Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή Γλέζου στον Ευ. Μεϊμαράκη για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα ζητά ο Μανώλης Γλέζος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής Ευ. Μειμαράκη...

Ο κ. Γλέζος αναφέρει τα ακόλουθα στην επιστολή του:

Κίνηση εκφοβισμού εταιρειών – Η Άγκυρα στήνει σκηνικό έντασης, σκοτώνει κάθε προσπάθεια

AOZ-KYPROS01-04FEBRUARY2014Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πολιτική εκφοβισμού των εταιρειών που εμπλέκονται στις έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, εφαρμόζει η Άγκυρα. Την ίδια ώρα, συντηρεί κλίμα έντασης και αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλοντας προφανώς να προκαλέσει κρίση, που θα αποτρέψει τους σχεδιασμούς στο πεδίο της ενέργειας.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και τα όσα διαδραματίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο Princess παρενοχλήθηκε από τουρκική φρεγάτα επειδή, όπως υποστηρίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μπήκε σε «ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας».

Αποκαλυπτικό: Αυτό είναι το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που δέχθηκε ο Αναστασιάδης

anastasiadis-eroglou01-05february2014Ρεπορτάζ ΦΙΛΕΛΕΥΕΘΕΡΟΣ

Λευκωσία: Το κείμενο, το οποίο υποβλήθηκε παρασκηνιακά από τους Αμερικανούς, στηρίζεται στην πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου και όπως διαμορφώνεται το σκηνικό θα αποτελέσει τη βάση για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Ολόκληρο το κείμενο το οποίο αποκαλύπτει το philenews, και το οποίο θα διαβαστεί σε περίπτωση συνάντησης των δύο ηγετών, έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ

Τι ζητά ο Ολλάντ στο Τουρκικό παζάρι;

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων 

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ δεν θεωρείται ιδιαιτέρως επιτυχημένος στην εσωτερική του πολιτική, αλλά στις διπλωματικές του επαφές μεταδίδει ενδιαφέροντα μηνύματα, πράγμα που έπραξε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.

Άλλωστε οι μεγάλες δυνάμεις έχουν μακροχρόνιους στόχους και σταθερή εξωτερική πολιτική επί δεκαετίες. Ευρισκόμενος σε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα ο σοσιαλιστής Πρόεδρος έδωσε την εντύπωση ότι απομακρύνεται κάπως από την αντιτουρκική στάση του συντηρητικού προκατόχου του. Ο  Σαρκοζί είχε καταστήσει σαφή την αντίθεσή του στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρ. Ένωση και μιλούσε για μία «ειδική σχέση». Ο Ολλάντ δείχνει να συζητά και το ενδεχόμενο πλήρους εντάξεως, αλλά με μία προϋπόθεση σκληρή. Να γίνει δημοψήφισμα και να αποφανθεί ο γαλλικός λαός. Όλα τα προγνωστικά λένε ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν την Τουρκία  και το δημοψήφισμα θα είναι απορριπτικό. Η Γαλλία αναγκάζεται να ρίχνει φραστικά νερό στο κρασί της διότι αισθάνεται ότι χάνει μία μεγάλη αγορά. 

Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το αυτόφωρο για επιχειρηματία με χρέη στο Δημόσιο

6B1894C8F9E84BA6E9E460E120F13308.jpgΑντισυνταγματική έκρινε δικαστήριο της Κατερίνης την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε υπόθεση σύλληψης επιχειρηματία της πόλης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκανε δεκτή την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε, δια του συνηγόρου του, o επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορούμενος για βεβαιωμένες οφειλές ύψους 290.000 ευρώ προς το δημόσιο και ζητούσε να παραπεμφθεί η υπόθεσή του σε τακτική δικάσιμο, ώστε να τού δοθεί ο χρόνος να προβεί σε ρύθμιση του χρέους του.