Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Η Ολλανδία πληρώνει σήμερα τους λεονταρισμούς της κατά της Ελλάδας!!

Με το σύνθημα "δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν οι Ολλανδοί πολίτες τις παράλογες απαιτήσεις των Βρυξελλών" το ακροδεξιό κόμμα απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να στηρίζεται πλέον μόνο από το ένα τρίτο της Βουλής και για αυτό πιθανολογείται πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτηση του στην Βασίλισσα της Ολλανδίας.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος δεν στηρίζει πλέον την ολλανδική κυβέρνηση λέγοντας "δεν θα επιτρέψει να πληρώσουν οι Ολλανδοί πολίτες για τις παράλογες απαιτήσεις των Βρυξελλών. Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις επιταγές των Βρυξελλών. Δεν θέλουμε να ματώσουν οι συνταξιούχοι μας για τις διαταγές των Βρυξελλών".

Το πρόβλημα είναι πως το έλλειμμα της Ολλανδίας θα φτάσει στο 4,3% του ΑΕΠ το 2013, όταν το δημοσιονομικό σύμφωνο ζητάει έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Και βέβαια οι ειρωνείες δεν λείπουν για τον Ολλανδό πρωθυπουργό που ήταν υπέρμαχος της λιτότητας για την ευρωζώνη, με συχνές κατηγορίες κατά της Ελλάδας και του ευρωπαικού νότου, και τώρα "πέφτει" γιατί δεν κατάφερε να συγκρατήσει το έλλειμμα στη χώρα του.

Ηρθε λοιπόν η σειρά της Ολλανδίας, να πληρώσει την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα με το ίδιο νόμισμα!!!