Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

"Nαι σε όλα" σε τρόϊκα & δανειστές από Λ.Παπαδήμο!


"Κόκκινες γραμμές" η Λ.Παπαδήμος δεν έχει στην διαπραγμάτευση με την τρόϊκα και αυτό το κατέστησε σαφές σήμερα στο υπουργικό. Πρκατικά ότι του ζητηθεί θα το δώσει με δικαιολογία την "σωτηρία της πατρίδας".

Το ομολόγησε , το είοπε ξεκάθαρα και από εδώ και στο εξής όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση ας αναλάβουν τις ευθύνες του. Δηλαδή ότι ζητήσει η τρόϊκα θα γίνει και ότι ζητήσουν οι δναειστές για να προχωτήσει το PSI, ακόμα και το αγγλικό δίκαιο, θα προχωρήσει.

«Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές”. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της. Αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε με κάθε δύναμη που διαθέτουμε", είπε ο κ. Παπαδήμος και εκτίμησε ότι αν η συμφωνία ολοκληρωθεί τότε "θα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αρχίζει να πατάει σε στέρεο έδαφος».

Για εκλογές στις 19 Φεβορυαρίου ούτε λόγος και η ταπείνωση του Α.Σαμαρά είναι σαφής για μία ακόμα φορά. Ο Λ.Παπαδήμος κατέστησε σαφές ότι «απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, είναι η κυβέρνηση να έχει κλείσει όλα τα εκκρεμή κεφάλαια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα», αλλά και ότι «το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής δεν αφορά μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά και διαρθρωτικές παρεμβάσεις που αφορούν την αγορά εργασίας, υπηρεσιών και επαγγελμάτων, τη δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα, τις υποδομές και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προκειμένου να κλείσουμε και το χάσμα της ανταγωνιστικότητας, το οποίο αν δεν κλείσουμε δε θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση», όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα την Τρίτη, ενώ ζήτησε από όλους τους υπουργούς να υποβάλουν τις όποιες παρατηρήσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα.

Ο Λ.Παπαδήμος κάνει την δουλειά του ως εντολοδόχος των ξένων. Οι - υποτίθεται - Έλληνες των κομμάτων τι κάνουν ή τι σκοπεύουν να πράξουν;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρῶσοι ἐπιστήμονες: Τὴν ἥμερα τῶν Θεοφανείων ὅλα τὰ νερὰ βελτιώνονται

Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 
 
Ὅλα τὰ νερά, συμπεριλαμβανομένων αὐτῶν τοῦ συστήματος τροφοδοσίας νεροῦ,  ἄλλαξαν τὶς φυσικές τους ἰδιότητες τὴν ἡμέρα τῶν Θεοφανείων καὶ τὴν παραμονή,  ἀνακάλυψαν πρὶν μερικὲς ἡμέρες,  φυσικοί    του Ἐρευνητικοῦ Ἰνστιτούτου Sysin  τῆς Ἀνθρώπινης Οἰκολογίας καὶ Ὑγιεινῆς του Περιβάλλοντος, τῆς Ρωσικῆς Ἀκαδημίας τῶν Ἰατρικῶν Ἐπιστημῶν.  (Russian Academy of  Medical Sciences).
Οἱ ἐπιστήμονες τοῦ Ἰνστιτούτου καθημερινὰ ἐξέταζαν τὶς ἰδιότητες καὶ τὴν ποιότητα τοῦ συνήθους νεροῦ ἀπὸ τὸ σωλήνα τοῦ δικτύου,  μετρώντας τὴν ποσότητα τῶν ριζῶν ἰόντων μέσα    σ’  αὐτό.  Ἀπὸ τὶς 17  Ἰανουαρίου  (προπαραμονὴ τῶν Θεοφανείων μὲ τὸ παλαιὸ ἡμερολόγιο ποὺ χρησιμοποιεῖ ἡ Ρωσικὴ Ἐκκλησία) τὸ ἐπίπεδο τῶν ἰόντων ἄρχισε νὰ ἀνεβαίνει, καὶ τὸ νερὸ ἄρχισε νὰ  «μαλακώνει». Τὸ ἐπίπεδό του pH τοῦ νεροῦ,  ἀνέβαινε ἐπίσης,  κάνοντας τὸ λιγότερο ὄξινο,  ἀνέφερε τὴ Δευτέρα ἡ ἡμερήσια “Moskovsky Komsomolets”. 
Ὅπως ἀνέμεναν,  ἡ μέγιστη δραστηριότητα ἔφτασε τὸ βράδυ τῆς 18ης Ἰανουαρίου  (παραμονή, καὶ ἀγρυπνία τῶν Θεοφανείων). Ἡ ὑψηλὴ συγκέντρωση ἰόντων ἔκανε τὴν ἠλεκτραγωγιμότητα τοῦ νεροῦ ἰσοδύναμη μὲ αὐτὴν ἀπὸ τεχνητὸ καταλύτη (ἠλεκτρικὰ κεκορεσμένο νερό).  Ἡ ἠλεκτρομαγνητικὴ δραστηριότητα ἄρχισε νὰ πέφτει μετὰ τὸ πρωὶ τῆς 19ης Ἰανουαρίου καὶ ἔφτασε στὰ κανονικά της ἐπίπεδα κατὰ τὶς 20 Ἰανουαρίου Ἡ αἰτία γιὰ τὴν γρήγορη ἄνοδο τῆς ἠλεκτρομαγνητικῆς δραστηριότητας τοῦ νεροῦ τὴν ἡμέρα τῶν Θεοφανείων ἦταν μία μεγάλη συγκέντρωση ἰόντων στὴ λιθόσφαιρα τῆς Γής,  ἡ ὁποία εἶναι ἕνα ἀληθινὸ ρεζερβουὰρ ἠλεκτρονίων, ποὺ μεταφέρει τὰ περισσότερα ἀπὸ αὐτὰ στὸ νερὸ.
 Αὐτὰ εἶπε ὁ δρ. Anatoly Stekhin, ἕνας πεπειραμένος ἐρευνητής.  Οἱ ἐρευνητὲς ἐπίσης μέτρησαν τὸ ἐπίπεδο  (ποιότητας) τῆς δομῆς τοῦ νεροῦ τῶν Θεοφανείων,  παγώνοντας γιὰ τὸ σκοπὸ αὐτὸ νερὸ ἀπὸ τὸν ἀγωγὸ ὕδρευσης,  ἀπὸ τὸν ποταμὸ Moskva, καὶ ἀπὸ ἕνα πηγάδι ἐκκλησίας.
Ἀκόμη καὶ τὸ νερὸ ἀπὸ τὸ σύστημα τροφοδοσίας, τὸ νερὸ τῆς βρύσης, τὸ ὁποῖο συνήθως ἀπέχει πολὺ ἀπὸ τοῦ νὰ εἶναι ἰδανικό, φαινόταν ἁρμονικὸ στὸ μικροσκόπιο ὅταν τὸ παγώσαμε εἶπε ὁ Stekhin.

 

Η CIA «φυτεύει» καρκίνο!

«Βόμβα» Τσάβες για πιθανή ανάμειξη των ΗΠΑ στην πρόκληση της ασθένειας του καρκίνου, που φέρεται να έχει προσβάλει τον Ερντογάν αλλά και ορισμένους «μη αρεστούς» ηγέτες της Λατινικής Αμερικής! 

Η «επιδημία» του καρκίνου, που επιλεκτικά πλήττει ορισμένους από τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, φαίνεται πως σταδιακά έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και στην ταραγμένη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

Τελευταίο κρούσμα στη σχετική λίστα, αυτό του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να πάσχει από καρκίνο του εντέρου, μια πάθηση που, σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, είναι όχι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον πάσχοντα, αλλά πολλές φορές και μοιραία για τη ζωή του. 

Τα σενάρια που ακούγονται αλλά και γράφονται στα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με την ασθένεια του Ερντογάν και την πιθανότητα να έχει κάνει μετάσταση, πλήττοντας κι άλλα ζωτικά όργανα του Τούρκου πρωθυπουργού, είναι πολλά. Αρκετά από αυτά προχωρούν, μάλιστα, κι ένα βήμα παραπέρα..

"Επίκαιρα"

Σιατίστης Παύλος: «…εσείς είσθε ήδη νεκροί και σεσηπότες»0-siatistis
Μια και κάποιοι μας σπρώχνουν να μπούμε στο χορό, ας μπούμε.
Η πατρίδα μας ζει πρωτοφανείς συνθήκες κατάρρευσης, εξαθλίωσης, καταστροφής.
Ο λαός μας οδηγείται σε μια εξουθενωτική φτώχεια, αλλά και σε ένα απίστευτο εξευτελισμό.
Φτώχεια ο λαός μας έζησε και στο παρελθόν, αλλά τότε αυτή η φτώχεια μας έκανε περήφανους γιατί ήταν καρπός αντίστασης.
Σήμερα ο λαός μας ζει μια κατάσταση ντροπής και ευτελισμού.
Η Πατρίδα μας έγινε περίγελως του κόσμου. Ποιός φταίει; Πρώτος και χειρότερος η πολιτική εξουσία αυτού του τόπου.
Μια εξουσία που κατέστρεψε το τόπο μόνο και μόνο για να συνεχίσει αδιατάρακτα τη νομή της.
Μήπως οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν ήξεραν καλά μαθηματικά, καλή οικονομία, καλή λογιστική; Τα ήξεραν όλα.
Τα έβλεπαν όλα και όμως συνέχισαν την πορεία προς την καταστροφή προκειμένου να νέμονται την εξουσία.
Υπήρξαν η ανίκανοι η διεφθαρμένοι η και τα δύο μαζί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αγάπησαν αυτόν τον τόπο. Δεν νοιάστηκαν για το λαό παρά μόνο για τις μεθόδους εξαπάτησής του. Δεν σεβάστηκαν αυτό τον τόπο.
Παρακολουθήσαμε τέτοιες απίστευτες στιγμές στις τηλεοράσεις μας τον τελευταίο καιρό που έδειξαν περίτρανα ότι δεν τους έννοιαζε η σωτηρία αυτού του τόπου παρά μόνο πως θα κρατήσουν η πως θα αποκτήσουν την εξουσία.
Παρακακολουθήσαμε την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για το κράτος, καθώς ο προσωπικός τους πλουτισμός είναι πιο πολύ σημαντικός από τη σωτηρία της χώρας.
Σήμερα μας υποβάλλουν σε απίστευτες στερήσεις, οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση, εξοντώνουν τους ασθενέστερους, ποτέ τους εαυτούς τους, για να σώσουν δήθεν την χώρα.
Μας κουνούν απειλητικά το χέρι. Ποιοί θα μας σώσουν; αυτοί που μας κατέστρεψαν;
Αυτοί που λεηλάτησαν αυτόν τον τόπο; Και γιατί δεν μας έσωσαν τόσα χρόνια; Τώρα έγιναν ικανοί;
Αλλά για ποιο λόγο να σώσουν την Ελλάδα, όταν θα έχουν αφανίσει το λαό της; Μήπως και πάλι για την πάρτη τους.
Ο «πολύς» αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε τη χαρακτηριστική φράση «Μαζί τα φάγαμε».
Πρόκειται για πολύ σημαντική ομολογία, αλλά και αποκάλυψη μιας νοοτροπίας.
Της νοοτροπίας που ήθελε το Κράτος ιδιοκτησία δική τους. Και επειδή θεώρησαν το Κράτος ιδιοκτησία τους γι’αυτό το λεηλάτησαν και τα έφαγαν μαζί με την παρέα τους, αλλά όχι μαζί με το λαό.
Ναι κύριοι «τα φάγατε» μαζί με εκείνους που θεωρήσατε την Πατρίδα μας σαν ιδιοκτησία δική σας.
Πρέπει να είμαστε ευνουχισμένοι για να τους ανεχόμεθα, πρέπει να είμαστε ευνουχισμένοι για να τους φοβόμαστε, πρέπει να είμαστε μαζοχιστές για να τους ακούμε, πρέπει να είμαστε ηλίθιοι για να περιμένουμε κάτι καλό από αυτούς.
Το βράδυ των Χριστουγέννων η δημοσιογραφική αλητεία των Αθηνών οργίασε περιγράφοντας ανύπαρκτα σενάρια για ενδεχόμενα διαφυγής του Ηγουμένου του Βατοπεδίου.
Όλη η χολή και όλη η λάσπη των εξηρτημένων και ασυνείδητων δημοσιογράφων. Όχι, κύριοι.
Αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε αληθινά εσείς θα είσασταν μέσα για την χρόνια παραπλάνηση και εξαπάτηση του λαού, για την προσπάθεια τρομοκράτησής του, για τη συνειδητή προσπάθεια σας να τσακίσετε την ελπίδα του.
Μάθαμε πλέον τις οβιδιακές μεταμορφώσεις σας. Με περισπούδαστο δήθεν ύφος και επιχειρήματα στηρίζετε το πολιτικό κατεστημένο αυτού του τόπου και τα συμφέροντα των ολίγων.
Γεμάτοι ειρωνία για όσους έχουν διαφορετική άποψη.
Όταν νοιώσατε ότι κινδυνεύετε, σαν τους ποντικούς πριν βουλιάξει το καράβι, επιχειρήσατε να διαχωρίσετε τάχα τον εαυτό σας.
Όταν είδατε την οργή του λαού προσπαθήσατε να σταθείτε απέναντι. Κάνατε τον «σκληρό» απέναντι στους ανθρώπους της εξουσίας.
Παίξατε το θέατρο σας με τους στην ουσία στενούς σας φίλους και συνεργάτες.
Κάνετε τους αυστηρούς δήθεν κριτές του κατεστημένου, ενώ στην πραγματικότητα είστε οι βασικοί στυλοβάτες του, οι σκληροί του βραχίονες, εσείς που δεν αφήσατε κανένα τίμιο άνθρωπο να φανερώσει την διαφοροποίησή του.
Υπήρξατε οι πιο στενοί συνεργάτες και προπαγανδιστές εκείνων που επιχείρισαν και επιχειρούν να πλήξουν την γλώσσα, την ιστορία και την πίστη αυτού του λαού για να κάμψουν τελικά το φρόνημα του, παράλλαλα με την προσπάθεια σας για τον εκμαυλισμό του μέσα από ποικίλες διόδους.
Πολεμήσατε με λύσσα την Εκκλησία γιατί ήταν και είναι ο μοναδικός αντίπαλος σας, γιατί ήταν και είναι πέρα από επί μέρους λάθη ανθρώπων η μοναδική αντίσταση.
Σκηνοθετήσατε σκάνδαλα και όταν κληθήκατε να τα αποδείξετε, δεν προσφέρατε καμμία απόδειξη. Συκοφαντήσατε με πάθος τήν Εκκλησία.
Την κατηγορήσατε ότι δεν πληρώνει φόρους, ποιοί; εσείς οι αληθινοί φοροφυγάδες και όταν κάποιοι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι σας διαβεβαίωσαν ότι η Εκκλησία πληρώνει φόρους εσείς συνεχίσατε τη συκοφαντία σε πείσμα της αλήθειας για να αποδείξετε το μέγεθος της διαφθοράς σας. Τρομοκρατηθήκατε όταν κυκλοφόρησε το κείμενο της Ιεραρχίας προς το λαό.
Ο λόγος; Τον είπε κάποιος από σας συνειδητά η ασυνείδητα σε πρωϊνή εκπομπή: «εγώ συμφωνώ με όσα λέει το φυλλάδιο. Είναι όλα αλήθεια! αλλά γιατί να τα λέει η Εκκλησία;»
Δεν σας ενδιέφερε και δεν σας ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια, αλλά γιατί να την λέει η Εκκλησία.
Συνασπισθήκατε, συνεδριάσατε και οργανώσατε, εξηρτημένοι καναλάρχες και σιτιζόμενοι στα πρυτανεία της εξουσίας δημοσιογράφοι, την σπίλωση της Εκκλησίας και των ποιμένων της για να τσακίσετε την ελπίδα του λαού.
Κλείνετε μονίμως τα μάτια στο τεράστιο έργο αγάπης της Εκκλησίας, χάρις στο οποίο ο λαός δεν ξεσηκώθηκε ακόμη για να καταργήσει και εσάς και τα αφεντικά σας.
Κάνετε πως δεν το βλέπετε. Μιλάτε για αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία, ενώ ξέρετε την αλήθεια.
Σας είπε επανειλημένα ο Αρχιεπίσκοπος ότι ψεύθεσθε, ότι κατακρεουργείτε την Εκκλησία και εσείς δεν είχατε το θάρρος να τον καλέσετε για να τον διαψεύσετε.
Γιατί η Εκείνος ψευδόταν η εσείς. Η όλη Του παρουσία σας χαλάει τη συνταγή γιατί σας εκθέτει. Εσείς όμως συνεχίζετε δόλια. Ξέρετε καλά το μάθημα.
Προσπαθείτε να πατάξετε τους ποιμένες για να σκορπίσετε τα πρόβατα και να τα παραδόσετε στους λύκους των οποίων είσθε πειθήνια όργανα.
Έχετε σπουδάσει καλά την παροιμία «συκοφάντει-συκοφάντει και κάτι μένει».
Από αυτή την αλήθεια ενοχλήθηκε και ο θλιβερός υπουργός και ζήτησε τον χωρισμό κράτους και εκκλησίας και την διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου.
Άμεσος ο εκβιασμός. Φθηνοί τρομοκράτες που νομίζουν ότι μπορούν να απειλήσουν την αλήθεια. Εκβιασμός που πηγάζει από τη φασιστική αντίληψη, ότι το κράτος είσθε εσείς.
Και παρά τα όσα χρωστάει στενό συγγενικό του πρόσωπο στο Δημόσιο, ο κύριος είναι ακόμη υπουργός.
Όλο αυτό το κατεστημένο επικάθισε σαν καρκίνος στα σπλάχνα του λαού και τον κατατρώγει. Υπονόμευσε τη ζωή και το μέλλον του.
Αλλά η ώρα του τέλους γι’αυτή την πολυεξαρτόμενη εξουσία που αντί να διακονεί δυναστεύει και απειλεί δεν είναι μακρυά. Η ώρα της ανατροπής δεν θα αργήσει.
Όσο κι’άν προσπαθείτε να υποδαυλίσετε τα ένστικτα των ανθρώπων και να παρουσιάσετε τους ευεργέτες του, την Εκκλησία του δηλαδή, σαν εκμεταλλευτές, η οργή του λαού θα ξεσπάσει επάνω σε όλους σας, τώρα που αρχίζουν να καταλαβαίνουν το παιχνίδι σας.
Ζηλώσατε τη δόξα του Νέρωνος. Καταστρέψατε την Ελλάδα και τώρα φοβισμένοι δείχνετε την Εκκλησία.
Ζει όμως Κύριος ο Θεός ημών και εσείς είσθε ήδη νεκροί και σεσηπότες. Θα συνεχίσουμε όμως πολύ σύντομα.

Ο Δήμας πλήρωνε την αργόμισθη Σπυράκη όσο ήταν επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ!!!


Είχε προσλάβει την Σπυράκη και της πλήρωνε χοντρή αργομισθία όσο ήταν επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη στιγμή που κάθε βράδυ η Σπυράκη έβγαινε στο MEGA και ...έθαβε τον Καραμανλή μιλώντας για σκάνδαλα ομολόγων και Βατοπεδίου, υποκλοπών, Αφγανών και Ζαχόπουλου!!! 
Δείτε και το"βιογραφικό" της Σπυράκη όπου η ίδια λέει ότι ήταν αργόμισθη του Δήμα στις Βρυξέλλες... εκτός αν πήγαινε το πρωί στις Βρυξέλλες και το βράδυ γύρναγε Αθήνα για να φροντίζει για την ενημέρωση μας.

Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε και το λόγο που ο Καραμανλής, ενώ είχε επιλέξει τον Δήμα για υπουργό της κυβέρνησης του 2004, τον έστειλε στην Ευρώπη. Το αμέσως προηγούμενο βράδυ, της αναγγελίας του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο Δήμας εθεάθη να συντρώγει με έναν από τους γνωστούς Νταβατζήδες.

ΙΚΕΑ... Καταστήματα μὲ ἑλληνικὸ ὄνομα!

Το παρόν δεν αποτελεί διαφήμιση αλλά...παράδειγμα προς μίμηση! Ι.Ζ.
 
Πολλὲς φορὲς ἀκοῦς τοὺς πελάτες ἐνθουσιασμένους νὰ λένε «τί ἔξυπνη ἰδέα, μόνο στὸ ἐξωτερικὸ σκέφτονται τέτοια πράγματα». Ἔχετε ὅμως ἀναρωτηθεῖ ἀπὸ ποῦ κρατάει ἡ σκούφια τῶν ΙΚΕΑ;

Ἴσως νὰ νομίζατε ὅτι ἡ ἰδέα τῶν ἐπίπλων ποῦ συναρμολογοῦνται ἀπὸ τὸν πελάτη εἶναι σουηδικὴ πατέντα. Ἡ ἀλήθεια ὅμως εἶναι ἀρκετὰ διαφορετική. Διαβάστε τὸ ὄνομα τῆς φίρμας: εἶναι τυχαία ἡ ὁμοιότητα μὲ τὴν ἑλληνικὴ λέξη ΟΙΚΙΑ; Φυσικὰ καὶ ὄχι, ἀφοῦ στὴν πατρίδα τους, τὴ Σουηδία, τὰ ΙΚΕΑ διαβάζονται «οἰκία».
Ὁ Παυσανίας, στοὺς «Ἀττικοὺς Περιπάτους» του, γραμμένους τὸν 1ο πΧ αἰώνα, εἶναι ἀρκετὰ διαφωτιστικός. Στὴν μετάφραση τῶν «Ἀττικῶν Περιπάτων» ἀπὸ τὶς ἐκδόσεις «Φλόγα», στὴ σελίδα 43, διαβάζουμε: «Ὁ πιὸ ἐπιφανὴς ξυλουργός της Ἀθήνας ἦταν χωρὶς ἀμφιβολία ὁ Λεωχάρης ὁ Θηβαῖος. Τὰ ἔπιπλα ποῦ προσέφερε στοὺς Ἀθηναίους ἦταν πάντα ἀπὸ τὸ καλύτερο ξύλο, ἀλλὰ ἡ εὐφυΐα τοῦ Λεωχάρους φαινόταν σὲ αὐτὸ τὸ γεγονός: πωλοῦσε στοὺς συμπολίτες τοῦ τὰ ἔπιπλα σὲ κομμάτια, ἀφήνοντάς τους νὰ τὰ κατασκευάζουν μόνοι τους. Ἔτσι οἱ πολίτες διασκέδαζαν καὶ ὁ Λεωχάρης ἀπασχολοῦσε ἐλάχιστους δούλους. Τὸ δὲ ἐργαστήριό του «Οἰκία» ὀνόμαζε». Ὁ Παυσανίας τοποθετεῖ τὸ ἐργαστήριο τοῦ Λεωχάρους στὸν ποταμὸ Κηφισό, δηλαδὴ κοντὰ στὸ σημερινὸ κατάστημα τῆς γνωστῆς ἁλυσίδας.
Δὲν εἶναι νὰ ἀπορεῖ κανεὶς ἀπὸ ποῦ συνέλαβε τὴν ἰδέα τῶν IKEA, ποῦ κατέκτησε τὴν οἰκουμένη, ὁ Bjorn Svartrad, ὁ ἑλληνομαθὴς ἱδρυτὴς τῆς ἁλυσίδας, ὁ ὁποῖος ἦρθε σὲ ἐπαφὴ μὲ τὰ γραπτά του Παυσανία ἀπὸ μικρὴ ἡλικία, ἀφοῦ στὴν πατρίδα του, τὴ Σουηδία, τὰ ἀρχαία ἑλληνικὰ εἶναι ὑποχρεωτικὸ μάθημα, καταλαμβάνοντας 5 ὧρες τὴ βδομάδα στὸ ὡρολόγιο πρόγραμμα, σὲ ἀντίθεση μὲ ὅτι ἐπικρατεῖ στὴν πατρίδα μας.
Ἡ ἁλυσίδα λοιπὸν ποῦ ἔχει κατακτήσει τὴν παγκόσμια ἀγορὰ εἶναι καθὼς φαίνεται ἑλληνικῆς ἐμπνεύσεως. Σὲ τέτοιους καιρούς, ἡ μελέτη τῶν ἀρχαίων κειμένων μπορεῖ νὰ μᾶς δώσει τὴν ὤθηση νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν οἰκονομικὴ κρίση, ἀφοῦ στὰ γραπτὰ τῶν προγόνων μᾶς κρύβονται ἰδέες ποῦ μποροῦν νὰ κατακτήσουν τὸν κόσμο. Ἂς τὸ προωθήσουν ὅλοι, καὶ τὰ κανάλια καὶ οἱ πολιτικοί μας, ἂν θέλουμε νὰ βγοῦμε γρήγορα ἀπὸ τὴν κρίση.
 
anti-ntp.blogspot.com