Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Άλλο ένα φιλί της ζωής για την Αμερική μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο...

США конгресс США бюджет экономика капитолийΟι ηγέτες των δημοκρατικών και των ρεπουμπλικανών στη Γερουσία του Κογκρέσου των ΗΠΑ κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία για την επανάληψη των εργασιών της κυβέρνησης.

Η συμφωνία προβλέπει την προσωρινή χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και τέτοια αύξηση του ορίου του δημοσίου χρέους, η οποία θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να δανείζονται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014. Προβλέπεται ότι σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση στο Κογκρέσο θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τις παραμέτρους του προϋπολογισμού για το έτος 2014, το οποίο ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις 1 Οκτωβρίου.

Green-peaceful?

Сергей ЛавровΗ Μόσχα καλεί να αφεθεί η υπόθεση Greenpeace στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκεϊ Λαβρόφ.
  
«Δεν επιτρέπονται οι επεμβάσεις στη δραστηριότητα των δικαστικών οργάνων. Η Ολλανδία έχει προωθήσει διαιτητική διαδικασία, η υπόθεση βρίσκεται στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης και, ίσως, πρέπει να αφεθεί εκεί», - είπε ο Λαβρόφ.