Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Αναγκαστικές επιτάξεις ιδιωτικής περιουσίας εγγυήθηκαν στην τρόϊκα!


Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας»  η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!

Με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!).

Βρετανικό κίνημα συμπαράστασης στον ελληνικό λαόImageΑνταποκρινόμενοι, όπως δηλώνουν, στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη και Μανόλη Γλέζου για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μετώπου υπεράσπισης του ελληνικού λαού έναντι των απαιτήσεων της τρόικα, 33 Βρετανοί βουλευτές, συνδικαλιστικοί ηγέτες και ακτιβιστές δηλώνουν ότι θα οργανώσουν κίνημα αλληλεγγύης και συλλογής υλικής βοήθειας.

Ναυτιλία: Αύξηση των πτωχεύσεων!

Η κρίση στη ναυτιλία και στην παγκόσμια οικονομία έχει πιέσει πολλές μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα ορισμένες εξ αυτών να διαπραγματεύονται για μεγάλο διάστημα σε τιμές κάτω του ενός δολαρίου. H Paragon Shipping, η Freeseas και η NewLead είναι μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν ειδοποίηση από τις χρηματιστηριακές αγορές για προσαρμογή στις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με αυτή, αν στις 30 τελευταίες ημέρες

Ποια στάση θα κρατούσε σήμερα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης;

Πολλές φορές στα μεγαλύτερα διλήμματα της ζωής μας, όταν βλέπουμε το "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε με σιγουριά τι είναι το καλύτερο ή έστω το "μη χείρον βέλτιστον", η πολυπόθητη απάντηση βρίσκεται στην ιστορία των προγόνων μας και στο πως εκείνοι χειρίστηκαν, εξίσου ή περισσότερο, κρίσιμες καταστάσεις.

Έτσι και τα τελευταία δύο χρόνια, όπου η Τρόικα και οι υποταγμένοι πολιτικοί, μας θέτουν όλα αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα, περί επιβίωσης μας, σωτηρίας της χώρας, να δεχτούμε τα μνημόνια προσκυνώντας τους δανειστές μας αλλιώς... η απάντηση μας θα έπρεπε να εμπνέεται από την ιστορία μας.

Ο Γέρος του Μοριά μας άφησε την παρακαταθήκη του μετά την Επανάσταση, αναφερόμενος σ' εκείνες τις στιγμές, όπου ο Ιμπραήμ απειλούσε να κατακάψει τα πάντα και ζητούσε απλά να του υποταχθούν και να τον προσκυνήσουν οι επαναστάτες για να γλυτώσουν:

"Τον καιρό του προσκυνήματος φοβήθηκα και τους προσκυνημένους".

Προσοχή, λοιπόν, και αντίσταση στην Τρόικα αλλά και στους προσκυνημένους.