Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Κάν’ το όπως στην Ικαρία: Το Διαδίκτυο 2.0, το προσδόκιμο ζωής και η κρίση


Εδώ και κάποια χρόνια, προετοιμάζεται στα εργαστήρια το Διαδίκτυο 2.0. Μια προσπάθεια που θα καταστήσει δυνατή την εξερεύνηση της παγκόσμιας γνώσης. 

Αυτή η εξέλιξη θα βασιστεί σε δύο πυλώνες. Στη διακίνηση μεγαλύτερης ποσότητας πληροφοριών ώστε να μπορούν να μεταφερθούν δεδομένα, αποθηκευμένα στα πανεπιστήμια που δεν μπορούν να μεταφερθούν στο Διαδίκτυο λόγω όγκου, στους κρατικούς οργανισμούς και στα ερευνητικά κέντρα. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τον ευκολότερο εντοπισμό της πληροφορίας. Σήμερα, με μια λέξη ή με μια φράση, εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης χιλιάδες επιλογές. Με το νέο σύστημα, η επιλογή θα γίνεται με την αναζήτηση δύο ή περισσότερων παραμέτρων. Ηδη μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στην πράξη τη νέα μέθοδο σε ορισμένες πειραματικές προσπάθειες.

Μία από αυτές είναι η ιστοσελίδα gapminder.org. Εδώ, ο ενδιαφερόμενος

Μακάκας...


Σχέδια διαμελισμού μας από τους Γερμανούς!

Η «δημοκρατία» έγραψε χθες για το επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας που φέρεται ότι παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη και το οποίο αποκάλυψε το περιοδικό «Επίκαιρα». Σύμφωνα με το περιοδικό, υπάρχουν πιέσεις της Γερμανίας «προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων τουρκόφρονων μουσουλμάνων και των οικογενειών τους στη δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.

Πρόκειται για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σε ένα δίκτυο συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες».

Ουσιαστικά,...

Η Σύνοδος Κορυφής τελείωσε, η αποτυχία συμφωνίας διαπιστωμένη και οι ηγέτες μιλούν μόνο για το εθνικό τους ακροατήριο ξεχνώντας το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι υποστήριξε σήμερα ότι θα ήταν δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία στις αρχές του 2013 για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποτυχία της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών των "27" που ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

"Είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία στις αρχές του επόμενου έτους", είπε ο Ρομπάι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάνοντας λόγο για "επαρκή βαθμό πιθανής σύγκλισης" απόψεων.

"Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις τις επόμενες εβδομάδες ώστε να βρεθεί μια συμφωνία", πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι ...

Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς που ανησυχούν τους Τούρκους


 Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς και η ανησυχία των Τούρκων
Aπό την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες.

Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα.

Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Έτσι τον περασμένο Ιανουάριο, (20/1/2012), η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται...

Χρειαζόμαστε ηγέτες σαν αυτή την Κυρία! Αυστραλιανή Πρωθυπουργό Julia Gillard

Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ – Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει! 

Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση

""Οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΩΣΤΟΥΝ.... 
Είτε σας αρέσει είτε όχι. 

Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. ...

Συντρίμμια από F-16 ξέβρασε η θάλασσα στη Μυτιλήνη

Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από ένα πρωτοφανές περιστατικό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο μεγάλο νησί του Βορείου Αιγαίου την Λέσβο και συγκεκριμένα στην Πρωτεύουσα του νησιού, Μυτιλήνη!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aegeantimes.gr, η θάλασσα στην περιοχή του Κρατικού Αερολιμένα Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» ξέβρασε ένα ολόκληρο φτερό μαχητικού αεροσκάφους!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανεβρεθεί άλλα συντρίμμια παρά μόνο το φτερό!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για φτερό μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 που διαθέτει τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία!

Ανταποκριτής των AegeanTimes κατέφθασε στην περιοχή όπου ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις του Στρατού, της Αεροπορίας και του Λιμενικού και πιστοποίησε το γεγονός!

Η περιοχή στην οποία βρέθηκε, είναι μια τουριστική περιοχή γνωστή ως “δεύτερη καντίνα” και απέχει μόλις 800 μέτρα από το κτήριο του κρατικού αερολιμένα και 200 μέτρα από τον αεροδιάδρομο!

ikariaki.gr

Βρετανία: τους αφαίρεσαν τρία παιδιά υπό κηδεμονία διότι δήλωσαν τη στήριξη τους στο Ανεξάρτητο Κόμμα!


Government Snatches Kids From Couple Over Support for ‘Independence’ from Europe
LONDON — Three children were removed from the care of an English couple because their support for the U.K. Independence Party meant they were unsuitable to provide foster care, an official said Saturday.

Local government body Rotherham Council said that the three children were not “indigenous white British” and that social workers had raised concerns about the UKIP political party’s stance on immigration, ITV News reported.

Joyce Thacker, the director for children and young people’s services at Rotherham Council, told BBC News that the children were placed with the couple on an emergency basis and were not due to remain with them permanently. She confirmed they had been removed from the couple’s care.

“If the party [UKIP] mantra … is ending the active promotion of multiculturalism, I have to think about that,” she added. “I think they [UKIP] have very clear views on immigration.”

ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΡΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Φρουροί της Επανάστασης: "Ναι, βοηθήσαμε της Χαμάς"


Στην παραδοχή ότι το Ιράν βοήθησε τους Παλαιστινίους να κατασκευάσουν πυραύλους Fajr-5 που έπληξαν το έδαφος του Ισραήλ στην πρόσφατη σύγκρουση, προχώρησε ο Μοχάμεντ Αλ Τζααφάρι, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης. Ο Ιρανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφο της χώρας του παραδέχτηκε πως το Ιράν δεν έστειλε πυραύλους στη Γάζα, όπως πίστευαν ορισμένοι Ισραηλινοί αναλυτές, αλλά αντίθετα πρόσφερε τεχνογνωσία στους μαχητές της Χαμάς ώστε να μπορούν να τους κατασκευάζουν οι ίδιοι.

Ο Τζααφάρι όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και συγκεκριμένα τόνισε ότι “ το Ιράν προσφέρει τεχνολογική βοήθεια όχι μόνο στη Γάζα αλλά γενικά στους μουσουλμάνους που θέλουν να αντισταθούν απέναντι σε τυράννους  Αυτό ακριβώς κάναμε και στη Γάζα".Επίσης προειδοποίησε τους Παλαιστινίους ότι οποιοσδήποτε συμβιβασμός με το Ισραήλ θα υποσκάψει τα εθνικά τους συμφέροντα και τους κάλεσε να συνεχίσουν την αντίσταση.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ T. ΟΖΑΛ Τον σκότωσαν με τέσσερα διαφορετικά… δηλητήρια


Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας στα οστά του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, του οποίου ο θάνατος πριν από 19 χρόνια αποτελεί ακόμα αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων εισέρχεται σε νέα φάση καθώς σύμφωνα με πηγές το ιατροδικαστικό πόρισμα επικαλείται την ύπαρξη 4 διαφορετικών δηλητηριωδών ουσιών τα οποία ανιχνεύθηκαν στα οστά του εκλιπόντος Τούρκου πολιτικού ,αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με πηγές του πρώην προέδρου στο Συμβούλιο της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας ( ATK) ανέφεραν ότι η ημερομηνία για την οριστικοποίηση της έκθεσης πλησιάζει.

Πηγές από την ίδια υπηρεσία αναφέρουν στην τουρκική εφημερίδα Zaman ότι ο Οζάλ μπορεί να είχε δηλητηριαστεί όχι απλά με μια μια αλλά με τέσσερις διαφορετικές δηλητηριώδεις ουσίες!

Ο Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ, του οποίου το σώμα έχει εκταφεί,