Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Νικόλαος: "Αποτελείτε μαρτυρικό παράδειγμα εκατομμυρίων Χριστιανών"


filippoupoleos
Γράφει η Romfea.gr - 17.04
Επιστολή συμπαράστασης προς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος στην επίστολή του, μεταξύ άλλων τονίζει: «Η σύλληψη του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου από αστυνομικούς στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Ορούς παραμονή Χριστουγέννων και η προφυλάκιση του για παράλογες κατηγορίες και αμαρτήματα αποτελούν γεγονός το οποίο κάθε ορθόδοξος χριστιανός εύκολα μπορεί να ερμηνεύσει..».
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:
Πνευματική λύπη πλημμύρισε τις καρδιές μας πληροφορούμενοι την αδικία η οποία διατελέσθηκε εναντίον Σας όπως και κατά της Άγιας Εκκλησίας, με αυτόν τον αστυνομοκρατούμενο και επιδεικτικό τρόπο.
Θρηνούμε για το οικτρό πεπρωμένο της ανθρωπότητας για το οποίο  προμηνύονται λυπηρές και δραματικές εξελίξεις, θύμα των οποίων υποπέσατε και Εσείς.
Η σύλληψη του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου από αστυνομικούς στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Ορούς παραμονή Χριστουγέννων και η προφυλάκιση του για παράλογες κατηγορίες και αμαρτήματα αποτελούν γεγονός το οποίο κάθε ορθόδοξος χριστιανός εύκολα μπορεί να ερμηνεύσει.
Ο Δράκων θα έλθει ως κλέφτης και θα παραπλανήσει τον λαό έως ότου τον Κυριεύσει αναφέρει ο Άγιος Εφραίμ του Σύρου στις Προφητείες του, στον οποίο προσευχόμεθα και παρακαλούμε να είναι το στήριγμα και ο ευεργέτης σας τις δύσκολες αυτές ημέρες.
Ο ιός της καταστροφής ξεκίνησε το έργον του. Έργο αισχρό το οποίο οι προφήτες προεμύνησαν –«το  βασίλειο της ανομίας εις το όνομα του νόμου».
Αυτό το οποίο σήμερα σας συνέβη έχει προαναγγελθεί, ως ένα μέρος των βάσανων στα οποία υποβάλλεται η ανθρωπότητα τις τελευταίες μέρες.
Εσείς Είστε ένας εκ των πρώτων, είναι εν γνώση μας αυτό, όπως επίσης είναι εν γνώση μας, ότι έρχεται η δική μας σειρά και είμεθα έτοιμοι!
Άλλα, θρηνώντας για τους δύσκολους καιρούς, ξέρουμε ότι προμηνύεται το τέλος των ήμερων, και θα εμφανιστεί ο Κύριος Ίσους Χριστός και θα νικήσει τον άνομο με το χνώτο του και θα τον εξοντώσει με την λάμψη της Δευτέρας Παρουσίας του. (2 Σολ. 2:8).
Εις αναμονή αυτής της Δοξασμένης ημέρας εμείς μαχόμεθα τον Αντίχριστο με πίστη και υπομονή, «οποίος οδηγεί σε αιχμαλωσία ο ίδιος γίνεται αιχμάλωτους.... εδώ εβρίσκεται η υπομονή και η πίστη των Αγίων (Откр. 13:10), αυτό είναι το Θείο όπλο μας «φορέστε το Θείο όπλο, ώστε να μπορέσετε να αντισταθείτε τον Δράκο, ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια στο αίμα και την σάρκα, άλλα ενάντια στις αρχές, τις κυβερνήσεις, τους διαχειριστές του σκότους και των επίγειων δυνάμεων του Κακού του αιώνα αυτού.
Και για τον λόγον αυτόν λάβετε το Θειο όπλο, ώστε να αντισταθείτε στους δύσκολους καιρούς, αντέξετε και υπερνικήσετε το.
Και έτσι σταθείτε σφραγισμένος με το Σταυρό την Αλήθειας, φορώντας την πανοπλία της αλήθειας, έτοιμος να αναγγείλετε το χαρμόσυνο γεγονός στον Λαό, και πάνω απ όλα φορέστε την Ασπίδα της Πίστεως, με την οποία θα αποσβέσετε όλα τα πυρακτωμένα βέλη του Πονηρού.
Λάβετε το κράνος της Σωτηρίας και το Πνευματικό σπαθί τα οποία είναι ο λόγος του Κύριου;
Σε κάθε προσευχή και παράκληση σας προσευχηθείτε πνευματικά και με επιμονή εις όλους τους Άγιους. (Еφ. 6:11-18).
Ξέρουμε ότι με την φιλανθρωπία και την Χάριν του ο Κύριος θα απαλύνει τα Αίσχη στους καιρούς του Αντίχριστου. Για τους εκλεκτούς οι έσχατες μέρες θα είναι λίγες.
Φαίνεται ότι Εσείς κριθήκατε να είστε ένας απ’ τους εκλεκτούς οι οποίοι θα προαναγγείλουν την αρχή των έσχατων ήμερων, αλλά και αυτός ο οποίος θα προσεύχεται εις τον Κύριον οι ήμερες αυτές να είναι λίγες.
Πατέρα παρακαλούμε όπως προσευχηθείτε για την αμαρτωλή ανθρωπότητα αλλά και για εμάς.
Εσείς αποτελείται το μαρτυρικό παράδειγμα και την Ελπίδα εκατομμυρίων Χριστιανών.
Δεν υπάρχουν όρια στην ειλικρίνεια μας, με τα οποία εμείς προσευχόμεθα και παρακαλούμε για την Σωτήρια και τη Λύτρωση Σας.
Ο εν Χριστό Προσευχόμενος σας
+ Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος

«Ο Εφραίμ είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση που είναι στοιχείο της προσωπικότητάς του και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα».


Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;