Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Μια ιστορία ... γαΐδάρων που περιγράφει την «κρίση»

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά. Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Ο χρυσός τούς φέρνει πιο κοντά…

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

«Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity. Πρόκειται για εναν εκ των βασικών μετόχων της Eldorado Gold». Αυτό γράφουμε στο UNFOLLOW 23, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, στο ρεπορτάζ «Νότης Μηταράκης: ο πρώην υπάλληλος του Fidelity Fund, βασικού μετόχου της Eldorado Gold». Τελικά ο κ. Μηταράκης αποδέχτηκε ότι δούλευε στη Fidelity. Θέλησε όμως να σπείρει αμφιβολίες σχετικά με το αν η αγγλική εταιρεία στην οποία εργαζόταν είχε ή όχι σχέση με το αμερικάνικο fund Fidelity. Αποδείχτηκε, όπως θα δείτε, με τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, ότι έλεγε ψέματα. Γιατί όμως ένας υπουργός να λέει ψέματα; Γιατί κ. Μηταράκη;

Αν-Ορθόδοξοι Κουμουνιστές; Το 1/3 των Ρώσων μελών του ΚΚ Ρωσίας δηλώνουν Χριστιανοί!

RIA Novosti / Eparchy of Arkhangelsk and Kholm
Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ( KPRF ) αποκάλεσε την αντίθεση των Σοβιετικών Αρχών με τη θρησκεία ένα σοβαρό λάθος, παρά την αποδοχή του ότι ο υλισμός παραμένει επίσημη ιδεολογία του κόμματος .

"Ένα από τα λάθη αρχής των προκατόχων μου ήταν η διαμάχη με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό ήταν ένα πράγμα που, κατηγορηματικά, δεν θα έπρεπε να έχει γίνει. Θα έπρεπε να έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και να μετακινηθούν προς τα εμπρός", ο Zuganov δήλωσε στους δημοσιογράφους εν μέσω της συνόδου του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου - ένα διεθνές φόρουμ στο οποίο προεδρεύει ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος.

Η ατάκα του Zuganov αναφέρεται...

 Αναίρεση του βουλεύματος για τον Εφραίμ και το Βατοπαίδι. Αυτό σημαίνει ότι και με τη βούλα του Αρείου Πάγου δεν υπήρξε ποτέ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Σκάνδαλο ήταν εξ αρχής ο τρόπος που στήθηκε και χρησιμοποιήθηκε η υπόθεση από τους πατρόνους του Γιωργάκη...


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε σήμερα αναίρεση κατά των παραπεμπτικών διατάξεων του υπ’ αριθ. 2000/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που είχε παραπέμψει ομάδα κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μεταξύ των οποίων τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο, καθώς επίσης και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Γνωμοδοτικών Επιτροπών.

Οι απαλλακτικές διατάξεις παραμένουν ενώ στο κείμενο της έκθεσης αναιρέσεως προβάλλονται λόγοι που πλήττουν την αιτιολογία του βουλεύματος κυρίως ως προς τις πράξεις ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στους εκπροσώπους της Μονής, αλλά και ως προς τη βασιμότητα της κατηγορίας για τις άλλες αξιόποινες πράξεις.

Tο Al Jazzera έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα για το θάνατο του Αραφάτ

To Al Jazzera έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα των Ελβετών επιστημόνων για τα αίτια θανάτου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

Οι Ελβετοί επιστήμονες που εξέτασαν προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της παρισινής περιφέρειας το 2004, επιβεβαίωσαν την «πιθανότητα» δηλητηρίασης του Παλαιστινίου ηγέτη με κάποια ραδιενεργή ουσία.

Οι Ελβετοί ειδικοί επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως εστίασαν τις αναλύσεις τους στους «ορατούς λεκέδες από σωματικά υγρά σε προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ (εσώρουχα, πηλίκιο -την τσάπκα του-, οδοντόβουρτσα, ενδύματα)».