Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Γιατί στην Οκτωβριανή Επανάσταση οι Μπολσεβίκοι κατεδάφισαν τις Εκκλησίες αλλά δεν πείραξαν τις Συναγωγές;

Συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την επανάσταση των μπολσεβίκων που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 24η Οκτωβρίου 1917 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 1920. Χαρακτηρίστηκε Οκτωβριανή Επανάσταση, από το γεγονός που υπήρξε το σημείο αναφοράς της, την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων, έδρας της προσωρινής ρωσικής κυβέρνησης, τη νύχτα της 24ης Οκτωβρίου 1917 (με το παλαιό ημερολόγιο), στην Αγία Πετρούπολη - 7 Νοεμβρίου με το σημερινό ημερολόγιο.

Ακολουθεί απόσπασμα από σχετικό άρθρο του Henry Makow Ph.D. 

Τον Οκτώβριο, ένας ανάγνωσης μου έστειλε μια διεισδυτική ερώτηση: «όταν οι Μπολσεβίκοι κυριάρχησαν στη Ρωσία, προσπάθησαν να εξαλείψουν την θρησκεία. Η δηλωμένη φιλοσοφία τους ήταν ο Αθεϊσμός και έκλεισαν τις χριστιανικές εκκλησίες και σκότωσαν ή φυλάκισαν τον κλήρο».
«Ωστόσο» συνεχίζει, «μήπως έκλεισαν τις εβραϊκές συναγωγές και σκότωσαν ή φυλάκισαν τους ραβίνους; 

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό

Συνέντευξη δυσφήμιση της Ελλάδας από τον Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα!

"Κανένας επενδυτής δεν θα δαπανήσει χρήματα στην Ελλάδα" -Τι απαντά η κυβέρνηση

Προκλητική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα Die Ziet. O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ αποθαρρύνει επενδυτές από την χώρα καθώς προβαίνει στην εξής διαπίστωση :

"Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα"

Aπάντηση έδωσε για την συγκεκριμένη αναφορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

«Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου καλεί κάθε επενδυτή να αποφύγει να επενδύσει στη χώρα μας, δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι αυτός και το κόμμα του να διαλύσουν τον τόπο.Μέχρι τώρα μόνον εχθροί της πατρίδας μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Και να φανταστείτε ότι αυτά τα λέει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η δήλωση αυτή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ήδη το γύρο του κόσμου. Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, όπως θεωρεί ο Τσίπρας θα έρθουν σωρηδόν οι επενδύσεις και αν βγαίνει η τότε αντιπολίτευση και τον κατηγορεί τι θα λέει; ότι κάνουν κακό στη χώρα;

ΝΥΤ και FTD "βλέπουν" κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα

ΝΥΤ και FTD
Εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις σε έγκριτα διεθνή έντυπα και ιστοσελίδες για την Ελλάδα.

Με βραδυφλεγές φιτίλι παρομοιάζει την τεταμένη κατάσταση και αίσθηση απελπισίας στην Αθήνα, άρθρο γνώμης στους γερμανικούς Financial Times (FTD) μετά την υπεψήφιση του πακέτου της Τετάρτης.

Από την πλευρά του, αρθρογράφος στους New York Times επισημαίνει ότι «κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο για την κοινωνική σταθερότητα από το πακέτο περικοπων».

Με τον τίτλο «εξέγερση εν όψει», ο αρθρογράφος των γερμανικών Financial Times εκτιμά ότι όταν αρχίζουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα,