Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Εκδικητική ψήφος

Η νεότερη ελληνική Ιστορία έχει αποδείξει περίτρανα ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις το εκλογικό σώμα συνηθίζει να αποδοκιμάζει κόμματα και πρόσωπα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του και δεν εφάρμοσαν τις προεκλογικές εξαγγελίες. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον πανίσχυρο κανόνα: η αρνητική ψήφος καθώς και η ηχηρή αποχή επικρατούν και σε απόλυτους αριθμούς και σε ένταση μηνύματος.

Το Μνημόνιο, οι απανωτοί εξευτελισμοί, η ύφεση, η ανεργία και γενικότερα η μαύρη δίνη όπου έχει εισέλθει η χώρα την παρελθούσα διετία έχουν λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστές των παραδοσιακών... προθέσεων των εκλογέων. Τώρα, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο -αν όχι βεβαιότητα- ότι οι ψηφοφόροι δεν θα πάνε στις κάλπες για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση, αλλά το σύστημα, το οποίο επέτρεψε να χαθεί η εθνική κυριαρχία και να διαλυθούν οι ζωές και τα όνειρά τους. Ακούγεται έντονα από τα στόματα χιλιάδων: «Δεν θα πάω να ψηφίσω, αλλά να εκδικηθώ».

Πρέπει κάποιος να ζει σε αποστειρωμένο περιβάλλον και να μην έχει καμία επαφή με την κοινωνία για να μην έχει ακούσει αυτή τη φράση σε διάφορες εκδοχές της. Οι εκλογές που έρχονται θα αποτελέσουν μια σκληρότατη δοκιμασία για όλους και για όλα.

Από την πλημμυρίδα της οργής θα γλιτώσουν μόνον οι πολιτικές δυνάμεις που θα οριοθετήσουν το τέλος της κρίσης. Οχι γενικόλογα αλλά συγκεκριμένα. Θα αποκτήσουν δικαίωμα λόγου και απόφασης όσοι θα δεσμευτούν ρητά και ανεπίστροφα για τον ποινικό κολασμό των πρωταιτίων του οικονομικού πραξικοπήματος που έγινε στην Ελλάδα. Θα κυβερνήσουν εκείνοι που θα μεταδώσουν στον λαό μας αισιοδοξία στηριγμένη σε εφαρμόσιμο πρόγραμμα.

Οι υπόλοιποι θα καταποντιστούν και ελάχιστα δάκρυα θα χυθούν στην εξόδιο ακολουθία της πολιτικής σταδιοδρομίας τους.

Εφημ. "Δημοκρατία"

Ιστορική απόφαση του Δήμου Ικαρίας για ανάπτυξη αναρριχητικού τουρισμού στην Ικαρία

Ιστορική απόφαση του Δήμου Ικαρίας για ανάπτυξη αναρριχητικού τουρισμού στην Ικαρία

Τρόικα: Η Ελλάδα χρειάζεται και άλλη λιτότητα- "Φως" από το 2030!

Τρόικα: Η Ελλάδα χρειάζεται και άλλη λιτότητα- Φως από το 2030!Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την τρόικα, το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, η αναδιάρθρωση του χρέους και οι μεταρρυθμίσεις βάζουν τη χώρα σε ένα βιώσιμο μονοπάτι, με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα επιμείνει στις σωστές πρακτικές έως το 2030 για να ορθοποδήσει!

Σημειώνεται δε ότι η χώρα μπορεί να χρειασθεί νέο δάνειο μετά το 2014.

Η έκθεση, που προετοιμάσθηκε από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έδειξε ότι μετά την ανταλλαγή ομολόγων το Σαββατοκύριακο, το ελληνικό χρέος μπορεί να πέσει στο 116.5% του ΑΕΠ το 220 και κάτω από το 90% το 2030!

Τουρκική βόμβα: "Ο Γ.Παπανδρέου συζήτησε με Ερντογάν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου"

Αποκαλύψεις για την αντεθνική και ενδοτική πολιτική που ακουλουθήθηκε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας έρχονται από την γειτονική χώρα, με την ομολογία του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν συζητήσει για την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου κατά την πρόσφατη επίχκεψη του δεύτερου στην Ελλάδα! 

12 «μυστικά» που δεν ξέρετε για την Coca Cola!

perierga.gr - 12 μυστικά που δεν ξέρετε για την Coca Cola!Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!
1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».
2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.
3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.
4. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.
5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.
6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη.
7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες.
8. Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στα τσιμπημάτων μεδουσών.
9. Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.
10. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.
11. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.
12. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κινδύνου».