Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι τα σύνεργα του Γερμανού κατασκόπου της Χίου- Είχε και ειδικά γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα

Αυτά είναι τα σύνεργα του Γερμανού κατασκόπου της Χίου- Είχε και ειδικά γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα [εικόνα]Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα σύνεργα παρακολούθησης που είχε ο 72χρονος Γερμανός κατάσκοπος στη Χίο, με τα οποία παρακολουθούσε νευραλγικούς τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων και της ελληνική Δημόσιας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα,
στο σπίτι του 72χρονου Γερμανού εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, 5 usb sticks, 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου, 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι ο Γερμανός κατάσκοπος φωτογράφιζε εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, στρατόπεδα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και λιμάνια, εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και γέφυρες στη Χίο.

Παράλληλα είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο ο Γερμανός κατάσκοπος να είχε και άλλους συνεργούς που τον βοηθούσαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του iefimerida.gr, η κατασκοπεία για λογαριασμών Τούρκων υπηκόων που έκανε ο 72χρονος Γερμανός, δεν είναι «φρέσκο» φαινόμενο, καθώς αποτελεί συνήθης πρακτική της γειτονική χώρας να χρησιμοποιεί ξένους υπηκόους προκειμένου να «αλιεύσει» πληροφορίες σχετικά με υψηλής σημασίας δομές του ελληνικού κράτους και να χαρτογραφήσει νευραλγικούς τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων.


 iefimerida.gr