Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

"TAKE THE MONEY AND RUN"! "Έρχεται κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων σε όλο το νότο"


Επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι πληροφορίες ότι έρχεται κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ο πρόεδρος  του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας στο πρακτορείο Reuters ότι "Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα".

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έστειλε κύματα ρίγους σε όλη την Ευρώπη λέγοντας πως η συμφωνία της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει περίγραμμα για αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις τραπεζών στην ΕΕ.

Της δήλωσης ακολούθησε κατάρρευση των Χρηματιστηρίων

Στο Μιλάνο και την Μαδρίτη

Φοβούνται να ανακοινώσουν την συμφωνία με τον διάβολο. Οι Ρώσοι ολιγάρχες απειλούν να ανατινάξουν το νησί. Εκρηκτικός μηχανισμός στη Τρ. Κύπρου!


"Συμφωνία με τον διάβολο" την οποία φοβούνται ακόμη και να την ανακοινώσουν (σχ. ΙΖ ίσως επειδή ο τελευταίος κρύβεται στις λεπτομέρειες...) 

Τα σενάρια κάνουν λόγο για κούρεμα 30% κάτι που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες κινδυνεύουν να χάσουν σχεδόν τα μισά λεφτά τους. Στην ουσία το νησί κινδυνεύει να ανατιναχθεί εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Περιμένετε να δείτε την αντίδραση των Ρώσων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη βόμβα εξεράγη ήδη σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Πολεμίδια της Λεμεσού!

Όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας, μετά την πρώτη έκρηξη, δύο άτομα με σιδερολοστο θρυμμάτισαν την κύρια είσοδο, εισήλθαν εντός του καταστήματος, και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέσα αυτοσχέδια κροτίδα, η οποία ήταν τυλιγμένη με ταινία με εύφλεκτη ύλη. 

Βάσος Λυσσαρίδης: Να πει όχι ο Κυπριακός λαός

Βάσος Λυσσαρίδης: Να πει όχι ο Κυπριακός λαόςΝα πει όχι στο σχέδιο των εταίρων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας καλεί τον κυπριακό λαό ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για εκβιασμό των «δήθεν εταίρων» που ελπίζουν σε υποχώρηση του κυπριακού λαού.

«Ο ένας εκβιασμός διαδέχεται τον άλλο και έτσι θα ελέγχουν τη χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές» τονίζει ο κ. Λυσσαρίδης κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός «αποικιοκρατικού μορφώματος» κάτι το οποίο, όπως λέει, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει μέσα στην Ευρώπη.

«Ο λαός μας θα πρέπει να πει όχι ...

Τραγική και "τιμωρητική" συμφωνία για την Κύπρο - Κλείνει η Λαϊκή - Ερώτημα παραμένει το αν θα (πρέπει) να τύχει της έγκρισης από τη Βουλή...

Τραγική και τιμωρητική συμφωνία για την Κύπρο - Κλείνει η Λαϊκή
Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και ασφυκτικές πιέσεις που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι δανειστές επέβαλαν τους σκληρούς όρους τους στη Μεγαλόνησο

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν οριστικά το σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές της ΕΕ.

Η Κύπρος θα κλείσει την μία από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας και θα αρχίσει μια διαδικασία αναδιάρθρωσης της άλλης στο πλαίσιο της συμφωνίας διεθνούς δανεισμού της, όπως προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και οι διεθνείς πιστωτές και την οποία ενέκρινε το Γιούρογκρουπ σήμερα.

Οι καταθέσεις ...

Guardian: "Dead Man Walking" ο Αναστασιάδης“Dead man walking” χαρακτηρίζει τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο αρθρογράφος του Guardian, Aditya Chakrabortty, παρότι έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του.

“Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά απόψε, η συμφωνία είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με αυτά που απαιτούσε η τρόικα την περασμένη εβδομάδα”, σημειώνει.

“Κάποιες παράμετροι έχουν αλλάξει ...