Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοσέλιδο Αφιέρωμα της Wall Street Journal για τον Γέροντα Παΐσιο!


Πρωτοσέλιδο λεπτομερές ρεπορτάζ στον Γέροντα της Ορθοδοξίας, Παΐσιο, αφιέρωσε μεγάλη αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» στη χθεσινή της έκδοση, σε ένα αφιέρωμα το οποίο διακρινόταν από σεβασμό και δέος για τα όσα έχει υποστηρίξει ότι θα συμβούν στην χώρα ο εκλιπών μοναχός. Το άρθρο της WSJ εδώ.

Το άρθρο έχει τίτλο «Οι Έλληνες ψάχνουν δύναμη στις προφητείες του μοναχού» και αναφέρεται ότι ¨Ο Παϊσιος πριν από τρεις δεκαετίες είχε προφητεύσει ότι η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια".

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, στον Γέροντα Παΐσιο, "έχουν αποδοθεί διάφορα θαύματα και έχουν κυκλοφορήσει και σχετικά βιβλία με τα θαύματα του και τις διδαχές του. Αναφέρεται, επίσης, ότι κάθε Σάββατο εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα σχηματίζουν ουρές μπροστά από τον τάφο του Γέροντα, για να πάρουν δύναμη να αντιμετωπίσουν την τραγωδία που τους έχει βρει".

Επισημαίνεται τέλος ότι "Πολύ πριν από τον θάνατό του, το 1994, ο Καππαδόκας μοναχός ήταν ευρύτερα γνωστός και προσέλκυε στο Άγιο Όρος πιστούς, που πήγαιναν για να ακούσουν τις πνευματικές του συμβουλές και καθοδηγήσεις, ενώ πολλοί πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ανακηρυχθεί Άγιος" Κήρυττε πάντα την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των ανθρώπων, την ανεκτικότητα στην διαφορετικότητα, αλλά ήταν από αυτούς που "κωδικοποίησαν" την σύζευξη Ελληνισμού-Ορθοδοξίας-Γεωπολιτικής...