Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Περί Δικαιοσύνης...

Βασίλειος Κόκκινος, Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Στον ορυμαγδό των πληροφοριών για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα δραματικά μέτρα που αυτή συνεπάγεται, δύο ενδιαφέροντα γεγονότα έγιναν γνωστά από τον χώρο της Δικαιοσύνης.
1. Με πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, και με ψήφους 7 κατά 4, απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης περί αντικαταστάσεως των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγορίου Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.
Οι Εισαγγελείς αυτοί, όπως είναι γνωστό,

Ψηφίστηκε το Μνημόνιο-Μνημόσυνο αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τα 2/3 της Βουλής.

Σφαγιάστηκαν όσοι κατάφεραν και πειθάρχησαν στη συνείδηση τους και όχι στο Κόμμα τους, είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ΟΧΙ... Δεύτερο "Κόμμα" στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές!

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ACTA στην Ευρώπη

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κατά της διεθνούς Εμπορικής Συμφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA), ενώ σε 3.000 υπολογίζονται αυτοί που διαδήλωσαν στη Σόφια στη Βουλγαρία και σε πολλές εκατοντάδες στο Παρίσι στη Γαλλία, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευε στο Ίντερνετ κείμενο για να αντικρούσει τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον της για έλλειψη διαφάνειας.
Τον μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών κατά της ACTA σε ολόκληρη τη Γερμανία συγκέντρωσε το Μόναχο, πρωτεύουσα της Βαυαρίας: Περίπου 16.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία.
Παρά το κρύο που κυμαινόταν από τους 0 βαθμούς έως τους -20 στις διάφορες πόλεις της Γερμανίας, στο Βερολίνο διαμαρτυρήθηκαν κατά της συμφωνίας περίπου 10.000 άνθρωποι, στο Αμβούργο 5.000, στο Ντόρτμουντ 4.000, στη Φρανκφούρτη 3.000 και ο ίδιος αριθμός στη Δρέσδη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Η ACTA, η οποία υπεγράφη από 22 χώρες της ΕΕ τον Ιανουάριο, έχει στόχο να προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα «συμπεριλαμβανομένης και της καταστρατήγησης που γίνεται στο ψηφιακό περιβάλλον».

ΗΠΑ: Η Τεχεράνη δεν θα αφεθεί να κλείσει τα στενά του Χορμούζ

Ο επικεφαλής του 5ου Στόλου λέει ότι η Τεχεράνη δεν θα αφεθεί να κλείσει τα στενά του Χορμούζ.

Το Ιράν ενισχύει τις ναυτικές δυνάμεις του στον Κόλπο κι ετοιμάζει μικρά ταχύπλοα σκάφη τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εξαπολυθούν επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά πάντως το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ μπορεί να εμποδίσει την Ισλαμική Δημοκρατία να κλείσει τα Στενά του Χορμούζ, υποστήριξε χθες ο επικεφαλής των αμερικάνικων ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η Τεχεράνη έχει απειλήσει τις τελευταίες εβδομάδες να σταματήσει τις διελεύσεις πλοίων στον Κόλπο ή να πλήξει τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε αντίποινα εάν τρωθούν οι εξαγωγές πετρελαίου που πραγματοποιεί ή εάν οι πυρηνικές του εγκαταστάσεις δεχτούν επίθεση.