Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Από τον Μακάριο στον Αναστασιάδη


Από τον Μακάριο στον Αναστασιάδη“Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν ανέχεται πραξικοπήματα και δικτατορίες”
Μακάριος

“Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω Κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου”
Παπαδόπουλος

“Κουράγιο”
Αναστασιάδης

Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά


Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, ΣαμαράΚύπριοι βουλευτές καταγγέλλουν «ληστεία» από τους Έλληνες τραπεζίτες

Ευθείες βολές εναντίον των επιχειρηματιών που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, εξαπολύουν κύπριοι βουλευτές. Μιλώντας στον κυπριακό Astra 92.8, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλοπή των κυπριακών τραπεζών και κατήγγειλε ότι «ο Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια».

Ο Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν «η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό»...

Με χαμόγελο εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος ο Β' (Video)

Εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε το χαμόγελο στο πρόσωπο του μακαριστού, πλέον, ιεράρχη της Αργολίδας, γνωστού για την ενάρετη ζωή του...

Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει στην αργολική κοινωνία το γεγονός ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιάκωβος εκοιμήθη με χαμόγελο στο πρόσωπο. Από το πρωί πλήθος κόσμου συρρέει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους για να αποτίσει τιμή στον επί 28 χρόνια Ποιμενάρχη της Αργολίδας κυρό Ιάκωβο Β΄.


Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο...

Είναι τρελός ο Γερμανός: ο Ότο έγινε επίτιμος Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα.


Ο Ότο Ρεχάγκελ
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των ελληνο-γερμανικών σχέσεων.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής αποδέχθηκε την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, να αναλάβει καθήκοντα επίτιμου πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα.


Οι πραγματικοί φίλοι του Αναστασιάδη ξυπνούν. Ο Μπαγίς προτείνει λύση-πακέτο στην Κύπρο: Σχέδιο Ανάν & υιοθέτηση τουρκικής λίρας!


Να δώσει λύση ανάλογη με αυτού του Σχεδίου Ανάν καλεί την Λευκωσία η Άγκυρα με δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος  δήλωσε ότι "Η απόρριψη του σχεδίου Ανάν προκάλεσε πολιτική αβεβαιότητα που τώρα εντάθηκε με την οικονομική αβεβαιότητα. Όμως διατηρούμε με την εκλογή του Ν. Αναστασιάδη ελπίδες επίλυσης του Κυπριακού καθώς ήταν υπέρ το σχεδίου Ανάν".

Με απλά λόγια όπως λέει και η σοφή λαϊκή παροιμία "Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντ'έξι"...

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία

Ο Δαβίδ, ο Γολιάθ και το τέλος του ευρώ


Έτσι γίνεται σε όλους τους πολέμους. Βρίσκεται πάντα μια χώρα, μια πόλη, ένα χωριό, που χωρίς να έχει καθόλου υπολογίσει τον συσχετισμό των δυνάμεων ή να έχει καταστρώσει εναλλακτικό σχέδιο διαφυγής, δεν ακολουθεί τις επιταγές των ισχυρών και ρίχνει μια ρουκέτα. Ακολουθεί η συντριβή της, που αποκτά συμβολική αξία για όλες τις εμπόλεμες πλευρές. Οι νικητές την χρησιμοποιούν για παραδειγματισμό των υπόλοιπων. Και οι τελευταίοι μαθαίνουν από τα λάθη της, ώστε να μην τα επαναλάβουν.

Στον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο που ζούμε, είναι η μικρή Κύπρος που κλήθηκε να παίξει το ρόλο του Δαβίδ κόντρα στον Γολιάθ, και θα το πληρώσει πολύ ακριβά: είναι προφανές ότι η νέα συμφωνία είναι χειρότερη από την πρώτη, επιταχύνοντας την πορεία προς την οικονομική καταστροφή, που θα ερχόταν -αργότερα αλλά αναπόφευκτα- και με την απορριφθείσα από το κυπριακό Κοινοβούλιο, πρώτη απόφαση. Πρόκειται για την συντριβή του οικονομικού μοντέλου πάνω στο οποίο κτίστηκε η κυπριακή ευημερία της τελευταίας δεκαπενταετίας. Είναι αυτό που κυνικά δήλωνε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών: “στην Κύπρο έχουν μόνο έναν χρηματοπιστωτικό τομέα και παραλίες. Τώρα που ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος, δεν θα έχουν παρά μόνο τις παραλίες".

Το καινούργιο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στην οικονομική ύφεση και τα κοινωνικά δεινά που επέρχονται, είναι ...