Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

(Και) οι Γερμανοί παρακολουθούν τις επικοινωνίες μέσω Ίντερνετ!

Οι Γερμανοί παρακολουθούν τις επικοινωνίες μέσω Ίντερνετ!Η Ελλάδα και άλλες 195 χώρες στη λίστα όσων παρακολουθούνται στενά από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών – Ποιος ο ρόλος των ελληνικών εταιριών – Πώς έγινε η αποκάλυψη

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Γερμανίας προς τις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, φαίνεται πως  η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), παρακολουθεί και η ίδια ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω ίντερνετ!

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», βάσει εγγράφων που έχει στη διάθεσή της, οι Γερμανοί παρακολουθούν στενά τις επικοινωνίες μέσω Ίντερνετ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

«Λάιτ» ο ιδεολογικός αυτοπροσδιορισμός στην Κύπρο

«Λάιτ» ο ιδεολογικός αυτοπροσδιορισμός στην ΚύπροΤου ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, http://www.philenews.com

Σε μια νέα περίοδο εισέρχεται η κυπριακή κοινωνία. Την ώρα που δείχνει να διανύει μια εποχή αδιαφορίας έναντι του πολιτικού συστήματος, διαμορφώνει νέα κριτήρια για τις πολιτικές επιλογές της. Ανεξαρτήτως τι ψηφίζει- και εάν ψηφίζει κάποιος- δεν παύει να καθορίζει το δικό του ιδεολογικό στίγμα. Σε μια εποχή κατά την οποία οι ιδεολογίες υποτίθεται «είναι πιο  χαλαρές», η θεωρία φαίνεται να έχει μεν σημασία, όμως, καθοριστικό ρόλο στην πολιτική τοποθέτηση έχουν οι ακολουθούμενες πρακτικές. Η εφαρμογή, δηλαδή, πολιτών.

Εκείνο που διαπιστώνεται από σειρά ερευνών κοινής γνώμης, που διενήργησε η RAI Consultants για λογαριασμό του «Φ», είναι πως αναδιαμορφώνεται το σκηνικό, κυρίως όμως, αυτό που αλλάζει είναι οι προσεγγίσεις των πολιτών. Οι πολίτες αναζητούν πρακτικές λύσεις, εάν είναι δυνατό και γρήγορες για την οικονομία, κρατώντας αποστάσεις από δογματισμούς και ιδεολογικές τοποθετήσεις. Άλλωστε, τα κομματικά ποσοστά δεν φαίνεται να συνάδουν και με την τοποθέτηση των πολιτών σε σχέση με τον ιδεολογικό τους αυτοπροσδιορισμό. Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή πολιτικών, η εν γένει διαχείριση που γίνεται από τους πολιτικούς όπως και η συμπεριφορά τους, επηρεάζουν και την ιδεολογική στάση των πολιτών. Όπως, ασφαλώς, επηρεάζουν και τη στάση τους έναντι των κομμάτων.