Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

"Κόλαση επί Γης" φοβάται το Ισραήλ: Οχυρώνουν τις εξέδρες φυσικού αερίου


Image
Πληροφορίες ότι οι Ιρανοί και η Hizbollah θα εξαπολύσουν επιθέσεις στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου του Ισραήλ στην Αν. Μεσόγειο καθώς και σε στρατηγικούς στόχους στην Τουρκία, την Ιορδανία και την Σ. Αραβία σε περίπτωση που οι δυτικοί επιτεθούν στην Συρία, εκφράζουν κύκλοι από το Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό τα στελέχη του συριακού γενικού Επιτελείου μετακινήθηκαν από τις εγκαταστάσεις τους σε προστατευόμενα κτίρια σε συγκρότημα στο κέντρο της Δαμασκού γεγονός που επιβεβαιώνει την κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η εξέλιξη αυτή αλλά και η αποφασιστικότητα που έχει δείξει η ιρανική πλευρά για την πρόκληση αντιποίνων σε περίπτωση που ο Assad και η συριακή κυβέρνηση κινδυνεύουν να χάσουν την εξουσία έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στην Δύση και στην ισραηλινή ηγεσία.

Οι πλατφόρμες  φυσικού  αερίου του Ισραήλ αποτελούν ένα στρατηγικό στόχο με μεγάλη σημασία για την οικονομία του Ισραήλ αλλά και για την αμερικανική ενεργειακή πολιτική, μίας και οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να εφοδιάσουν την Ευρώπη με φυσικό αέριο από το Ισραήλ.

Απαντήσεις Αρχιεπισκόπου για τους «μύθους» περί της Εκκλησίας


makariotatosΑπαντήσεις στην παραφιλολογία και την παραπληροφόρηση που έχει αναπτυχθεί ως επί το πλείστον στον Ευρωπαϊκό Τύπο για τα θέματα φορολόγησης της Εκκλησίας, της μισθοδοσίας των κληρικών, τα έσοδα της Εκκλησίας και το κοινωνικό της έργο δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων, τους πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. στην Ελλάδα, τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων και σε όλους τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος «για να τοποθετηθούν τα πράγματα στις ορθές τους διαστάσεις και να παύσει η ανεύθυνη αναπαραγωγή εσφαλμένης και στερεότυπης πληροφόρησης και η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, προφανώς προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης ακατανόητων σκοπιμοτήτων».
Αναλυτικά η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου:

Μαζεύουν τις γελοιότητες τώρα οι Αυστριακοί: Τελικά παραμένει ελληνική η Ικαρία


ikaria_is_greece
Ο σάλος που προκλήθηκε από χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυστριακής λαϊκίστικης εφημερίδας «Χόιτε», που έφερε το ελληνικό νησί Ικαρία να θέλει την απόσχισή του από την Ελλάδα και την προσχώρησή του στην Αυστρία, βρίσκει τον αντίκτυπό του σε σημερινά δημοσιεύματα και σχόλια, σχεδόν στο σύνολο του υπόλοιπου αυστριακού Τύπου, που αποφαίνονται πως, τελικά το νησί παραμένει…ελληνικό.
 
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας «Εστεραιχ», «Το ελληνικό νησί δεν θέλει να προσχωρήσει σε εμάς», στο οποίο γίνεται αναφορά στην υπόθεση και επικρίνεται το γεγονός πως κανείς δεν φρόντισε να επικοινωνήσει με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σταυρινάδη.
  
Κάτι που έκανε η ίδια και παραθέτει τις δηλώσεις του δημάρχου, πως πρόκειται για αστείο και τίποτε άλλο, για είδηση-ανοησία, πως οι Ικαριώτες δεν θέλουν ούτε απόσχιση από την Αθήνα ούτε προσχώρηση στην Αυστρία, πως η Ικαρία θα παραμείνει στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα ούτε και υφίσταται θέμα λήγουσας συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Ικαρία. Ο ίδιος αναφέρεται στις εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της επανάστασης και της απόκτησης της ανεξαρτησίας του νησιού από τους Οθωμανούς, από όπου φαίνεται, όπως λέει, ότι προκλήθηκε σύγχυση που οδήγησε στο επίμαχο δημοσίευμα. 

Στην επίσης ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Κουρίρ» με τίτλο «Το νησί του Ίκαρου εμφανίζεται για λίγο στα πρωτοσέλιδα», γίνεται αναφορά στην υπόθεση αλλά και στις διευκρινήσεις που έλαβε ο συντάκτης της από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας πως, ούτε κάποιος πολιτικός του νησιού επιδιώκει την απόσχιση από την Ελλάδα αλλά ούτε υφίσταται νομική βάση για κάτι τέτοιο. Παρατίθενται επίσης δηλώσεις Έλληνα τουριστικού επιχειρηματία στη Βιέννη πως το νησί του Ίκαρου, που αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό διακοπών, δεν θα γίνει ποτέ το 10ο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας. 

Η έγκυρη «Βίνερ Τσάιτουνγκ» παραθέτει στο σχετικό δημοσίευμά της δηλώσεις καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο να επικαλεστεί η Ικαρία μια συμφωνία που υπεγράφη πριν από 100 χρόνια, γιατί στο μεταξύ το νησί αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας, ενώ γίνεται αναφορά και στη χθεσινή σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία. 

Η ίδια η «Χόιτε», επανέρχεται σήμερα στο θέμα, δημοσιεύοντας δηλώσεις διεθνολόγου του Πανεπιστημίου Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται πως για μια προσχώρηση του νησιού στην Αυστρία θα έπρεπε να υπάρχει η συναίνεσή της και ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος θα πρέπει να υπογράψει διεθνή συνθήκη, ενώ θα ήταν απαραίτητη και η αλλαγή του Συντάγματος και επιπλέον, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει το μερίδιο του ελληνικού χρέους που αντιστοιχεί στην Ικαρία. Η «Χόιτε», συνεχίζοντας την προκλητική στάση της, καλεί τους αναγνώστες της να ψηφίσουν στην ιστοσελίδα της και στο ερώτημα αν η Αυστρία είναι ώριμη να δεχθεί το νησί. 

Το χθεσινό δημοσίευμα της «Χόιτε» - που στο σύνολό του ήταν κάτι πολύ περισσότερο από κακόγουστο αστείο - με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες-Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», ισχυριζόταν πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με το δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία. 

Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει την άμεση και οργίλη αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί». 

Πρόσθετε ακόμη πως «στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος, ενώ με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

theinsider.gr 

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Συρία


Εντείνεται η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τη Συρία την ώρα που η βία στη χώρα κλιμακώνεται επικίνδυνα, με τις φωνές για ανάληψη αποφασιστικής δράσης εναντίον του καθεστώτος Ασαντ να αυξάνονται.


Είναι ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να περάσει σκληρά μηνύματα, κυρώσεις βάσει του Αρθρου 7 του Χάρτη του ΟΗΕ, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Υπενθυμίζεται το Αρθρο 7 ανοίγει το δρόμο για ανάληψη ακόμη και στρατιωτικής δράσης, εάν οι άλλες κυρώσεις -διπλωματικές και οικονομικές- αποδειχθούν ανεπαρκείς.
Ο Κάμερον είπε ακόμη ότι η ώρα για την αποχώρηση του Ασαντ έχει φθάσει και ότι αν παραμείνει θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος.
Τον τερματισμό της αιματοχυσίας ζήτησε ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος κάλεσε επίσης τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναλάβουν αποτελεσματική δράση απέναντι στην κλιμάκωση της κρίσης. Από την Κίνα, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, εξέφρασε την ανησυχία του «για τη συνεχιζόμενη χρήση βαρέων όπλων από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Δαμασκού, εναντίον πολιτών, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα».
Καταδίκασε επίσης έντονα τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο σύρος υπουργός ’μυνας και ο γαμπρός του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία,Κόφι Αναν είχε καλέσει τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ «να ενωθούν» και «να δράσουν με τρόπο συντονισμένο και δυνατό» ώστε να τερματιστεί η φονική βία στη Συρία «και να διευκολυνθεί η πολιτική μετάβαση».
Η διαδικασία στο Συμβούλιο Ασφάλειας για τη Συρία μετατέθηκε για σήμερα Πέμπτη, με την προσδοκία η Μόσχα να έχει διαφοροποιηθεί ως προς τις δεσμευτικές κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος, όπως μεταφέρουν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά τα χθεσινά βίαια επεισόδια μεταξύ αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 100 άτομα.
Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters