Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Το (πραγματικό) Φεστιβάλ των Καννών


Το θρίλερ με τα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα και ο εκβιασμός «Παπαδήμος ή εγώ».

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το εικοσιτετράωρο που συγκλόνισε την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη συνολικά. Η πρωτοφανής απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει εν αγνοία των άλλων Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων το δημοψήφισμα οδήγησε τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να τον καλέσουν εσπευσμένα στις Κάννες, στις 2 Νοεμβρίου 2011, όπου θα συνεδρίαζαν οι G20 για να... απολογηθεί. Ήταν η αρχή του τέλους για την πρωθυπουργία του.

Το παρασκήνιο της κρίσιμης συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών με τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες «ξετύλιξαν» πριν από λίγες ημέρες οι «Financial Times», σε αφιέρωμα «στα χρόνια που άλλαξαν για πάντα την Ευρώπη». Eντύπωση κάνει η αναφορά στα δάκρυα της Μέρκελ που έτρεχαν στα μάγουλά της, ενώ φώναζε: «Είναι αδικία... Εγώ δεν θέλω να αυτοκτονήσω».

Καταδίκασαν έγκυο από το Σουδάν σε θάνατο επειδή έγινε χριστιανή!

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η Ίσαγκ ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη, θρησκεία της μητέρας της, διότι ο μουσουλμάνος πατέρας της ήταν απών όταν μεγάλωνε...
Δικαστήριο του Χαρτούμ καταδίκασε μια 27χρονη σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό, παρά τις εκκλήσεις δυτικών χωρών να γίνει σεβαστό το δικαίωμά της να επιλέξει θρησκεία.

Η νεαρή γυναίκα, έγκυος οκτώ μηνών, κρατείται στη φυλακή μαζί με τον 20 μηνών γιο της, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία ζητεί την άμεση απελευθέρωσή της.

Η δημοτικότητα του Πούτιν αυξάνεται συνεχώς λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Η δημοτικότητα του Πούτιν αυξάνεται συνεχώς λόγω της κρίσης στην ΟυκρανίαΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η δημοτικότητα του οποίου αυξήθηκε λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, θα κερδίσει με άνεση μια ακόμη θητεία το 2018 αν θέσει υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα στη χώρα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το κέντρο Levada και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Η δημοσκόπηση του κέντρου Λεβάντα κατέδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν τον Πούτιν αν διεξάγονταν σήμερα προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία, από 77% τον Απρίλιο και 68% τον Ιανουάριο.

Η Βυζαντινή μουσική θεραπεύει την κατάθλιψη!

arthro1Ἡ βυζαντινή μουσική, ἁγιάζει τόν ἄνθρωπο ἀναίμακτα. Ἕνα σπουδαῖο θεραπευτικό μέσο γιά τήν ταλαίπωρη ψυχή τοῦ πεπτωκότος ἀνθρώπου, τοῦ ἐμπαθοῦς, εἶναι πράγματι ἡ Βυζαντινή μουσική. Διά τοῦτο δίδασκε ὁ σοφός ἰατρός τῆς ψυχῆς-Γέρων: «Ἡ βυζαντινή μουσική εἶναι πάρα πολύ ὠφέλιμη. Κανένας χριστιανός δέν πρέπει νά ὑπάρχει χωρίς νά ξέρει βυζαντινή μουσική. Πρέπει ὅλοι νά μάθομε. Ἔχει ἄμεση σχέση μέ τήν ψυχή. Ἡ μουσική ἁγιάζει τόν ἄνθρωπο ἀναίμακτα. Χωρίς κόπο, ἀγαλλόμενος, γίνεσαι ἅγιος». Εἰδικά γιά τήν θεραπεία τῆς κατάθλιψης ἡ βυζαντινή μουσική εἶναι ἕνα πολύ ἀποτελεσματικό μέσο.

Ἡ Βυζαντινή μουσική, δίδασκε, θεραπεύει τήν κατάθλιψη.

Μαντέψτε ποιός διορίστηκε πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας αερίου της Ουκρανίας…

ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ!

Ο εικονιζόμενος κύριος σε κύκλο, διορίστηκε πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας φυσικού αερίου της Ουκρανιας.

Δεν τον ξέρετε; Θα έπρεπε. Δεν είναι άλλος από τον …Χάντερ Μπάιντεν, γιό του Τζο Μπάιντεν! Ε, τον Τζό σίγουρα τον ξέρετε.

Πέρα από τα χαμόγελα της οικογενειακής φωτογραφίας, είναι δεδομένη η εξαθλίωση του Ουκρανικού λαού που δεν θα τολμήσει να αντιδράσει διότι οι δρόμοι έχουν καταληφθεί από τους ναζιστές. Που δολοφονούν αδιακρίτως. Μετά τους 30 τόνους χρυσού που έκαναν φτερά μετά το πραξικόπημα, τώρα και το φυσικό αέριο βρίσκεται σε καλά χέρια.

«Θησαυρός» η θάλασσα του Αγίου Όρους για τους παράνομους αλιείς

Σε θησαυρό έχει μετατραπεί η θάλασσα του Αγίου Όρους για τους παράνομους αλιείς οι οποίοι παρά το απαγορευτικό καθεστώς χρησιμοποιούν γρι-γρι και αφανίζουν την μοναδική δεξαμενή ιχθυαποθεμάτων που έχει απομείνει στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» μια καλή ψαριά (π.χ. με 15 τόνους μαγιάτικα) μπορεί να πουληθεί έως 100.000 ευρώ όταν τα πρόστιμα από το λιμεναρχείο δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση.