Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Καραμανλής, Βατοπαίδι και στο βάθος κήπος ... Παπανδρέου!


Είναι γεγονός ότι κάποιοι “βγάζουν σπυριά” και μόνον στην ιδέα τού ότι είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σχέσεις μεταξύ “Ρωσίας και Ελλάδος”, έστω και θρησκευτικές, έστω και <πολιτιστικές, πολύ δε περισσότερο οικονομικές οι οποίες μαθηματικώς είναι βέβαιον ότι στο μέλλον μεταφράζονται σε πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση.

Είναι μία πλήρως “ανεπιθύμητη σχέση” για την Δύση, διότιγεωπολιτικά αλλά και γεωστρατηγικά η Ρωσία αποκτάπλεονέκτημα πρόσβασης στο Αιγαίο και προφανώς μέσω αυτού στην Μεσόγειο, πράγμα το οποίο δεν θέλει η Δύση.

Μετά τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο οι συνθήκες (Σεβρών, Λωζάνης, κτλ) οι οποίες υπεγράφησαν μεταξύ των “συμμάχων” ουσιαστικάαπαγόρευαν την κάθοδο πολεμικών πλοίων δια μέσω των στενών των Δαρδανελίων, και ουσιαστικά η πρόσβαση στην Μεσόγειο απο την Ρωσική πολεμική μηχανή επιτυγχάνεται μέσω τωνστενών του Γιβραλτάρ.

Ο Κ.Καραμανλής εξελέγη στίς 7 Μαρτίου του 2004 ώς πρωθυπουργός της χώρας με σημαντική πλειοψηφία (45.4%) έναντι του αντιπάλου πολιτικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διακυβερνούσε την χώρα επι έντεκα (11) συνεχή χρόνια, κατόπιν επανεξελέγει στίς 16 Σεπτεμβρίου 2007 με ποσοστό 41.83% και απώλεσε την πρωθυπουργία στίς εκλογές του 2009, οι οποίες διεξήχθηκαν πρόωρα κατόπιν αιφνίδιας διάλυσης της Βουλής.Τό γιατί θα το δούμε παρακάτω.

Ουσιαστικά ο Κ.Καραμανλής κυβέρνησε αυτόν τον τόπο για περίπου πέντε χρόνια μεσα στα οποία συνέβησαν γεγονότα τόσο συνταρακτικά και τέτοιου κοινωνικοπολιτικού μεγέθους, αντίστοιχα των οποίων δέν υπήρχαν στην Ιστορία της Νεοτέρας Ελλάδος.

Αναφέρω επιγραμματικά τα γεγονότα και τα σκάνδαλα για τα οποία συστήθηκαν εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές στην Βουλή των Ελλήνων, με μηδενικά σχεδόν αποτελέσματα επι της ουσίας, για όλα τα “σκάνδαλα”, όμως σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της επικοινωνίας, πολύ δε περισσότερο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Το ποιός ήταν ο στόχος και που απέβλεπαν οι εμπνευστές αυτής της πολιτικής σκευωρίας αρχίζει να γίνεται ορατός και ευδιάκριτος, εξ αιτίας της ανικανότητος του επιλεγμένου αντικαταστάτη του Κ.Καραμανλή, απο τα όχι και απαραίτητα εξωθεσμικά κέντρα, ημιδαπά και αλλοδαπά, να διαχειρισθεί τα απόνερα της πολιτικής σκευωρίας εις βάρος του κ. Καραμανλή.

Ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου ήταν ο αντικαταστάτης πρωθυπουργός του κ. Καραμανλή, και ο πολιτικός ο οποίος αποτελούσε τον πολιτικό αντίβαρο του, θεωρητικώς τουλάχιστον.

Ποιά λοιπόν ήταν τα “σκάνδαλα” και που στόχευαν;

Ας αρχίσουμε με το “σκάνδαλο” τών “τηλεφωνικών υποκλοπών”, μέχρι και τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή απεδείχθη ότι παρακολουθούντο, παρ’όλα αυτά, κανένα"αυτί" δεν ίδρωσε, παρ`ότι όλοι γνώριζαν ποιοί παρακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Το γεγονός ότι ταυτοποιήθηκαν τώρα, πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ότι τα τέσσερα από τα  δεκατέσσερα κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας, δείχνει ότι τότε κάποιοι ήθελαν να κλείσει η υπόθεση και να μην διερευνηθεί περαιτέρω.

Το αποτέλεσμα όμως παρέμενε υπαρκτό, παρακολουθείτο ο Πρωθυπουργός της χώρας, με ότι αυτό σημαίνει.

Κατ`αρχήν και η τότε δίωξη ήταν «πλημμελής»: Το αδίκημα της διακεκριμένης κατασκοπείας που είναι κακούργημα και δεν παραγράφεται όπως το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μόλις τώρα αποφασίζεται να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα.Τα νέα στοιχεία που ταυτοποιούν στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα εκείνης της περιόδου, υπήρχαν φυσικά, αλλά μόλις τώρα ζητήθηκε η συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που ιχνηλάτησε από τότε τα «καρτοκινητά σκιές» που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αδίκημα το οποίο έχει πια παραγραφεί.

Ύστερα, ωστόσο, από επιστολή του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος πριν από περίπου δέκα μήνες, με την ιδιότητα, τότε, του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε τη συνέχιση της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο.

Και στην υπόθεση υπάρχει ο μυστηριώδης θάνατος από αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη ο οποίος εν συνεχεία αποκαλύφθηκε ότι αποτελούσε κεντρικό πρόσωπο στις υποκλοπές.

Το “βέτο” του κ. Καραμανλή στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι εξόργισε τον Μπούς και την κυβέρνησή του.

Βέβαια ο Κ.Καραμανλής ήξερε με τι είχε να κάνει: «Η υπόθεση στο Βουκουρέστι είναι μια δύσκολη ιστορία. Θα κάνω το χρέος μου αλλά δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε για πολύ να είμαστε Κυβέρνηση» είχε εκμυστηρευτεί ο πρώην πρωθυπουργός σε στενούς του φίλους οι οποίοι βρισκόντουσαν στο γραφείο του στην Βουλή λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Βουκουρέστι.

"Αντίποινα"  της κυβέρνησης Μπους στην κυβέρνηση Καραµανλή για το "βέτο" του Βουκουρεστίου απέναντι στην ΠΓ∆Μ, ήταν το κόψιµο της Ελλάδας από το πρόγραµµα της βίζας των ΗΠΑ το 2008.

Ως πολιτική τιμωρία και αντίποινα στην κυβέρνηση Καραµανλή για το «βέτο» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ του Βουκουρεστίου χαρακτηρίζεται το κόψιμο της Ελλάδας από το πρόγραμμα της βίζας των ΗΠΑ το 2008.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, όπως παραδέχεται ο αµερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα σε τηλεγράφηµα που διέρρευσε από το Wikileaks, η οργή της κυβέρνησης Μπους «είναι αυτή που καθυστερεί την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραµµα».

Όπως προκύπτει από εµπιστευτικό τηλεγράφηµα (στις 29 Απριλίου του 2009), ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αναµονή για την άρση της βίζας και την είσοδο στο πρόγραµµα visa - waiver από το 1999 και τονίζει ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για είσοδο στο πρόγραμμα από το 2005.

Τό σκάνδαλο του Υπουργείου Πολιτισμού, το περιβόητο“σκάνδαλο Ζαχόπουλου”, (έτος 2008).

Η Κα Παπαρήγα δήλωνε τότε «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε στη λογική αυτή που περνάει, και εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΛΑΟΣ, που συμπεριφέρονται ακριβώς σαν να βρήκαν την κότα με το χρυσό αυγό. Ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Η ε/φ ριζοσπάστης κυκλφορεί με πρωτοσέλιδο «Επικίνδυνος για το λαό ο ορυμαγδός της σκανδαλολογίας» («Ρ» 19.1.2008, σελ. 1).

Το επόμενο “σκάνδαλο” ήταν τα “τοξικά ομόλογα” (έτος 2008), Σύμφωνα με την αποτίμηση που υπάρχει στη διεθνή βάση δεδομένων Bloomberg, (στίς 10/11/2008) μόνο τα τέσσερα από τα οκτώ δομημένα ομόλογα υφίστανται απώλειες περίπου 240 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές που καταγράφονται από τις τοποθετήσεις τους σε επενδύσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών (μετοχές), αλλά και από τοποθετήσεις σε αμοιβαία κεφάλαια.

Υπάρχουν όμως εκτιμήσεις από συνδικαλιστές και στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης για απώλειες της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ για το σύνολο των δομημένων ομολόγων».

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15484&m=A14&aa=1

Το επαναλαμβανόμενο επί σειρά ετών έγκλημα των τραπεζών (διάθεση τοξικών ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία) αυτών είναι ότι προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους και να εισπράξουν τα στελέχη τους (πχ Παπαμαρκάκης και λοιποί του σκανδάλου των ομολόγων) μπόνους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, γέμισαν τον κόσμο με σύνθετα χρηματικά προϊόντα, τα λεγόμενα τοξικά, τα οποία τελικά οδηγούν στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως και στην ταυτόχρονη κατάρρευση των χρηματιστηρίων όλων των αξιών (ακινήτων, εμπορευμάτων, ομολόγων κτλ.) και τελικά των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η επισήμανση εδώ είναι ότι αυτό (το σκάνδαλο) είναι και παλιό, και επαναλαμβανόμενο απο προηγούμενα έτη, και παρ`όλα αυτά το αναδυκνείουν τώρα (έτος 2008).

Το επόμενο “σκάνδαλο” του Βατοπεδίου, χρησιμοποιούμε εισαγωγικά, γιατί είναι τοις πάσι γνωστό, αποδείχθηκε και με την«βούλα» της Δικαιοσύνης, αλλά και των Επιτροπών της Βουλής ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο με την έννοια της ζημίας σε βάρος του δημοσίου. Υπήρξε αλαζονική συμπεριφορά Ρουσσόπουλου, επιβεβαιωμένες προνομιακές σχέσεις ακόμα και του Γ.Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και βέβαια του Θ.Ρουσσόπουλου με τον ηγούμενο της Μονής τον Εφραίμ, παράπλευρες ωφέλειες κυβερνητικών στελεχών (οικογένεια Βουλγαράκη κλπ.) αλλά ζημιά του δημοσίου από τις ανταλλαγές δεν υπήρξε.

Μία κόντρα του Θ.Ρουσσόπουλου και  ενός Έλληνα επιχειρηματία μεπολύ «ιδιαίτερες» διασυνδέσεις στις ΗΠΑ και πάνω απ`όλα μεμεγάλη ρευστότητα φαίνεται ότι αποτελεί την θρυαλίδα του “σκανδάλου”.
Μία ποινική δίωξη σε βάρος του δεύτερου για απάτη την οποία αυτός την αποδίδει σε παρέμβαση Ρουσσόπουλου, «πυροδοτεί» μία κόντρα που οδηγεί στα τέλη Αυγούστου του 2008 στην αποκάλυψη του «σκανδάλου» του Βατοπεδίου, απο γνωστό κανάλι.
Αυτό αποτελεί την επιφάνεια, διότι πλέον ο “στόχος” ήταν ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, και είχε “κλειδωσει”.

Το “σκάνδαλο” του Βατοπεδίου δημιούργησε το κατάλληλο υπόβαθρο για να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 2008, όπου μια σπίθα αρκούσε για να φέρει την καταστροφή, καθώς το κλίμα στην οικονομία επιδεινωνόταν ραγδαίως. 

Τον Δεκέμβριο του 2008 ξέσπασε το μεγαλύτερο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει ποτέ στην χώρα ως αφορμή του θανάτου του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού.

Τα Εξάρχεια ανέκαθεν αποτελούσαν προνομιακό πεδίο δράσης στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας, όπως επιβεβαιώνεται και από τις αποκαλύψεις για την δράση της Valerie Elise Plame (Βάλερι Πλέϊμ) πράκτορα της CIA.

Τον Μάρτιο του 2009 για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ από το 2000 παίρνει την πρωτοπορία στις δημοσκοπήσεις, ο Κ.Καραμανλής, σαφώς πιεζόμενος, πάει σε εκλογές και η χώρα οδηγείται σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, έτσι απλά!!!

Το επόμενο, είναι το σκάνδαλο της SIEMENS κατά το οποίο επτά πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται από την ανακρίτρια, εφέτη Μαρία Νικολακέα προκειμένου να απολογηθούν για το σκάνδαλο της Siemens.

Στους λογαριασμούς των συγκεκριμένων προσώπων, κυρίως σε ελβετικές τράπεζες, έχουν εντοπιστεί καταθέσεις χιλιάδων ευρώ από πρώην στελέχη της Siemens. Τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες είναι από 250.000 έως 1.000.000 ευρώ.

Όλα τα πρόσωπα τα οποία καλούνται να απολογηθούν ήταν μέλη επιτροπών του ΟΤΕ την  επίμαχη περίοδο σύναψης της σύμβασης 8002 του Οργανισμού με τη γερμανική εταιρεία με αντικείμενο την ψηφιοποίηση του δικτύου του Οργανισμού. Σύμφωνα με αγωγή που έχεις ήδη καταθέσει ο ΟΤΕ στη γερμανική Δικαιοσύνη (Πρωτοδικείο του Μονάχου) η ζημιά του Οργανισμού από τη σύναψη της σύμβασης υπολογίζεται σε περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ.

Από τα ευρήματα σε λογαριασμούς της Ελβετίας, δεσπόζουν καταθέσεις που αγγίζουν το 1 εκ. ευρώ από τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα σε πρώην ανώτερο στέλεχος του Οργανισμού ο οποίος εκπροσωπούσε στο ΔΣ τους εργαζόμενους.

Άλλο στέλεχος (ο οποίος χαρακτηρίζεται ως οικονομικό διευθυντικό στέλεχος), έχει δεχτεί τουλάχιστον 450.000 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η δικομματική μεθόδευση όχι μόνο για να παραγραφεί το σκάνδαλο της Siemens, αλλά και για να μην μπορέσει ποτέ στο μέλλον η Βουλή να ελέγξει το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο και τους υπουργούς που ενέχονται σ` αυτό. Η ηχηρή αποδοκιμασία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν μόλις 149 ενώ χρειάζονταν 150, στην πρόταση κατηγορίας κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη εξυπηρέτησε και τα δύο κόμματα εξουσίας, καθώς κανένα στέλεχός τους δεν κινδυνεύει από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Όλοι είναι πλέον αθώοι !!!


Απορρίφθηκε η πρόταση κατηγορίας κατά Χρ. Μαρκογιαννάκη, Γ. Αλογοσκούφη

"Όλα τα εγκλήματα στη χώρα έγιναν συναινετικά. Οι υπερπλειοψηφίες έχουν καταστρέψει τη χώρα" τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι "η συναίνεση αυτή υπάρχει και σήμερα εδώ". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "κανένα από τα δύο κόμματα δεν ήθελε να ακουμπήσει την αυτοκρατορία που λέγεται Siemens" και ότι η γερμανική εταιρεία αποτελεί μέρος της ιστορίας της νεοαποικιοκρατίας στην Ελλάδα.

Αντί να βάλουν το `μαχαίρι στο κόκαλο`, αντί να `ματώσουν`, αντί να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα και τους ενεχόμενους σε αυτά, τα κουκουλώνουν".

Εύλογα τίθεται το ερώτημα, γιατί αφού δεν σκόπευαν να το προχωρήσουν έκαναν επικοινωνιακές “φιέστες” καθ’όλη την διάρκεια της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Είναι πλέον προφανές ότι ο στόχος ήταν να διαμορφώσουν “κλίμα” πτώσης του κ. Κ.Καραμανλή, ήθελαν να υπακούσουν ώς πιστοί υπήκοοι τα υπερατλαντικά τους αφεντικά. 
Πριν από λίγες μέρες μιλώντας  σε στενό του συνεργάτη, ο πρώην πρωθυπουργός  με αφορμή το έγγραφο της ΕΥΠ σχετικά με το σχέδιο δολοφονία του για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα φέρεται να δηλώνει: «Το ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο αμερικανικός παράγοντας είναι απολύτως βέβαιο. Αυτό που ειλικρινά ακόμα δεν έχω αποσαφηνίσει είναι πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν αλλά και σε ποιες υποθέσεις αναμείχθηκαν».

Οι Ρώσοι που αποκάλυψαν την πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, είχαν φέρει στην Ελλάδα ολόκληρη ομάδα ειδικών επιχειρήσεων της GRU για να αποτρέψουν τις τηλεφωνικές υποκλοπές μεταξύ του Κ.Καραμανλή και του Β.Πούτιν.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι τόν κ. Κ.Καραμανλή τον “έφαγαν” οι πολιτικές του επιλογές με βασικό κριτήριο το Εθνικό συμφέρον της χώρας.

Ουδείς πρωθυπουργός της χώρας δεν υπέστη αντίστοιχο ανελέητο “πόλεμο”, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του.
Και παρ’ότι δεν υπήρξα ποτέ “καραμανλικός” οφείλω να αναγνωρίσω την πορεία με απόλυτη προσύλωση στο Εθνικό συμφέρον, ενός Ηγέτη του βεληνεκούς και της βαρύτητος του κ. Κ.Καραμανλή.

Απο την επιλογή της υπογραφής της σύμβασης του αγωγού “Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη” έως το Βουκουρέστι, την θέση του για το σχέδιο Ανάν, ο κ. Κ.Καραμανλής αποδυκνείεται σήμερα ως ο πολιτικός με ήθος και αξία, ο οποίος κράτησε “Θερμοπύλες”, ή τουλάχιστον προσπάθησε να κρατήσει.


Λάζαρος Ελευθεριάδης

aegeantimes.gr 


Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ EKEINH ΠΕΘΑΝΑΝ OI 13 ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ


Γιασάρ Οζ: “Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;”

Γιασάρ Οζ: “Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;”, είπε στους δημοσιογράφους ο μαφιόζος- παρακρατικός- όργανο της ΜΙΤ Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της ...

Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές...ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την “μητέρα Τουρκία”. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια.

Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου “έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία” (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ.Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την έρευνα;Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το “δεξί χέρι” του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες “βρώμικες δουλειές”.Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, “κελάηδησε”. Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη “βόμβα”, ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: “Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή”;Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: “Έχω δίπλα μου τον ήρωα”, της είπε. Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε.


Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων.

Πλήρης ρήξη σχέσεων Μόσχας-Αθήνας - Αντιρωσική θέση από ΥΠΕΞΣε πλήρη ρήξη των σχέσεων με την Ρωσία προχωρά η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς πριν λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας στην δήλωση του εκπροσωπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στην περίπτωση της προφυλάκισης του Εφραίμ απάντησε ξερά ότι "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις".

Ολόκληρη η δήλωση που επισημοποιεί την πλήρη διάρρηξη των ελληνορωσικών σχέσεων που έτσι ή αλλιώς ήταν "παγωμένες" μετά τις εκλογές που έφερε την κυβέρνηση Παπανδρέου στην εξουσία, έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών. Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης.
Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων».
Φυσικά κατόπιν των ανωτέρω, είναι πρακτικώς αδύνατον όσο υπάρχει αυτό το αντιρωσικό πνεύμα στην Αθήνα (κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά υπουργός Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.), να υπάρξει όχι ενίσχυση, αλλά και εμβάθυνση των σχέσεων αυτών.
Γεγονότα που έρχονται σε συνέχεια του "παγώματος" της αμυντικής συνεργασίας του σαμποταρίσματος του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης από την κυβέρνηση Παπανδρέου κλπ. Απλά, πλέον σαφώς καιεντυπωσιάζει η αντιρωσική θέση που λαμβάνουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. κατά της Ρωσίας, προφανώς υπό το πρίσμα της αναχαίτισης της επιστροφής του Κ.Καραμανλή στον οποίο χρεώνουν την φιλορωσική πολιτική που είχε ακολουθήσει.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

(Αρχικό κείμενο): Για "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" κατηγόρησε επίσημα για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνορωσικών σχέσεων η Μόσχα την Αθήνα, στην υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ και φαίνεται ότι πλέον το ελληνορωσικό ρήγμα ή καλύτερα το ρήγμα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου με την Ρωσία είναι πολύ πιο βαθύ απ’ό,τι φαίνεται.
Συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου του εξέφρασε  «Βαθιά ανησυχία για την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, που καταδεικνύει ότι δεν γίνονται σεβαστές από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας οι αποφάσεις και οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα»!
Στην δήλωσή του ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνει ότι «Είναι γνωστή η διερεύνηση της υπόθεσης για τις ανταλλαγές ακίνητης περιουσίας μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και ελληνικού κράτους, που έγιναν το 2007. Την ίδια στιγμή, λαμβάνοντας υπ' όψη τη δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και αναμεταδίδεται από τα ρωσικά ΜΜΕ, σημειώνεται επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη Ρωσία ανησυχεί για τις ανακοινώσεις, που φθάνουν από την Ελλάδα σχετικά με την τύχη του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος Άθως αρχιμανδρίτου Εφραίμ».
Εν συνεχεία ο κ. Λουκασέβιτς υπενθυμίζει ότι ο κ. Εφραίμ βρέθηκε στη Ρωσία πρόσφατα ως μέλος αντιπροσωπείας μοναχών του Αγίου Όρους, οι οποίοι συνόδευσαν την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, τη μεταφορά της οποίας διοργάνωσε το Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.
«Ένα από τα μεγαλύτερα χριστιανικά λείψανα για πρώτη φορά βρέθηκε στα όρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και κατά την 40ήμερη παραμονή του σε πολλές ρωσικές πόλεις εκατομμύρια ορθοδόξων πιστών κατόρθωσαν να προσκυνήσουν το ιερό αυτό λείψανο, το οποίο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις απομακρύνεται από το Άγιον Όρος Άθως», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, στην οποία προστίθεται ότι «είναι κατανοητό ότι πολλοί Ρώσοι τρέφουν βαθιά ευγνωμοσύνη προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθως, την αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου και τον καθηγούμενό της για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να προσεγγίσουν αυτό το λείψανο».

Για να φτάσει στο σημείο η Μόσχα να κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ίδια στιγμή που διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα των ρωσικών εταιρειών ενέργειας και άμυνας στην Ελλάδα δείχνει ότι εντείνει την πολιτική περιφρόνησης των κυβερνήσεων της χώρας μετά το 2009.
Αλλά και ότι δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση βιώσιμο το νυν κυβερνητικό σχήμα, το οποίο σε οποιαδήποτε περίπτωση το θεωρεί περίπου ως «κατοχική κυβέρνηση» αφού ευθέως ο Β.Πούτιν είπε ότι η Ελλάδα έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία λόγω χρεών.

Από εκεί και πέρα η υπόθεση Εφραίμ, φαίνεται ότι εξελίσσεται πολύ αρνητικά για τους εμπνευστές της, που δεν είναι άλλοι από το «βαθύ κράτος» της προηγούμενης «καθαρής» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προσπάθησε να ξυπνήσει μνήμες 2008-2009 για καθαρά πολιτικά οφέλη.
Έχουμε ήδη σημειώσει ότι δεν είναι δυνατόν να απαλλάσσονται οι πολιτικοί που υπέγραψαν και όλες οι εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων να λένε ότι «Δεν υπάρχει ζημία για το δημόσιο από τις ανταλλαγές» και να συνεχίζεται η υπόθεση για τον προτείνοντα την ανταλλαγή. Βέβαια, να σημειώσουμε και την αποχή δηλώσεων από πλευράς Ν.Δ. για το θέμα. Κάποιοι έχουν πείσει τον Α.Σαμαρά ότι η υπόθεση αποτελεί ανάχωμα σε τυχόν σκέψεις επιστροφή του Κ.Καραμανλή και όχι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναμιχθεί η Ν.Δ. σε κάτι που την έστειλε στην αντιπολίτευση πριν από δύο χρόνια, έστω και αν πλέον αποδεικνύεται ότι η υπόθεση δεν ήταν και τόσο σκάνδαλο…


«Πολλή κουβέντα» για να το πούμε κομψά αφού απαγορεύεται ο σχολιασμός των δικαστικών αποφάσεων, σηκώνει και το σκεπτικό προφυλάκισης του ηγούμενου από την  εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού
Κατά την άποψη της ανακρίτριας, οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κατηγορούμενου ενισχύονται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεών του και συγκεκριμένα:

- Πρώτον, από την εκμετάλλευση της ιδιότητάς του ως καθηγούμενου αγιορείτικης Μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας που μπορούσε να επηρεάσει πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους.
- Δεύτερον, από την επί μακρό χρόνο τέλεση των αξιοποίνων πράξεων που δεν προσιδιάζουν στο μοναχικό του σχήμα και την πνευματική του αποστολή
- Τρίτον από την προκλητικά μεγάλη ζημία σε βάρος του δημοσίου.
Στο δια ταύτα της πρότασής της η δικαστική λειτουργός καταλήγει επισημαίνοντας ότι αν ο ηγούμενος Εφραίμ αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να διαπράξει νέα αδικήματα.

Πόθεν προκύπτει η «μεγάλη ζημιά σε βάρος του δημοσίου»; Και γιατί δεν κρίθηκαν ένοχοι οι πολιτικοί που υπέγραψαν; Επίσης μήπως πρόκειται για ετυμηγορία η χρήση τέτοιων εκφράσεων όπως «επί μακρό χρόνο τέλεση αξιόποινων πράξεων»;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σάμου Ευσέβιος: “Η προφυλάκιση Εφραίμ είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων”

samou
Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος για την απόφαση προφυλάκισης του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπεδίου Αγίου Όρους, είπε σχετικώς:

«Με μεγάλη λύπη και πικρία πληροφορήθηκα την απόφαση για την προφυλάκιση του π. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων, αφού στοχοποιείται και κατηγορείται μόνον ένας και μάλιστα Κληρικός, με σκοπό από μια μεριά να συγκαλυφθούν ευθύνες άλλων και από την άλλη να χτυπηθεί στο πρόσωπο του π. Εφραίμ, όλη η Εκκλησία, ο ιερός Κλήρος, ο Μοναχισμός και ο ευσεβής Λαός, κατά τις ημέρες μάλιστα της Μητροπόλεως των εορτών, που είναι τα Χριστούγεννα, φαινόμενο σύνηθες κατά τις μεγάλες Εορτές.

Όμως ζη Κύριος ο Θεός. Στο διάβα τόσων αιώνων η Εκκλησία μας γνώρισε και τη φυλακή και την εξορία και τα βασανιστήρια και τον θάνατο ακόμη, κι όμως μέσα από αυτά δοξάζεται, καθώς έτσι συμμετέχει στο Σταυρό του Χριστού, τον οποίον ακολουθεί η Ανάστασή Του.»

Ιράν: Νέα προειδοποίηση για αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

Ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ είναι «πολύ εύκολος» για τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά προς το παρόν δεν είναι αναγκαίος, δήλωσε ο ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιάρι, αρχηγός του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού στο αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Press-TV.
«'Ολος ο κόσμος γνωρίζει πόσο μεγάλης στρατηγικής σημασίας είναι τα Στενά και ότι βρίσκονται υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν... Ο αποκλεισμός των στενών είναι πολύ εύκολος για τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, είναι σαν να πίνεις ένα ποτήρι νερό, όπως λέμε στα περσικά... Αλλά σήμερα δεν υπάρχει ανάγκη να αποκλείσουμε τα Στενά, διότι ελέγχουμε τη Θάλασσα του Ομάν και είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τη διέλευση» των πλοίων και του πετρελαίου, είπε.
«Επιδιώκουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Με τις στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, οι χώρες της περιοχής αντιλαμβάνονται ότι με τις στρατιωτικές μας ικανότητες, η διέλευση μπορεί να συνεχισθεί» μέσω των Στενών, συνέχισε.
Το ιρανικό ναυτικό άρχισε χθες Τρίτη δεκαήμερες στρατιωτικές ασκήσεις στη ζώνη των στενών του Ορμούζ, από που διέρχεται το 40% του παγκόσμιου πετρελαίου. Οι ιρανικές ναυτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν ανατολικά των Στενών, στη Θάλασσα του Ομάν και στον Κόλπο του Αντεν, καθώς και στον Ινδικό Ωκεανό.
Χθες, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Ρεζά Ραχίμι, δήλωσε ότι τα Στενά του Χορμούζ θα είναι κλειστά στη διέλευση του πετρελαίου σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων κατά των ιρανικών πετρελαϊκών εξαγωγών.
«Δεν έχουμε καμία εχθρική διάθεση ή πρόθεση άσκησης βίας... αλλά οι εχθροί θα εγκαταλείψουν τις συνωμοσίες τους μόνον όταν τους βάλουμε στη θέση τους», πρόσθεσε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, σε απάντηση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ