Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Εκδικάστηκε η υπόθεση του Σάμος Σπίριτ για την άγονη γραμμή Φούρνων-Ικαρίας-Σάμου

Δελτίο Τύπου "Πλόες Αιγαίου"
25 Οκτωβρίου 2013

Στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά συζητήθηκε χθες Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 η αίτηση αναστολής κατά της Υπουργικής Απόφασης του Μ. Βαρβιτσιώτη που θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει την εταιρεία μας έκπτωτη από τη Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας την οποία έχει από το 2008. Θυμίζουμε ότι εν τω μεταξύ η εταιρεία μας κέρδισε αμέσως τα προσωρινά μέτρα κατά της Απόφασης αυτής.   

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε η Γραμματεία του Εφετείου για να βρει κάποιον να παρασταθεί εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε πέραν από μια γραπτή, απροειδοποίητη, αβάσιμη και αστοιχείωτη υπουργική απόφαση, να μπορέσει κάποιος εκ μέρους του να απαντήσει σε στοιχειοθετημένες ερωτήσεις των εισηγητών και της εταιρείας τελικά "ευρέθη άνθρωπος τις".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, που τελικά παραστάθηκε, δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει όλα όσα επικαλείται η Υπουργική Απόφαση καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρείας ήταν καταιγιστικοί ως προς τα στοιχεία και τα επιχειρήματα. Σημειώνουμε δύο πράγματα τα οποία θεωρούμε ενδεικτικά της όλης πρόθεσης του Υπουργείου καθότι τα άλλα τρανταχτά γεγονότα που αφορούν το πλοίο είναι λίγο-πολύ γνωστά.