Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

του Γιάννη Κορωναίου

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη των «Επικαίρων» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ των «Επικαίρων», στα οποία περιλαμβάνονται τα άκρως απόρρητα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της ΕΥΠ Νο 53/13 Ιανουαρίου 2009 αλλά και Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανώτερων δικαστικών, οι ενέργειες που περιγράφονται στα ρεπορτάζ των «Επικαίρων» εμπίπτουν στα άρθρα 134, 135 και 135α του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν στις Προσβολές του Πολιτεύματος, και για τους δράστες στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας και διεθνούς συνωμοσίας, με ποινές κάθειρξης μέχρι και ισόβιας. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 134 παρ. 2 του Π.Κ. αναγράφεται: «Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος (...) επιχειρεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή». Στο άρθρο 135α με τίτλο «Προσβολές κατά της ζωής φορέων πολιτειακών λειτουργημάτων» σημειώνεται: «Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής ή τους νόμιμους αναπληρωτές τους ή αρχηγό κόμματος που αναγνωρίζεται από τον Κανονισμό της Βουλής τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη».
Αδιάσειστα τα στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Η Εισαγγελία έλαβε υπόψη τα στοιχεία των δημοσιευμάτων και τα θεώρησε επαρκή προκειμένου να διεξαχθεί σχετική έρευνα, η οποία και ανατέθηκε σε εισαγγελέα εφετών. Στην έρευνα είναι βέβαιο ότι θα ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΥΠ, προκειμένου να διευκρινιστεί η πηγή των πληροφοριών αλλά και να κατατεθούν όποια συμπληρωματικά στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», στον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ κατά την επίμαχη περίοδο Ιωάννης Κοραντής αλλά και ο Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, ως τότε σύμβουλος του προέδρου της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι, είχε λάβει γνώση αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού.
Για τις δικαστικές Αρχές είναι δεδομένο ότι οι εμπνευστές και οι εκτελεστές των παραπάνω σχεδίων λειτούργησαν με σκοπό τη διασάλευση του πολιτεύματος της χώρας αλλά και εις βάρος της εθνικής ακεραιότητας. Όσοι Έλληνες εμπλέκονται, πέραν της εσχάτης προδοσίας, κατηγορούνται και για την οργάνωση συνωμοσίας εις βάρος της χώρας, όπως ορίζεται και τιμωρείται βάσει του άρθρου 135 παρ. 2. «Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Με τις ενέργειές της, η Δικαιοσύνη δείχνει την πρόθεσή της να φωτίσει κάθε σκοτεινό σημείο αυτής της δυσάρεστης υπόθεσης, αναπληρώνοντας και το κενό της επίσημης Πολιτείας. Η μη προγραμματισμένη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με το νυν διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα στις 15 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από την έκδοση του τεύχους των «Επικαίρων» με την αποκάλυψη για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η προδημοσίευση του θέματος, ήταν η μοναδική ενέργεια από την κυβερνητική πλευρά που μπορεί να συσχετιστεί με το θέμα.

Τα δύο απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ
Τι έγραφαν, όμως, τα άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή; Στο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53, που εκδόθηκε από την ΕΥΠ στις 13 Ια- νουαρίου 2009 υπό τη σκιά των νέων «Δεκεμβριανών», για πρώτη φορά αναγράφεται η στοχοποίηση του τότε πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του από ξένες μυστικές υπηρεσίες και η διασύνδεσή τους με τη νέα γενιά τρομοκρατών που δρουν στη χώρα μας, βάσει πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB). «Τα γεγονότα του μηνός Δεκεμβρίου προβληματίζουν έντονα την Ελληνική Κυβέρνηση ως προς το ποιοι είναι από πίσω, ποιοι καλύπτουν ποιους και γιατί. Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώνουν τα στελέχη μας στην Αθήνα, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχουν καλύψεις, έχουν μεθόδους διαφυγής και μάλιστα προς το εξωτερικό. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουν στοχοποιηθεί στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όπως και ο ίδιος. Έχουν πέσει στην αντίληψή μας σήματα ξένων κυβερνήσεων που συνεργάζονται μεταξύ τους και έχει γίνει εκτενής παρακολούθηση της διαδρομής μεταξύ της οικίας και του γραφείου του Πρωθυπουργού. Υπάρχουν φωτογραφίες που ήλθαν στην κατοχή μας από μη κατονομαζόμενες πηγές άλλων Κρατών. Επίσης, έχουν περιέλθει στην κατοχή μας χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής. Χρήση τηλεχειριστηρίου για ενδεχόμενη έκρηξη απαραίτητη. Το θέμα τρομοκρατίας είναι συνήθως το έσχατο όπλο προκειμένου να αποφευχθούν οι επενδύσεις στη συγκεκριμένη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται ενεργό βοήθεια στο θέμα αυτό (τρομοκρατία) και έχει αποφασιστεί να της δοθεί», σημειώνεται στο απόσπασμα Δελτίου Πληροφοριών της FSB, το οποίο αξιοποίησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό, όπως και τον υπουργό Εσωτερικών.
Ένα μήνα αργότερα, νέες πληροφορίες έρχονται στη διάθεση της ΕΥΠ. Στις 5 Φεβρουαρίου 2009 ένα νέο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης (Νο 219) δίνει σημαντικές λεπτομέρειες για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, ενταγμένο σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αποσταθεροποίησης της χώρας με κωδική ονομασία «Πυθία 1». Στο ενημερωτικό σημείωμα οι συντάκτες της Υπηρεσίας Πληροφοριών μεταφέρουν και πάλι στοιχεία που συνέλλεξαν μέλη της FSB που βρίσκονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο επιχείρησης αντιπαρακολούθησης, αφού είχε διαπιστωθεί «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Πούτιν, Καραμανλή και Παρβάνοφ» για τις ενεργειακές συμφωνίες Ρωσίας - Ελλάδας - Βουλγαρίας. Οι άνδρες της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είχαν εντοπίσει ομάδα ατόμων που παρακολουθούσε τον πρώην πρωθυπουργό, τη δράση της οποίας περιέγραφαν ως «επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008». Μάλιστα, τέσσερις πράκτορες της FSB πρωταγωνίστησαν σε ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής με μέλη της ομάδας παρακολούθησης του Κ. Καραμανλή σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς, κατά το πενθήμερο 20 με 25 Απριλίου του 2008, στη Νέα Μάκρη. «Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής», γράφει το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης, «υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
»Εντός του προαναφερόμενου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ. Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο γραφείο του, τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και:
• Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR, καθώς και το κατάστημα των GOODY’S επί της οδού Κηφισίας, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό. Επιπλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής - Χαλανδρίου - Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής της Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.
• Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.
• Εκρηκτική ύλη C-4, καθώς και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ (καινούρια αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.
• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
• «Τηλεχειριστήριο», όπως σημειώνεται στο άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ.
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στο Σχέδιο «Πυθία 1», το οποίο προέβλεπε την αποσταθεροποίηση της χώρας σε τέσσερις άξονες: πολιτικό, οικονομικό - επιχειρηματικό, κοινωνικό και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Οι Ρώσοι επανέρχονται και στη διασύνδεση της νέας γενιάς τρομοκρατών με ξένες μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι οι τρομοκράτες «νέας κοπής» είναι ελεγχόμενοι από τις δυτικές υπηρεσίες. 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 18/08/2011

Η αμερικανική πρεσβεία πίσω από τις τηλεφωνικές υποκλοπές Καραμανλή

Από την εισαγγελική έρευνα, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή το οποίο πρώτο αποκάλυψε το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», προκύπτει ότι πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του τέως πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων την περίοδο 2004 - 2005, βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία στην Αθηνά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η σύνδεση των τεσσάρων από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας.

Εκτός από τον κ. Καραμανλή, παρακολουθούνταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας, υπουργοί και δεκάδες πολίτες.