Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Γκολεμά: Για την Σπυράκη θα έπρεπε ήδη να έχει επέμβει εισαγγελέας

Μία συνέντευξη- ποταμό στο kourdistoportocali.com και την Κλεοπάτρα Πατλάκη έδωσε η αυστηρή τηλεκριτικός, Ντέπυ Γκολεμά, μιλώντας έξω από τα δόντια για όλους και για όλα...
Ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν για την πρώην δημοσιογράφο του Mega, Μαρία Σπυράκη, αλλά και τον Γιάννη Πρετεντέρη, με αφορμή την παραδοχή τους ότι γνώριζαν πολλά αλλά δεν μίλησαν… για το καλό της χώρας.

«Αυτή η κυνική ομολογία, ότι απέκρυψαν πράγματα, τάχα για το καλό της χώρας, μ’ έκανε έξαλλη. Στην περίπτωση της Σπυράκη θα έπρεπε ήδη να έχει επέμβει ένας εισαγγελέας. Που είναι οι εισαγγελείς σ’ αυτή τη χώρα; Όταν οι δημοσιογράφοι ομολογούν ότι ήξεραν αλλά δεν έλεγαν, αυτομάτως είναι ηθικοί αυτουργοί αυτού του δράματος που ζει όλη η Ελλάδα».

Γνώριζαν για το κούρεμα, δεν έχουν δικαιολογία

Γνώριζαν για το κούρεμα, δεν έχουν δικαιολογίαTου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, 
7.5.14

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2013, έγινε μία υψηλού επιπέδου και υπό καθεστώς πλήρους εχεμύθειας ενημέρωση στην Ουάσιγκτον. Αντικείμενο ήταν η κρίση χρέους στο νότο της Ευρωζώνης και η πιθανή επέκτασή της και στην Κύπρο.

Ο αξιωματούχος που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ενημέρωσης περπατούσε σε τεντωμένο σχοινί και κάθε λέξη είχε τη σημασία της. Φεύγοντας από τη συνάντηση ήμουν βέβαιος πως κάποιο μεγάλο κακό θα συνέβαινε, αλλά δεν ήταν και εύκολο να το συγκεκριμενοποιήσω. Λέξεις και φράσεις, όπως «εξάτμιση» τραπεζών, όπως «διάσωση διά ιδίων κεφαλαίων», ήταν μεν στην ημερησία διάταξη, αλλά ήταν πρωτόγνωρες ακόμα και για δημοσιογράφους που κάλυπταν την οικονομική κρίση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η μαριονέτα των εκδοτών

Unfollow 29

info-war.gr

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» με δάνεια και κάρτες

pic-0-norm.jpgΠολύ έντονο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Σε βαθμό που ακόμα και στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων να παραδέχονται ότι ο αριθμός όσων έχουν σταματήσει να τακτοποιούν κανονικά τα δάνεια τους, να αυξάνει επικίνδυνα, εν μέσω μιας γενικότερης …ευφορίας ότι όλα πάνε καλύτερα. Τα μηνύματα, ωστόσο, που εκπέμπονται από τις αρμόδιες διευθύνσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά.