοεί τους Οθωμανούς – αφού το να κατακτηθεί κανείς από τους μουσουλμάνους είναι ένα εξαιρετικό ευχάριστο γεγονός, αφού η καρδιά και το μυαλό των κατεκτημένων πλημύριζε από τη λάμψη του Ισλάμ.

Όσοι δε από αυτούς κατάφεραν και πήραν πίσω τις χώρες του δεν έχουν κάνει τίποτε λιγότερο από το να ασκούν, οι άθλιοι αμαρτωλοί, κατοχή σε μουσουλμανικές περιοχές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Γκορμέζ οι Αυστριακοί πρέπει να νιώθουν πολύ δυστυχισμένοι για το γεγονός ότι η Βιέννη δεν έπεσε στα χέρια των Οθωμανών, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κερδίσουν την απόλυτη ευτυχία, έχοντας την καρδιά και το μυαλό τους κατεκτημένα από τη λάμψη του Ισλάμ.

Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Οι Βιεννέζοι είναι έξυπνοι άνθρωποι. Μπορεί να ζητήσουν τώρα να υποταχθούν, αν και το 2014 δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να υποταχθούν οι χριστιανοί στους μουσουλμάνους με τη φωτιά και το σπαθί.

Και αν ο Γκορμέζ πρέπει, μάλλον, να παραιτηθεί από τα βιεννέζικα όνειρα του, μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τη Βαυαρία, όπου κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα Mercedes.

Πριν μερικές εβδομάδες, η εφημερίδα Χουριέτ έγραψε πως ένα ίδρυμα που σχετίζεται με τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, αποφάσισε να αγοράσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, στην εξευτελιστική τιμή των 400.000 δολαρίων, για να μεταφέρει τον Γκορμέζ.

Η Διεύθυνση διέψευσε την είδηση, λέγοντας πως η τιμή ήταν χαμηλότερη, χωρίς όμως να αναφέρει το πόσο χαμηλότερη ήταν τελικά. Την ίδια ώρα, ο πάπας, περιηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, κατά την πρόσφατή επίσκεψη του με ένα Renault Clio.

Φυσικά πως μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Γκορμέζ για μια Mercedes 500S, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας ξόδεψε 800 εκατ. δολάρια για το νέο προεδρικό ανάκτορο και το νέο προεδρικό αεροσκάφος. Στην σεμνή, μουσουλμανική Τουρκία, άλλωστε και τα 70 εκατ. των μουσουλμάνων κατοίκων της αξίζουν μια Mercedes 500S, με σοφέρ, στην εξευτελιστική τιμή των λιγότερων από τις 400.000 δολαρίων.

Ο προϋπολογισμός της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων για το 2015 είναι 1,4 φορές μεγαλύτερος του αντίστοιχου του υπουργείου Εσωτερικών, 2,7 μεγαλύτερος του αντίστοιχου του υπουργείου Εξωτερικών, 5 φορές μεγαλύτερος του αντίστοιχου της ΜΙΤ, 6,1 φορές μεγαλύτερος του πρωθυπουργικού γραφείου, 12,1% του υπουργείου Υγείας, 19,7% μεγαλύτερος του υπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και 35,4% μεγαλύτερος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Από την στιγμή λοιπόν που ο πρωθυπουργός, όλα αυτά τα υπουργεία, ο επικεφαλής της ΜΙΤ και ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαθέτουν επίσης ακριβά αυτοκίνητα, γιατί να μην μπορεί ο ανώτατος μουσουλμάνος κληρικός της Τουρκίας να έχει μια 500S; Σωστά; Σωστά.

ΠΗΓΗ: Hürriyet Daily News, 17 Δεκεμβρίου 2014, ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: http://www.defence-point.gr