Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Βο(υ)λευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ρουπακιώτης… σκέπη των τουρκοσυλλόγων!


Δεν τους πέρασε βεβαίως τελικά (καθότι το θέμα “σκάλωσε” στη Βουλή), αλλά μια που μιλάγαμε (πάλι) προ ημερών για την κατάντια των ΔΗΜΑΡατων, ας το ξαναθυμηθούμε και αυτό, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον (αλλά και πολύ χαρακτηριστικό). Το αναδημοσιεύουμε από τον “Αντιφωνητή”της 16ης Φεβρουαρίου…

    «Μερικά πράγματα τῶν Ἀθηνῶν δέν μποροῦμε νά τά κατανοήσουμε ἐπαρκῶς ἐδῶ στη Θράκη, ἐνδεχομένως γιατί δέν εἴμαστε τόσο προοδευμένοι. Μέσα σ’ αὐτά θά τολμοῦσα νά συμπεριλάβω καί τήν πρόσφατη ρύθμιση τοῦ ὑπουργοῦ Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, πού προσπαθεῖ νά δώσει δικαίωμα παρέμβασης στό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σέ ἀστικές ὑποθέσεις τῆς Ἑλληνικῆς Δικαιοσύνης. Τί σημαίνει αὐτό ἁπλοελληνιστί;

    Αὐτό πού ἔγραψε κι ὁ Μενέλαος Τασιόπουλος στή «Δημοκρατία »:

Η Σκιά που στοιχειώνει τον νέο Πάπα Φραγκίσκο...


 Πάπας Φραγκίσκος: Ταπεινός, εξισορροπιστής και με μια «σκιά» να τον κυνηγά...Τον Χόρχε Μπεργκόλιο ακολουθεί μία ιδιαίτερα «σκοτεινή» ιστορία από το παρελθόν αφού ελέγχεται για τις σχέσεις του με την δικτατορια της Αργεντινής την περίοδο 1976-1983.

Τον Φεβρουάριο του ’76 ο Μπεργκόλιο, ως επικεφαλής των Ιησουιτών του Μπουένος Άιρες ζήτησε από δύο ιερείς να εγκαταλείψουν το έργο τους στις παραγκουπόλεις. Εκείνοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να αποπεμφθούν από την Κοινότητα των Ιησουιτών και λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα να απαχθούν και να φυλακιστούν από το καθεστώς. Οι δύο άνδρες, ο Φρανθίθκο Γιαλικς και ο Ορλάντο Γιόριο, άντεξαν πέντε μήνες στη φυλακή και τελικά βρέθηκαν ζωντανοί, ναρκωμένοι και ημίγυμνοι.

Ο ένας εξ αυτών κατηγόρησε τ

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε γενική επιστράτευση όλων των κλάσεων από την Συριακή κυβέρνηση! Δίνουν βαριά όπλα στους αντάρτες οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία.


Σε μείζονα ανάφλεξη οδεύει Ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή μετά την απόφαση Γαλλίας και Βρετανίας να προμηθεύσουν με βαρύ οπλισμό του ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία οι οποίοι έχουν υποχωρήσει σε όλα τα σημεία της αναμέτρησής τους με τις κυβερνητικές δυνάμεις και την Χεζμπολάχ (στα νότια της χώρας και στην Δαμασκό) τους τελευταίους μήνες και κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή.

Παρομοίως έδρασαν και στην σύγκρουση της Λιβύης, όταν ο συνταγματάρχης Καντάφι, είχε πάρει το πάνω χέρι, και οι δυτικοί ξεκίνησαν να τον βομβαρδίζουν ανηλεώς.

Οι αντάρτες έχουν μεγάλες ανάγκες από αντιαρματικά όπλα μακρού βεληνεκούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους...