Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Το FBI παρακολουθεί υπόπτους μέσω κινητών και λάπτοπ -Απλώς ενεργοποιεί τα μικρόφωνα των συσκευών

Το FBI παρακολουθεί υπόπτους μέσω κινητών και λάπτοπ -Απλώς ενεργοποιεί τα μικρόφωνα των συσκευώνΣημαντική αύξηση παρουσιάζει τελευταία η χρήση εργαλείων επιτήρησης, στο πλαίσιο δικαστικών αποφάσεων, με το FBI να έχει στην κατοχή του όλα τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρειάζεται για να ενεργοποιεί τα μικρόφωνα σε Android smartphones και λάπτοπ και να καταγράφει τις συνομιλίες μας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της WSJ, οι πράκτορες αναζητούν τρόπους ώστε να έχουν πρόσβαση σε επικοινωνίες υπόπτων που έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μορφές online chat και εργαλεία κρυπτογράφησης.


Όπως αναφέρεται η ομάδα του FBI που έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτού του είδους τις έρευνες ονομάζεται "Remote Unit Operation". Οι αξιωματούχοι με αυτές τις αρμοδιότητες έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν εργαλεία επιτήρησης σε υπολογιστές από απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα έγγραφο ή ένα link το οποίο, αν κάποιος κάνει κλικ ή το ανοίξει, ενεργοποιεί κακόβουλο λογισμικό. Σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση λογισμικού παρακολούθησης επιτυγχάνεται και με φυσική πρόσβαση σε μηχανήματα, με τη βοήθεια κάποιου USB flash drive που επίσης περιέχει κακόβουλο υλικό.

Η απάντηση του FBI για όλα αυτά είναι ότι τα εργαλεία του συλλέγουν μόνο "σχετικά δεδομένα" και δεν έχουν ως στόχο την παρακολούθηση των απλών χρηστών.

iefimerida.gr