Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

BBC: "Οργή και μίσος απειλούν την Ελλάδα" - Παρέμβαση Β.Μαρκεζίνη


Image
Συσσωρευμένη "οργή" από τα οικονομικά μέτρα, ύφεση με νέα μέτρα μέχρι και το 2014 και εσωτερική αναταραχή, "βλέπει" το BBC σε ρεπορτάζ που μεταδίδει από την Ελλάδα την στιγμή που ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σπάσει την σιωπή του εδώ μετά από αρκετούς μήνες και μιλάει για "νέο εθνικό διχασμό χειρότερο από αυτούς του 1915 και του 1945".

"Οι περικοπές το μόνο που θα καταφέρουν είναι να υπάρξει περισσότερη οργή, καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι σήμερα άνεργος», υποστηρίζει ο απεσταλμένος του BBC στην Αθήνα και υποστηρίζει ότι θα υπάρξουν και νέες περικοπές, το 2013 για το 2014", σύμφωνα με πληροφορίες που έχει από το υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε μία δήλωση εξαιρετικής σημασίας και ουσίας εκφράζει την αγωνία του για το που οδηγείται ο τόπος:

"Η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί. Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθειά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:

• Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
• Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
• Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων

Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας.

Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945. Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται".

Τι σημαίνου τα παραπάνω; Ότι έχουμε εισέλθει σε μία επικίνδυη αταρπό ως Έθνος: Οι μεν μισούν τους δε και οι πλούσιοι χωρίζονται πλέον με άβυσσο από τους μη προνομιούχους. Η "οργή" που σημειώνει το BBC μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε αυτοδικία. Η βενζίνη έχει χυθεί στο πάτωμα. Το μόνο που μένει είναι μια φλόγα για να ανάψει...

Κατάθεση-σοκ για τον Αντρίκο Παπανδρέου

Κατάθεση- σοκ για τον Αντρίκο Παπανδρέου
Τι αποκαλύπτει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Δημοκρατία για τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού.

Έγγραφο-φωτιά, που δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα για τον Αντρίκο Παπανδρέου, αδερφό του πρώην πρωθυπουργού, φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα Δημοκρατία.

Η εφημερίδα παραθέτει ένορκη κατάθεση του Μίνωος Ζομπανάκη, φίλου του Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία αποτελεί μέρος της δικογραφίας της μήνυσης που έχει καταθέσει ο κ. Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση αναφορικά με την υπόθεση των CDS.

Ωστόσο αν και ο κ. Ζομπανάκης φαίνεται ότι κατέθεσε για να τον εκθειάσει, μάλλον του δημιουργεί νέα προβλήματα: «Τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου τον γνωρίζω από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, την εποχή που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή με τον νομπελίστα Αμάρτια Σεν (...). Το ήθος και η ακεραιότητα τον συνόδευαν σε όλη του τη σταδιοδρομία. Γνωρίζω καλά ότι χαίρει μεγάλης εκτίμησης τόσο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει τα τελευταία 11 χρόνια, όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να διεκδικεί τίτλους και μισθούς» αναφέρει χαρακτηριστικά o κ. Ζομπανάκης.

Η πλευρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θεωρεί

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ!

1
Με επιφύλαξη μεταφέρουμε την ακόλουθη είδηση:

Ομογενείς (Σώρρας, Λαμπράκης και σια, κατέθεσαν 600 δις δολάρια για να μας σώσουν. Τα λεφτά είναι έτοιμα, ζεστά-ζεστά και περιμένουν τα ελληνικά φορτηγά να πάνε να τα φορτώσουν.

Με μια μικρή λεπτομέρεια: για να μας τα χαρίσουν οι ομογενείς, πρέπει πρώτα να γίνει "εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος του χρέους"....

Στην ομιλία τους η οποία είχε έντονα πατριωτικό χαρακτήρα, τόσο ο κ. Σόρας όσο και ο κ. Λαμπράκης, τόνισαν ότι απευθύνονται στους ελεύθερους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα παραμείνουν ελεύθεροι. «Αυτό τον τόπο δεν θα τον πτωχεύσουν επειδή το θέλουν κάποιοι. Θα παραμείνει ελεύθερος και θα διαφεντεύεται από τους Έλληνες».

Ο κ. Σόρας συγκεκριμένα είπε: «Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του».

Χωρίς νέο καθολικό haircut στο χρέος η Ελλάδα είναι καταδικασμένη – Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος για την Τρόικα ενώ το ΔΝΤ θα δηλώνει ότι η ύφεση κατέρρευσε τα σχέδια ανάπτυξης – Στην Σύνοδο Κορυφής στις 18/10 θα κριθεί η τύχη της χώρας

Χωρίς νέο καθολικό haircut στο χρέος η Ελλάδα είναι καταδικασμένη – Μη  βιώσιμο το ελληνικό χρέος για την Τρόικα ενώ το ΔΝΤ θα δηλώνει ότι η ύφεση κατέρρευσε τα σχέδια ανάπτυξης – Στην Σύνοδο Κορυφής στις 18/10 θα κριθεί η τύχη της χώρας
Τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο της Τρόικα δεν είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η έκθεσης της Τρόικα η οποία θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων θα εστιάζεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η πρόοδος στην οικονομία είναι ανεπαίσθητη και ότι το ελληνικό χρέος των 305 δις ευρώ δεν είναι βιώσιμο. 

Δεν θα υπάρχει αναφορά για νέα αναδιάρθρωση χρέους αλλά προφανώς το θέμα αυτό έχει ανοίξει από το ΔΝΤ το οποίο το έθεσε. Νέο haircut στα δάνεια του επίσημου τομέα για να μπορέσει να πάρει εμπρός η οικονομία.

Με την πρώτη αναδιάρθρωση χρέους που περιλάμβανε haircut 74% προέκυψε θεωρητικά όφελος 105 δις ευρώ αλλά πρακτικά το καθαρό όφελος ήταν μόλις 28 δις ευρώ όπως αποκάλυψε τόσο η BNP Paribas αλλά και η Societe Generale. Έτσι λοιπόν η πρώτη αναδιάρθρωση χρέους μείωσε ελάχιστα το πραγματικό χρέος ενώ οδήγησε στην κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο χρειάζεται έως 50 δις ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθεί. Ωστόσο το μείζον θέμα είναι ότι η Τρόικα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. 

Ταυτόχρονα το ΔΝΤ με βάση διαρροές που υπάρχουν φέρεται να επικεντρώνεται

Behind-the-scenes travelogue to holy Mt. Athos


Behind-the-scenes travelogue to holy Mt. Athos
"60 Minutes" producer Michael Karzis is the perfect tour guide to take you behind the scenes on the show's Mt. Athos story. Karzis is the son of Greek immigrants and he speaks Greek. Those things surely helped as he and fellow producer Harry Radliffe tried to get permission to film a "60 Minutes" story on the otherworldly Mt. Athos, a self-governed peninsula in Greece that's home to 20 monasteries and some 2,000 monks.

But getting permission was no easy task. "The parliament that exists there, the holy community, is the only parliament on the face of the Earth that has been continually in session since the 10th century," says Karzis. When the veteran producers of "60 Minutes" came calling, the Holy Community wasn't impressed.

"They said, 'Thank you very much but, get in line,' says Karzis. "I mean, the BBC's been knocking on the door for 40 years. The French, the Germans, they've all wanted to come."

When they appealed to the powerful abbots who run individual monasteries on Mt. Athos, Karzis and Radliffe finally had a breakthrough.

Watch part one and part two of Bob Simon's report on Mt. Athos.

"We just built trust," says Karzis. "And they