Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Breaking News: Η ΠΝΟ αποφάσισε να γίνει η απεργία τη Μ.Τρίτη και Μ.Τέταρτη.

Έμφραγμα προκαλεί η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη. Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ που τελείωσε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι , τα ναυτεργατικά σωματεία δια βοής αποφάσισαν αν μην ανατρέψουν την απόφασή τους.

Οι ναυτεργάτες είπαν ότι δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο στη συνάντηση που είχαν με την Άννα Διαμαντοπούλοιυ, τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ο γ.γ της ΠΝΟ Ιωάννης Χαλάς δήλωσε ότι «εξετάστηκαν οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης και χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα αποφασίσαμε να γίνει η 48ωρη. Όσα μας είπαν χθες οι υπουργοί δεν μας ικανοποίησαν».


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού δήλωσε στο protothema.gr : « Η Εκτελεστική Επιτροπή επαναβεβαίωσε τις αποφάσεις της προχωράει στην οργάνωση της απεργίας με αποφασιστικό τρόπο με παοτσολή κλιμακίων.»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικής Ναυτιλίας, Αντώνης Νταλακογιώργος τόνισε ότι το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία αφού οι ναυτεργάτες δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις τις κυβέρνησης.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της επαναβεβαίωσε την προηγούμενη, από 2 Απριλίου 2012 απόφασή της για κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 και λήξη την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00.

Κατά την παραπάνω συνεδρίαση τα Μέλη Διοίκησης της Ομοσπονδίας συζήτησαν διά μακρών το περιεχόμενο των εγγράφων απαντήσεων της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στα αιτήματα της ΠΝΟ, που δόθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με την κα Υπουργό.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιεχομένου του παραπάνω εγγράφου, κοινή υπήρξε η διαπίστωση της Διοίκησης, ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν στα σχετικά αιτήματα της ΠΝΟ δεν είναι ικανοποιητικές".