Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Σκάνδαλο Ολκής: Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Αναστασιάδης (κύριοι επικριτές και κατήγοροι της Μονής Βατοπαιδίου για το δήθεν σκάνδαλο...) αγοραπωλούν προνομιακά οικόπεδα μεταξύ τους!

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου πούλησε οικόπεδο στην κ. Ανδρη Αναστασιάδη
Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ, ANA-MPA

Θόρυβος προκλήθηκε σήμερα από δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» που ανέφερε ότι η Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αγόρασε οικιστικό ακίνητο από την Αρχιεπισκοπή, με εμβαδόν πέραν των 1.700 τετραγωνικών μέτρων, στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού.
Κόμματα της αντιπολίτευσης άφησαν αιχμές για επιλήψιμη πράξη και απαίτησαν εξηγήσεις.

Η εφημερίδα έγραψε, ότι η αγορά έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, έναντι του ποσού των 500.000 ευρώ. Με την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου, η κ. Αναστασιάδη πλήρωσε 40.000 ευρώ σε μετρητά, ως προκαταβολή, ενώ έως τις 30 Απριλίου, θα πρέπει να καταβληθεί στην Αρχιεπισκοπή το ποσό των 160.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε 75 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 4.000 ευρώ έκαστη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι

Sueddeutsche: «Ψεύτικοι οι πανηγυρισμοί για την Ελλάδα»

«Στην περίπτωση της Ελλάδας προτάσσεται η άγνοια και η ελπίδα έναντι της ειλικρίνειας» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα...

«Ψεύτικοι οι πανηγυρισμοί για την Ελλάδα» γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. «Η σχεδιαζόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές εορτάζεται ως επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι» σχολιάζει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Σέρστιν Γκάμελιν.

Το άρθρο μιλά καθαρά για μια απόφαση χωρίς σοβαρή οικονομική βάση, η οποία λαμβάνεται με καθαρά πολιτικό σκεπτικό: να στηριχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά και να αποφευχθεί τυχόν νέα κρίση στην ευρωζώνη.

Θράκη: Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές το κόμμα των Γκρίζων Λύκων (DEB)

Οι "Γκρίζοι Λύκοι"  γνωστή παρακρατική τουρκική οργάνωση, με συμμετοχή σε σφαγές αμάχων (Κύπρος) έως και πληρωμένες δολοφονίες (εντός και εκτός Τουρκίας), εκπροσωπούνται στην Ελληνική Θράκη από το κόμμα DEB (συνέχεια του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος του Σαδίκ).

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 
Η "συνεισφορά" και η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης στην τουρκική εξωτερική πολιτική είναι διανθισμένη από "εγγραφές μελών" (που δεν διστάζουν να φωτογραφίζονται περήφανοι στο διαδίκτυο) έως την δημιουργία διαφόρων συλλόγων. Όμως, το κύριο έργο της συγκεκριμένης τουρκικής οργάνωσης είναι η δημιουργία, ο έλεγχος και η καθοδήγηση ομάδων τουρκοφρόνων,με κύριο σκοπό την με οποιοδήποτε τρόπο αντίδραση στο Ελληνικό κράτος, αλλά και την ταυτόχρονη καταγραφή της συμπεριφοράς των μουσουλμάνων στις περιοχές όπου διαμένουν οι "Γκρίζοι Λύκοι".

Την Πέμπτη βλέπουμε ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Με τουλάχιστον 100 δωρεάν, προβολές στην Ελλάδα την Κύπρο και αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στις 20:00 το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε των δημιουργών του Debtocracy και του Catastroika. Τις προβολές οργανώνουν ομάδες πολιτών, οργανώσεις και αντιφασιστικά δίκτυα ενώ συμμετέχουν ομάδες εργαζομένων, καλλιτέχνες και δημιουργοί από την ERT Open, το θέατρο Εμπρός κ.α.