Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Nigel Farage: Νέα εκρηκτική παρέμβαση για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Nigel Farage δεν σταματά να κάνει παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας. Και είναι βέβαιο ότι ενημερώνεται από πρώτο χέρι. Λέει όσα λένε όλοι οι Έλληνες. Ξεκινά τον λόγο του αποκαλώντας τον Λουκά Παπαδήμο ως ... μαριονέτα ! Οι παρεμβάσεις του, μόνο μία μερίδα Ελλήνων πρέπει να ενοχλούν. Τους πολιτικούς. Οσα λέει, ειναι ακριβώς όσα θα έπρεπε να ακούμε από Ελληνες Ευρωβουλευτές !!! Αλλά ...

Το σχετικό βίντεο βρίσκεται εδώ

Κουκούλα με της Βουλής τη "βούλα" επιχειρούν να βάλουν στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ!


Ένα πρωτοφανές «κουκούλωμα» της μεγαλύτερης κομπίνας (για την ακρίβεια, κουκούλωμα σε μια σειρά από κομπίνες) που έχει στηθεί από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, επιχειρείται από σήμερα με την υπερψήφιση από τη Βουλή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει … μέχρι τις 23 Μαρτίου (πάλι καλά που δεν είπαν .. 3 Μαρτίου!)  το εθνικό έγκλημα που ακούει στο όνομα «παραποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας» και «τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος».

Το εμπάργκο κατά της Γερμανίας στα προϊόντα της αποδίδει: 5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!

Αρχίζει και αποδίδει ... οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς: Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.


Το ισλανδικό... θαύμα!

Το 2009 η οργή ξεχείλιζε στους δρόμους του Ρέικιαβικ. Το πλήθος πετούσε πέτρες στο Κοινοβούλιο και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Οι Ισλανδοί ήταν πολίτες μιας χώρας που πτώχευσε... όχι όμως και πολίτες β' κατηγορίας. Για το μικρό διαμάντι του σκανδιναβικού Βορρά τίποτα δεν ήταν ανέφικτο. Η Ισλανδία, που αναβαθμίστηκε από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, απέδειξε ότι με μια συνολική πολιτική που προστατεύει τους πολίτες όλα είναι εφικτά. Τώρα οι τράπεζές της διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της! «Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη. Επιπλέον, απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες από την υποτίμηση της ισλανδικής κορόνας.

Σταύρος Λυγερός: Η ΝΔ στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ

Σταύρος Λυγερός: Η ΝΔ στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚΗ διάρρηξη των σχέσεων της ΝΔ με την κοινωνική της βάση θα ολοκληρώσει το κενό πολιτικής εκπροσώπησης που άφησε η ήδη συντελεσθείσα διάρρηξη των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τη δική του κοινωνική βάση.

Έστω και βαρύτατα ακρωτηριασμένα, τα δύο μεγάλα –για πόσο ακόμα;– κόμματα υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σ’ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Η τρόικα δεν πρέπει να έχει παράπονο.
Η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος δεν την απασχολεί. Έτσι κι αλλιώς, θεωρεί αναλώσιμες τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις που προωθούν τα σχέδιά της.

Θεόδωρος Πάγκαλος : "Είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία!"

ImageΝέα δήλωση- βόμβα, που αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου θύελλα αντιδράσεων, έκανε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

«Πάντα έλεγα ότι είμαι Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού. Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του...».

Κατά τα λοιπά, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επεσήμανε ότι «υπάρχει μπροστά μας επίπονος και δύσκολος δρόμος» ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».

Ρουμπινί: Επιστροφή στη δραχμή για να σωθείτε...

 Μπορεί τα ξημερώματα της Τρίτης η Αθήνα και οι εταίροι της στις Βρυξέλλες να είπαν «όχι» στο ερώτημα «πρέπει η Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών και βγει από το ευρώ;» αλλά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Νουριέλ Ρουμπίνι μιλώντας στο σχετικό debate, που διοργάνωσε η Intelligence Squared Greece, στην ελληνική πρωτεύουσα, απάντησε με ένα ηχηρό «ναι».

Ο διάσημος οικονομολόγος, που απέκτησε διεθνή φήμη ως ο άνθρωπος που προέβλεψε την μεγάλη πιστωτική κρίση του 2008, υποστήριξε πως η έξοδος από το ευρώ αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα, αποδομώντας εντελώς τη συμφωνία των Βρυξελλών.

Η τελευταία, είπε, κάθε άλλο παρά αποτελεί «διάσωση» για την Ελλάδα, καθώς την επιβάρυνε με επιπλέον χρέος 130 δισ. Ευρώ. Αυτά, τόνισε, είναι χρήματα που δεν της χαρίστηκαν αλλά θα πρέπει να τα επιστρέψει.

ΒΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (;)

Καταλυτικό ρόλο δίνουν οι φήμες που κυκλοφορούν ότι ο Καραμανλής παρενέβη στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών μας, όπως προέκυψαν αυτές μετά την συμφωνία των Βρυξελλών.

Στο
Olympia.gr διαβάζουμε ότι ο Καραμανλής όχι μόνο παρενέβη, αλλά άσκησε και βέτο, σχετικά με την τροποποίηση του ελληνικού Συντάγματος.

Ειδικότερα αναφέρει: «Οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε συμφωνήσει να υπάρξει τροποποίηση του Ελληνικού συντάγματος (!!!) για να εξασφαλιστούν οι δανειστές ότι δεν θα υπήρχε κώλυμα σε περίπτωση εκτέλεσης απόφασης διεθνούς δικαστηρίου (Βρετανικού δικαίου δηλαδή) στην Ελληνική επικράτεια (!!!).

Αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συνηγορήσει σε μία τέτοια ενέργεια…

Το αν θα επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, θα φανεί πολύ σύντομα…

Το σχέδιο διάσωσης έχει σώσει, προς το παρόν την Ευρώπη, αλλά είναι απίθανο να σώσει την Ελλάδα

Το δάνειο των 130 δις ευρώ, που συμφώνησαν την Τρίτη μετά από μια ολονύκτια σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών του ECOFIN, εμπόδισε την ανεξέλεγκτη πτώχευση και ηρέμησε προσωρινά τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλά αυτή η διάσωση άφησε άλυτα βασικά προβλήματα.

Οι δρακόντειες περικοπές του προϋπολογισμού θα μπορούσαν να κρατήσουν την Ελλάδα σε ύφεση μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια. Η συμφωνία δεν επιλύει συνολικά και δεν αφορά άμεσα τα προβλήματα χρέους σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Οι περικοπές δαπανών θα μειώσoυν το εισόδημα, την αναπτυξη, τα φορολογικά έσοδα και θα επιδεινώσουν τα οικονομικά της κυβέρνησης, οδηγώντας την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση.

“Δεν μπορείτε με τέτοια συρρίκνωση να βγείτε έξω από την ύφεση” δήλωσε ο
Mark Weisbrot, συνδιευθυντής του φιλελεύθερου Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας στην Ουάσιγκτον. “Αυτό που κάνουν στην Ελλάδα, πραγματικά δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα.”