Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Αγεφύρωτες οι διαφορές στους κόλπους της Ε.Ε....


Το ενδεχόμενο αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής αφήνουν πλέον ανοιχτό πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, καθώς παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ των χωρών - μελών της Ε.Ε. για τον καθορισμό του κοινοτικού προϋπολογισμού 2014-2020.

Οι εργασίες τις Συνόδου χθες διήρκεσαν μόλις μία ώρα και διεκόπησαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου οι αρχηγοί κρατών να εξετάσουν τη συμβιβαστική πρόταση που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Τις αμφιβολίες της για το αν θα επιτευχθεί συμφωνία εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. «Είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ναυτεμπορική

Λιάνα Κανέλλη - «Σύντομα λέει και βουλευτής;»
Φθιώτιδος Νικόλαος: να εκποιηθούν τιμαλφή ναών και μοναστηριών προς όφελος του λαού που υποφέρει (όπως έγινε από την Εκκλησία και στην Επανάσταση του '21)


fthiotidos600x
Την εντυπωσιακή πρόταση να εκποιηθούν τα τιμαλφή και τα αφιερώματα ναών και μοναστηριών προς όφελος του λαού που υποφέρει (όπως έγινε από την Εκκλησία και στην Επανάσταση του '21) καταθέτει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Η πρωτοβουλία του έχει επίσημο χαρακτήρα, συζητήθηκε ήδη στην Ιεραρχία και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να εφαρμοστεί στη Μητρόπολή του αφού, όπως λέει, «καλύτερα να τα πάρουν οι φτωχοί παρά να τα κλέβουν οι κλέφτες ή να τα κρύβουμε στα θησαυροφυλάκια».

Ο κ. Νικόλαος ταΐζει εκατοντάδες φτωχούς στα συσσίτια, μοιράζει 2.000 δέματα σε οικογένειες και καταθέτει χρήματα σε λογαριασμούς ορφανών κοριτσιών προκειμένου να αποκτήσουν προίκα!

Υποστηρίζει ότι η Εκκλησία οφείλει να έχει λόγο σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, κάνει λόγο για ψέματα των πολιτικών που τώρα θερίζουν θύελλες και ασυνέπεια υπουργών, ενώ δηλώνει ότι «ο κόσμος περιμένει κάποιον σωτήρα που θα μας βγάλει από αυτή την περιπέτεια». ...

Εκδιώχθη ο πολιτικός διοικητής από τους Αγιορείτες Ηγουμένους

718352
Οι ηγούμενοι και ο αντιπρόσωποι των 20 μονών προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια και έδιωξαν από τη συνεδρίαση της Διπλής Ιεράς Σύναξης, που είναι το ανώτατο όργανο του Αγίου Ορους, τον πολιτικό διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου.

Επίσης η Ιερά Κοινότητα δεν δέχτηκε να συναντηθεί, όπως προβλέπει το τυπικό, με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, ο οποίος βρέθηκε στην αθωνική πολιτεία το περασμένο Σάββατοκύριακο.

Τον συνάντησε μόνο ο πρωτοεπιστάτης, γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης, για να του παραδώσει μια επιστολή με δριμύ περιεχόμενο προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή αυτή ζητείται να εκπίπτει,

Pat Buchanan : «300 πυρηνικές κεφαλές έχει το Ισραήλ και το Ιράν είναι το πρόβλημα;»

Οι Ισλαμικοί πόλεμοι έφεραν αμφίβολο όφελος στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, λέει ο πρώην σύμβουλος Αμερικάνων προέδρων Pat Buchanan, συγγραφέας του βιβλίου “Suicide of a Superpower” (“Η Αυτοκτονίας μιας Υπερδύναμης”), σε συνέντευξή του στο RT.


Ένας νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είναι μια καταστροφή για τις ΗΠΑ και για την παγκόσμια οικονομία, λέει.

«Ήμουν αντίθετος με την επιχείρηση ‘Καταιγίδα της Ερήμου’ το 1991 και την εκδίωξη του Σαντάμ Χουσεΐν από το Κουβέιτ, γιατί, είπα, «Αυτός απλά θα είναι ο πρώτος αραβικό-αμερικανικός πόλεμος».

Κοιτάζοντας