Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

435.666 ευρώ «δώρο» σε εταιρία της συζύγου και των θυγατέρων Στουρνάρα!

Η δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το ταξίδι – «σκάνδαλο» του κ. Στέλιου Σταυρίδη με το προσωπικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που ήρθε να επιβεβαιώσει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάει χέρι χέρι με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο κ. Σταυρίδης, μέχρι… πρότινος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, «πέταξε» με το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη πριν καλά καλά στεγνώσουν οι φωτογραφίες με τις χειραψίες μεταξύ του ιδίου, του κ. Στουρνάρα και του εν λόγω επιχειρηματία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών να αναγκαστεί, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», να ζητήσει την παραίτηση του. ΧΡΙΚΕ:

 Η Γερμανία καθιερώνει τρίτο (!) φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

german-nurseryΣε μια μικρή… επανάσταση είναι έτοιμη να προχωρήσει η Γερμανία, καθώς σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού “Spiegel”, το Βερολίνο σχεδιάζει να καθιερώσει πιστοποιητικά γέννησης στα οποία οι γονείς θα μπορούν να δηλώνουν ως φύλο του παιδιού τους. όχι το άνδρας και γυναίκα, αλλά και μια τρίτη, “ενδιάμεση” όπως χαρακτηρίζεται κατηγορία.

Στην περίπτωση που οι πληροφορίες του “Spiegel” επιβεβαιωθούν, η

"Οι Έλληνες βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κρίση”

greek-crisisTwitter @EmOikonomidis

Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα η διαπίστωση ότι τα πραγματικά όρια, δηλαδή τις διαστάσεις του εαυτού σου, τα καταλαβαίνεις στις δύσκολες γωνίες. Όταν η καθημερινότητα γίνεται αφόρητα απογοητευτική, και εσύ εκ των πραγμάτων αναζητείς διέξοδο που να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα… χθες, και όχι στο μακρινό αύριο.

Η Ελλάδα την εποχή της κρίσης, είναι μια χώρα σε βαθιά μελαγχολία. Και όταν λέμε χώρα, εννοούμε φυσικά τους ανθρώπους της. Την κοινωνία. Τα κύτταρα που πρέπει να μείνουν ενεργά και να παλέψουν, ώστε να υπάρχει ιστορική συνέχεια σε μια εθνική διαδρομή που αν όχι φθόνο, προκαλεί μετά βεβαιότητας θαυμασμό στην ανθρωπότητα.

Που το πάει ο Αναστασιάδης με την Αμμόχωστο

Downer-Deipno02Η φιλότιμη προσπάθεια του εκπροσώπου και του αναπληρωτή εκπροσώπου της Κύπροι, να πείσουν για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την Αμμόχωστο, έχει πέσει στο κενό αν και θα έλεγα πως οι ίδιοι έχουν καλές προθέσεις και πιστεύουν όσα υπογράφουν και τα οποία δεν δύνανται και να αποσύρουν. Τα γραπτά, ως γνωστόν, μένουν…

Ο ισχυρισμός τους, λοιπόν, ότι η πρόταση για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της είναι καθαρή και ξεκάθαρη, καταρρίπτεται από τα γεγονότα. Και είναι γεγονός ότι ακόμα και αυτός ο Αλέξανδρος Ντάουνερ, που σε άλλες περιπτώσεις θα πετούσε τα (τουρκικά) φέσια του από χαρά, είναι διστακτικός, διότι η «Αμμοχωστοποίηση» του Κυπριακού, είναι επικίνδυνη για την ελληνική πλευρά.