Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

"Καλημέρα Χριστέ μου!" Αληθινή ιστορία

Το 1922 ήρθε από την Μικρασία με τους πρόσφυγες ένα ορφανό Ελληνόπουλο, ονόματι Συμεών. Εγκαταστάθηκε στον Πειραιά σε μιαπαραγκούλα και εκεί μεγάλωσε μόνο του. 

Είχε ένα καροτσάκι και έκανετον αχθοφόρο, μεταφέροντας πράγματα στο λιμάνι του Πειραιά. Γράμματα δεν ήξερε ούτε πολλά πράγματα από την πίστη μας.

Είχε την μακαρία απλότητα και πίστη απλή και απερίεργη. Όταν ήρθε σε ηλικία γάμου νυμφεύθηκε, έκανε δύο παιδιά και μετακόμισε με την οικογένεια του στη Νίκαια. Κάθε πρωί πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να βγάλει το ψωμάκι του.

Περνούσε όμως κάθε μέρα το πρωί από το ναό του αγίου Σπυρίδωνος, έμπαινε μέσα, στεκόταν μπροστά στο τέμπλο, έβγαζε το καπελάκι του και έλεγε: «Καλημέρα Χριστέ μου, ο Συμεών είμαι. Βοήθησέ με να βγάλω το ψωμάκι μου».

Η ελβετική Credit Suisse... ασχολείται με τον ύπνο! - Aλήθειες και ψέμματα για τη μεγαλύτερη βιολογική ανάγκη του ανθρώπου

Ο αφορισμός του Thomas Edison και το λάθος της Margaret Thatcher...

Η επιστήμη του... ύπνου μπαίνει στο μικροσκόπιο της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας, Credit Suisse, σε μια έκρηξη... κοινωνικής ευαισθητοποίησης!

Η Credit Suisse παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας μελέτης του Russell Foster, ενός διάσημου καθηγητή Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που αφιέρωσε το σύνολο της ζωής του μελετώντας το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι και αναζητώντας απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα: Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς ο κάθε άνθρωπος ξοδεύει πάνω από το ένα τρίτο της ζωής του στο... να κοιμάται. "Συμβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορεί κανείς να φανταστεί!" απαντά ο Foster. 

Η γεωπολιτική του Ομπάμα

του Μελέτη Η. Μελετόπουλου* 

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Ομπάμα έχει υποσχεθεί στον εαυτό του ότι, επί της προεδρίας του, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εμπλακούν εκ νέου σε πόλεμο. Με μεγάλη, πράγματι, δεξιοτεχνία, και σε στενή συνεργασία με την Ρωσσία, έλυσε το θέμα της Συρίας, για την οποία δεν μιλά τώρα κανείς. Απομάκρυνε τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Έδωσε θεαματική διέξοδο στο αδιέξοδο με το Ιράν, εγκαινιάζοντας ανοιχτό διάλογο με τον νέο Ιρανό πρόεδρο και μη διστάζοντας να δυσαρεστήσει τον παραδοσιακό εταίρο των ΗΠΑ, το Ισραήλ. Τέλος, απέφυγε την ένταση που επεχείρησε να προκαλέσει η Κίνα στον Ειρηνικό, διατάσσοντας τα αμερικανικά αεροπλάνα να υποβάλλουν σχέδια πτήσεως στις κινεζικές αρχές, ακόμη και στις διαμφισβητούμενες μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας περιοχές! 

Ποιοι και γιατί αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή Ένωση


Του Κων/νου Χολέβα

Οι περισσότεροι αναλυτές στην Ευρώπη και στην Αμερική προβλέπουν ότι κατά τις επικείμενες εκλογές για το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παρουσιάσουν εντυπωσιακή άνοδο τα εθνικιστικά, εξτρεμιστικά και αντι-ευρωπαϊκά κινήματα. Θεωρώ χρήσιμο να καταγράψουμε τις κυριώτερες ομάδες που εντάσσονται σ’ αυτήν την κατηγορία και να ανιχνεύσουμε για ποιους λόγους προσελκύουν ψήφους.   

Στη χώρα μας επί δεκαετίες η άρνηση των θετικών στοιχείων της πρώην ΕΟΚ και νυν Ευρ. Ένωσης (Ε.Ε.) προερχόταν κυρίως από το Κ.Κ.Ε. Αντιθέτως στην υπόλοιπη Ευρώπη του 2014 η αμφισβήτηση προέρχεται  από μία ετερόκλητη ομάδα κινημάτων και τάσεων που μάλλον ανήκουν στο δεξιότερο φάσμα, αν και αυτές οι κατηγοριοποιήσεις (δεξιά- αριστερά) αρχίζουν να χάνουν  την παλιά σημασία τους. Βλέπω τρεις διακριτές ομάδες:   Κινήματα που επηρεάζονται από αντικοινοβουλευτικές ιδεολογίες του Μεσοπολέμου, όπως η Χρυσή Αυγή και το ουγγρικό JOBIK. Κανείς στη Ευρώπη δεν επιθυμεί συνεργασία μαζί τους λόγω των ακραίων απόψεών τους.   

Η δολοφονική τάξη του κόσμου

Η ολοκληρωτική εξουσία του 21αι. είναι η επονομαζόμενη ΤΙΝΑ (=Τhere Ιs Νo Αlternative, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση). Τσόμσκι. 

Η ελίτ των παγκοσμιοκρατών και οι πολιτικοί μισθοφόροι τους που εκφράζουν τον λεγόμενο «πολιτισμό του Νταβός» μαζεύτηκαν και φέτος στο περιώνυμο ελβετικό θέρετρο για την ετήσια  σύνοδό τους. Και καθόλου περίεργο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την… ανισοκατανομή του πλούτου!

Υποκρισία αισχίστου είδους αφού οι «ανησυχούντες» ανήκουν στους 85 (αριθμός ογδόντα πέντε) του πλανήτη που κατέχουν πλούτο όσο 3,5 δισεκατομμύρια συνάνθρωποί τους, δηλαδή ο μισός πληθυσμός. Αμείλικτοι οι αριθμοί: το προνομιούχο 1% νέμεται 110τρισεκατομμύρια δολάρια = το 50% του παγκόσμιου πλούτου = 65 φορές επί το άθροισμα της περιουσίας των 3,5 δισεκατομμυρίων φτωχών του κόσμου.           

Η πρώτη νίκη ενάντια στον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές είναι γεγονός!

Υπερψηφίστηκε χθές από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών. 

Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

Τι μάς κρύβουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με τη... σωτηρία μας;

Πώς λειτουργεί το κράτος πέντε μήνες χωρίς δανεικά;

του Μιχάλη Ιγνατίου

Ουάσιγκτον

 Η συζήτηση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που ξεκίνησε πάλι από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, αν μη τι άλλο επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στο μυαλό όλων μας, καθώς οι πάντες αναγνωρίζουν –συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού– ότι η επανεκκίνηση της χώρας είναι σχεδόν αδύνατη με το ευρώ. Για μια υπό πτώχευση χώρα είναι πανάκριβο νόμισμα το ευρώ και δυσκολεύει αφάνταστα τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης συνεργασίας για να εξέλθει η χώρα της κρίσης.

Πάγκαλος: Οι ισχυροί άνεμοι θα καταστρέψουν τη σημαία, η Ελλάδα δεν θα την αντικαταστήσει

warren-christopher01-30january2014Ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος υποχώρησε στο θέμα της σημαίας, πριν ακόμα ξεκινήσει η πραγματική διαπραγμάτευση, υπό τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, για το θέμα των Ιμίων. Παρακάτω δημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο από το βιβλίο: Ιμια, Τα Απόρρητα Τηλεγραφήματα των Αμερικανών”, του Αθανάσιου Ελλις και του Μιχάλη Ιγνατίου.

Στο τέλος του κειμένου, θα βρείτε και τη φωτοτυπία του αμερικανικού εμπιστευτικού εγγράφου με τα πιό σημαντικά στοιχεία της συνομιλίας του κ. Πάγκαλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Γουόρεν Κρίστοφερ (στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο Μπίλ Κλίντον):