Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Αποκάλυψη Κουτσούμπα: "Οι Συριζαίοι λένε τσογλάνι τον Τσίπρα"

Αποκάλυψη Κουτσούμπα: "Οι Συριζαίοι λένε τσογλάνι τον Τσίπρα"Τι είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ στο "σπίτι του λαού"

Εγκαινιάζοντας μια νέου τύπου επικοινωνιακή τακτική, χτες ο Περισσός άνοιξε τις πόρτες του μετά από πολλά χρόνια και υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους, με τους οποίους ο Κουτσούμπας έκανε κουβέντα εφ όλης της ύλης. Σε ένα από τα πηγαδάκια μάλιστα που σχηματίστηκαν χτες ήταν παρούσα και η Λιάνα Κανέλλη και η συζήτηση πήγε όπως ήταν φυσικό στο "τσογλάνι" που είχε ειπωθεί για τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιδόματα, τριετίες, μείωση επικουρικών και σωρεία θεμάτων στα ψιλά γράμματα

Δεκάδες ρυθμίσεις μέσω των οποίων περικόπτονται μισθοί, επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές ανοίγουν παράθυρα για σοβαρές ανατροπές στη λειτουργία των καταστημάτων και την είσοδο ισχυρών ομίλων σε δραστηριότητες όπως τα περίπτερα κ.λπ. έκρυψε η κυβέρνηση μέσα στη σκόνη που σήκωσε η πολυήμερη διαμάχη για το γάλα. Σχεδόν πίσω από κάθε ρύθμιση που εμφανίζεται ως θετική κρύβεται και μια λεπτομέρεια που οδηγεί σε απώλεια εισοδημάτων ή κοινωνικών παροχών ή στο άνοιγμα αγορών προς όφελος ισχυρών ομίλων. Μάλιστα, η διαβούλευση των τελευταίων εβδομάδων περιορίστηκε στο γάλα, με αποτέλεσμα να μη συζητηθούν καθόλου ή να ασχοληθούν οι πολίτες ελάχιστα με τις άλλες προβλέψεις του σχεδίου νόμου. Με τις ρυθμίσεις:

«Φορολογικός παράδεισος» θα γίνει η Κριμαία

31FA3E8C32467D1D45C16F0CA993762E.jpgΗ Ρωσία θα κάνει την Κριμαία μία ειδική οικονομική ζώνη με φοροαπαλλαγές και μειωμένη γραφειοκρατία ώστε να προσελκύσει επενδυτές, ανακοίνωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή.

Όπως είπε στόχος της Μόσχας είναι η Χερσόνησος της Κριμαίας να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική στους επενδυτές προσφέροντας μειωμένη φορολογία και γραφειοκρατία.

Γ. Πορφύριος: Ο Άγιος προστάτης της σύγχρονης έρευνας και τεχνολογίας;

Βαρυσήμαντο άρθρο του Χριστόδουλου Α. Πρωτοπαπά, 
CEO της Hellas Sat Κύπρου.

Κανένας Άγιος μέχρι σήμερα από το Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχει τόση μεγάλη σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία όση ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Η σοφία που με τη χάρη του Θεού είχε αποκτήσει ο Άγιος Πορφύριος ήταν μοναδική αλλά και ο τρόπος και τα θαύματα που έκανε όταν ήταν στη ζωή ή μετά το θάνατό του ήταν τόσο σημαντικά που άφηνε εμάς τους «τεχνολόγους αλόγους» όπως σωστά λέει η αγία μας Εκκλησία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Άγιος Πορφύριος έζησε σε μια εποχή όπου αναπτυσσόταν με ραγδαίο ρυθμό η τεχνολογία και οι διάφορες άλλες επιστήμες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα σε τέτοιο σημείο που κάποιοι ορθόδοξοι στοχαστές της εποχής του είχαν ξεκινήσει να δαιμονοποιούν και να κακίζουν την τεχνολογική πρόοδο.

Κατά τα τελευταία 30 χρόνια της επί γης παρουσίας του Αγίου Πορφυρίου η τεχνολογία έχει κάνει σοβαρά βήματα: Ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, αναπτύχθηκε η ραδιοφωνία και η τηλεόραση, αναπτύχθηκε η ιατρική και η νανοτεχνολογία, προχώρησε η έρευνα για τα στοιχειώδη σωματίδια, ξεκίνησε η ανάπτυξη των υπολογιστών και της μηχανογράφησης, οι σεισμογραφικές έρευνες, η αστρονομία, η τεχνολογία των υλικών κλπ.

Ήταν πάρα πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες καταξιωμένοι επιστήμονες επισκέπτονταν τον Άγιο Πορφύριο για να του περιγράψουν και να του ανακοινώσουν με χαρά και ενδόμυχη υπερηφάνεια μια επιστημονική τους ανακάλυψη και να μένουν οι ίδιοι άφωνοι από τις επιστημονικές παρατηρήσεις, συμβουλές και συμπληρώσεις που έκανε ο Άγιος στη δική τους υψηλού επιπέδου επιστημονική έρευνα.

Αστρονόμοι πήγαιναν να του πουν ότι ανακάλυψαν πλανήτες με ισχυρά αστρονομικά τηλεσκόπια και τους καθοδηγούσε να ανακαλύψουν άλλους μεγαλύτερης σημασίας διπλανούς με αυτούς που ανακάλυψαν. Καθηγητές της Ιατρικής πήγαιναν με χαρά και ενθουσιασμό να του αναφέρουν για μια εξειδικευμένη και καινοτόμο ιατρική μέθοδο θεραπείας μιας ασθένειας και προσγειώνονταν μένοντας άφωνοι όταν με υψηλούς ιατρικούς όρους και άλλη επιστημονική ορολογία διόρθωνε την έρευνα τους.

Ο Άγιος Πορφύριος όταν ήλθε

Τι ΙΚΑ μετονομάζεται σε ΙΚΕΑ