Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται παγκόσμιο "σοκ": Οι μαζικές αγορές χρυσού από Ρωσία και Κίνα τρομάζουν...


Image
Η Ρωσία έχει υπερδιπλασιάσει τα αποθέματα χρυσού της τα τελευταία πέντε χρόνια. Όσο η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει χτίσει αργά και σταθερά το 5ο σε μέγεθος "θησαυροφυλάκιο" χρυσού στον κόσμο μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ενώ εξακολουθεί να αγοράζει χρυσό αξίας περίπου μισού δισ. δολαρίων κάθε μήνα.

Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει προσθέσει περισσότερο χρυσό στα αποθέματά της - πάνω από 500 τόνους - από ό, σο διαθέτει συνολικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τι σημαίνουν αυτές οι κινήσεις; 

Ιδού ένα πολύ διαφωτιστικό άρθρο από το γνωστό sitε διεθνών οικονομικών αναλύσεων και διερεύνησης υποθέσεων "πίσω από κλειστές πόρτες" Market Watch: 

Ο... Γιωργάκης στην έδρα της Γιάννας


Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει πλέον μόνιμος κάτοικος Αμερικής το είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» (24 Ιουνίου 2012). Ο ίδιος το παραδέχθηκε τυπώνοντας και σχετικές κάρτες, ενώ στο Διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τρόπους επικοινωνίας με το νέο του γραφείο στο Χάρβαρντ.

Αυτό που ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό είναι ποιος ενισχύει οικονομικά το διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών (Global Public Leaders Program) στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου.

Πίσω από αυτό κρύβεται η Γιάννα Αγγελοπούλου, που ίδρυσε το πρόγραμμα, με σκοπό -σε συνεργασία με το ίδρυμα «Μπιλ Κλίντον»- να δοθεί η δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες να συνεχίσουν την... προσφορά τους στο «κοινό καλό», μετά την αποχώρηση από το αξίωμά τους. Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ (που έχει συμμετάσχει στο παρελθόν και στο Συμπόσιο της Σύμης), ενώ καλές θεωρούνται πλέον και οι σχέσεις του με την κυρία Αγγελοπούλου. Συνεργάτες του πάντως διαψεύδουν ότι η δραστηριότητα του πρώην πρωθυπουργού στο Institute of Politics του Χάρβαρντ έχει οποιαδήποτε σχέση με την πρώην σιδηρά κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας...

Κοκτέιλ πάρτι σε πριβέ κλαμπ με είσοδο 15 δολάρια

Την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο στην Ελλάδα χτυπάει κόκκινο, ο κ. Παπανδρέου, σε ένα ρεσιτάλ αδιαφορίας και προκλητικότητας, θα απολαμβάνει αύριο το βράδυ το ποτό του σε κοκτέιλ πάρτι στη Βοστόνη και συγκεκριμένα στο πριβέ κλαμπ Harvard Club of Boston, όπου δικαίωμα εισόδου έχουν μόνον οι απόφοιτοι και διδάσκοντες του Χάρβαρντ. Για να μπουν μάλιστα στον χώρο όπου θα βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός αύριο, πρέπει να πληρώσουν 15 δολάρια (περίπου 11,5 ευρώ) έκαστος. Εκεί θα συζητήσει μεταξύ τυρού και αχλαδίου με τους παρευρισκομένους «σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα», όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, αδιαφορώντας για τα αντίστοιχα θέματα στη χώρα του και εις βάρος πάντως του ελληνικού κράτους, που εξακολουθεί να τον αμείβει ως βουλευτή Αχαΐας...

www.dimokratianews.gr