Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Σκάνδαλο με νεοναζί και μυστικές υπηρεσίες στην Γερμανία

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας φέρονται να έχουν καταστρέψει έγγραφα, που αποτελούσαν πειστήρια εναντίον μελών μιας νεο-ναζιστικής οργάνωσης, της NSU (National Socialistic Underground), που μέσα σε μια δεκαετία είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους τουλάχιστον, είχε ληστέψει 14 τράπεζες και είχε τοποθετήσει δύο βόμβες. Σύμφωνα με Γερμανούς αναλυτές το σκάνδαλο είναι του επιπέδου του “Watergate”…

Τον Νοέμβριο του 2011, η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού (Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος) ανακοίνωσε ότι ένας πράκτοράς της βρισκόταν παρών σε μια δολοφονία ενός 21χρονου Τούρκου από το NSU μέσα σε ένα internet cafe τον Απρίλιο του 2006. Ο πράκτορας, που είχε μεταφερθεί πλέον σε άλλη υπηρεσία, αποδείχθηκε από την σχετική έρευνα ότι, διακατεχόταν από ακροδεξιές αντιλήψεις και πως στο χωριό το οποίο μεγάλωσε, τον φώναζαν με το παρατσούκλι “Little Adolf” (“μικρός Αδόλφος”). Στο σπίτι του βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο, για το οποίο είχε νόμιμη άδεια, και αποσπάσματα από το Mein Kampf (“Ο Αγών μου” του Χίτλερ).

Τότε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Hans-Peter Friedrich, ζήτησε να δημιουργηθεί μια λίστα με όλους τους νεο-ναζί της Γερμανίας και να χρησιμοποιείται ως βάση δεδομένων για κάθε μια πράξη βίας. Την ίδια στιγμή η Άγκελα Μέρκελ ζητούσε σε ένα συνέδριο του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), να εργαστούν ώστε να κυρηχθεί παράνομο το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας (NPD).

Mr Erdogan, Αre you ... Syrious?

Μια πιθανή συριακή εισβολή, μετά από την “προειδοποίηση” του πρόεδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι “θα βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή”, εάν η “πίεση” από τούς Δυτικούς γίνει αφόρητη, προβληματίζει σοβαρά τίς όμορες χώρες της Συρίας.

Η Τουρκία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δράσει κατά των «εχθρικών ενεργειών» από τη Συρία, στρατεύματα αποτελούμενα κυρίως από άρματα μάχης, αναπτύχθηκαν στα σύνορα με την Συρία, μετά την κατάρριψη του τουρκικού RF-4E με πυρά Α/Α, την περασμένη εβδομάδα.

«Το περιστατικό της “άοπλης” πτήσης του αεροπλάνου μας, σε μια αποστολή εξέτασης και εκπαίδευσης, το οποίο καταρρίφθηκε από τη Συρία στις 22 Ιουνίου 2012 στο διεθνή εναέριο χώρο, έχει συζητηθεί λεπτομερώς», δήλωσε ένας από τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης.

"Έχει τονιστεί ότι η Τουρκία θα δράσει με αποφασιστικότητα εναντίον αυτής της εχθρικής ενέργειας διατηρώντας όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο", ανέφερε η δήλωση.

Η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων

Άκερμαν: Η Ελλάδα πρέπει να διαγράψει χρέος 180 δισ. ευρώ!

Άκερμαν: Η Ελλάδα πρέπει να διαγράψει χρέος 180 δισ. ευρώ!Μετά το «κούρεμα» μόλις το 25% του δημοσίου χρέους, ήτοι 75 δισ. ευρώ βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών.

 Στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την αποχώρησή του από την Deutsche Bank, σε συμπόσιο του Γερμανοελβετικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ζυρίχη, ο Γιόζεφ Άκερμαν εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε διαγραφή χρέους ύψους 180 δισ. ευρώ για να μειώσει το χρέος της στο 60% του ΑΕΠ. 

Η αναφορά του κ. Άκερμαν σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαγράψει χρέος ύψους 180 δισ. ευρώ (90% του ΑΕΠ), από τα 300 δισ. ευρώ του υφιστάμενου χρέους της.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, μετά το «κούρεμα», μόλις το 25% του δημοσίου χρέους, ήτοι 75 δισ. ευρώ βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, κάτι που σημαίνει πως το υπόλοιπα 105 δισ. ευρώ χρέους θα πρέπει να διαγραφούν από τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα τα κράτη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ.

Ο Άκερμαν ανέφερε πως η Ευρώπη, ενώπιον της κρίσης, «χρειάζεται ένα νέο όραμα». «Μόνο εάν δράσουμε ενωμένοι, μπορούμε να μείνουμε ισότιμοι με τις ΗΠΑ και την Κίνα» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως για αυτό τον σκοπό πρέπει απαραίτητα να διατηρηθεί η νομισματική ένωση.

«Το κόστος διάσωσής της δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το κόστος διάλυσής της» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως κατακερματισμός της Ευρωζώνης θα είχε σημαντικές επιπτώσεις για τη Γερμανία.

Κατά την γερμανική ενοποίηση, ανέφερε ο Άκερμαν, η Γερμανία είχε κινητοποιήσει 1,5 τρισ. ευρώ για στήριξη των νέων κρατιδίων. «Εάν τώρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε στους πολίτες για βοήθεια 100 δισ. ευρώ προς την Ισπανία, τότε υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Russia offers Cyprus better bailout conditions: president

STRASBOURG (AFP) -- Russia is offering Cyprus more favorable conditions than the EU and IMF as the Meditarranean island seeks aid to shore up its banks, Cypriot President Demetris Christofias said Wednesday.

"The conditions offered by Russia are more favorable" because it does not "impose any conditions" and offers "a lower interest rate," Christofias, a communist, told the European Parliament.

Cyprus currently holds the rotating European Union presidency.

Έτοιμη για εκταφή του Αραφάτ η Παλαιστινιακή Αρχή

Έτοιμη για εκταφή του Αραφάτ η Παλαιστινιακή ΑρχήΜετά τις αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα ότι βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργού πολωνίου σε βιολογικά δείγματα.

Η παλαιστινιακή ηγεσία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε εργαστηριακές εξετάσεις στη σορό του Παλαιστίνιου ηγέτη- σύμβολο, Γιάσερ Αραφάτ, μετά τις αποκαλύψεις του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα ότι βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργού πολωνίου σε βιολογικά δείγματα που παραδόθηκαν από τη χήρα του σε ελβετικό εργαστήριο.  

«Μετά τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα, συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο Αμπάς και συνέστησα να δεχτούμε την ανάλυση της σορού του μάρτυρα προέδρου Αραφάτ. Ο κ. Αμπάς το δέχτηκε, υπό τον όρο ότι θα εγκριθεί η ενέργεια αυτή από τη χήρα του, τη Σούχα Αραφάτ, και τον ανιψιό του, τον Νάσερ αλ-Κίντουα, που εκπροσωπεί την οικογένεια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταουφίκ Τιράουι, ο επικεφαλής της επιτροπής που ερευνά το θάνατο του Αραφάτ. 

«Συμφωνήσαμε ότι, αν συμφωνεί και η οικογένεια του μάρτυρα Γιάσερ Αραφάτ, θα επικοινωνήσουμε τις επόμενες ημέρες με το ελβετικό εργαστήριο προκειμένου να συλλέξει τα δείγματα που χρειάζεται» πρόσθεσε. 

«Η Παλαιστινιακή Αρχή είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως και να παράσχει κάθε διευκόλυνση για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της ασθένειας και του θανάτου του πρώην προέδρου» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Αμπάς, Νάμπιλ Αμπου Ρουντέινα. 

«Δεν υπάρχει κανένας θρησκευτικός ή πολιτικός λόγος που να εμποδίζει την επανεξέταση του θέματος, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης των λειψάνων του από έγκυρους επιστημονικούς και ιατρικούς οργανισμούς, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του» πρόσθεσε.

"Βόμβα" Ιράκ για Συρία: "Ποιοι ακτιβιστές; Η Αλ Κάϊντα είναι"!


Image
Στήριξη στην συριακή κυβέρνηση, έστω εμμέσως και επίσης έμμεση μομφή κατά όσων υποστηρίζουν ότι οι αντάρτες στην Συρία είναι "Αγνοί ακτιβιστές που αγωνίζονται για την ελευθερία" έδωσε η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοινώνοντας σήμερα ότι εξτρεμιστές ισλαμιστές που δηλώνουν πίστη στην Αλ Κάιντα περνούν από το ιρακινό έδαφος σε αυτό της Συρίας για να εξαπολύουν επιθέσεις.

Η ανακοίνωση συμφωνεί απόλυτα με την αποκάλυψη των New York Times που στην Ελλάδα είχε προβληθεί μόνο από το defencenet.gr ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τον υποτιθέμενο μισητό εχθρό, την Αλ Κάϊντα για να ρίξουν το καθεστώς Άσσαντ. Το γεγονός ότι η ανακίνωση προέρχεται από μια κυβέρνηση που σαφώς ελέγγχεται σε γενικές γραμμές από τις ΗΠΑ, σίγουρα έχει την σημασία του.

«Έχουμε ακλόνητες πληροφορίες ότι μέλη των τρομοκρατικών δικτύων της αλ Κάιντα πήγαν προς την άλλη κατεύθυνση, στη Συρία, για να βοηθήσουν, για να δράσουν ως σύνδεσμοι, για να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπάρι σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη.

Η κυβέρνηση της Συρίας υποστηρίζει ότι η εξέγερση που έχει ξεσπάσει πριν από δεκαέξι μήνες εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν αποτελεί μια λαϊκή κινητοποίηση αλλά μια συνωμοσία «τρομοκρατών» η οποία χρηματοδοτείται και διευθύνεται από το εξωτερικό, κατηγορώντας γι' αυτό τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η Δαμασκός λέει επίσης ότι μεγάλο μέρος της βίας στη Συρία φέρει τα χαρακτηριστικά σημάδια της δράσης της αλ Κάιντα και της εξτρεμιστικής σουνιτικής μουσουλμανικής ιδεολογίας της.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι η αλ Κάιντα ευθυνόταν για δύο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα τον Μάιο, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 55 ανθρώπους.