Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Η αλλαγή του κωδικού αναγνώρισης ως Τουρκικό ελικόπτερο και η σβησμένη παράγραφος της απόρρητης έκθεσης για την πτώση του Σινούκ...

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ’, κατά την μεταφορά του στο Άγιον Όρος το 2004, δεν μπόρεσαν ποτέ να εξακριβωθούν πλήρως, καθώς υπήρξαν πολλές αντικρουόμενες απόψεις τόσο από τεχνικής, όσο και από ιατροδικαστικής πλευράς. Ένα νέο δημοσίευμα όμως έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά, καθώς το ελληνικό ελικόπτερο που τον μετέφερε εμφανιζόταν με τουρκικούς κωδικούς πτήσης.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους ιεράρχες της ορθοδοξίας κατείχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ’, του οποίου ο τραγικός θάνατος αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Κύπριος στην καταγωγή, ήταν ο 114ος Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας, με σημαντικό έργο στην Αφρική, ο οποίος σκοτώθηκε υπό ιδιαίτερα μυστυριώδεις συνθήκες, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε αυτός και η συνοδεία του κατέπεσε ανοιχτά του Αγίου Όρους.

Η πτήση του ελικοπτέρου Chinook CH-47D της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε χαρακτηριστεί ως VIP, καθώς μετέφερε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του εκείνο το μοιραίο πρωινό της 11 Σεπτεμβρίου του 2004.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ενώ ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καραμανλής βρισκόταν σε συνάντηση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης για την ετήσια έκθεση που διεξάγεται εκεί, κάποιος από την πρωθυπουργική ασφάλεια τον προσέγγισε και του είπε κάτι που τον άφησε εμβρόντητο…

Το βαρύ μεταφορικό ελικόπτερο Chinook είχε καταπέσει στην θάλασσα σκοτώνοντας και τους δεκαεπτά επιβαίνοντες.

ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Συγνώμη...πώς είπατε κ. Ομπάμα; "Τα μεγαλύτερα κράτη δεν πρέπει να παρενοχλούν τα μικρότερα";

US President Barack Obama delivers a speech at the Palais des Beaux-Arts (Palace of Fine Arts - BOZAR) in Brussels on March 26, 2014. (AFP Photo / Saul Loeb) "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτης".

Η κεντρική ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα στις Βρυξέλλες σχετικά με την Ουκρανία και την απομόνωση της Ρωσίας ήταν γεμάτη από αλληλοαναιρέσεις και απροκάλυπτα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

President Obama's key speech in Brussels on Ukraine and attempts to isolate Russia appears to be an exercise of omission, mutually-exclusive statements and unveiled double standards.

Here's a quick look at what Obama told an audience of some 2,000 people in his damning 30-minute speech.

“Each of us has the right to live as we choose.”
But it's true only for those good pro-European protesters in Kiev, who used firebombs and batons to make their point. The bad pro-Russian residents of Crimea are not allowed to, right?

Εκκλησία για Δήμου: «Προπαγανδιστής ξεπερασμένων ιδεολογιών»

Σε άρθρο του ο κ. Δήμου έγραφε πως "η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Απελευθερωτικό Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο"...

«Προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών» χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όσους ακυρώνουν τη συμβολή της Εκκλησίας στην ελληνική επανάσταση του 1821, απαντώντας σε πρόσφατο άρθρο του συγγραφέα κ. Νίκου Δήμου, χωρίς να τον κατονομάζει.

Στο άρθρο του, εκτός των άλλων ο κ. Δήμου έγραφε: «Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον».»

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ειδικής συνοδικής επιτροπής πολιτιστικής ταυτότητας, «όλοι αυτοί που αδειάζουν με τέτοιο τρόπο την Εκκλησία μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιευμάτων, αποδεικνύονται ανιστόρητοι και εμπαθείς».

Στη συνέχεια παρατίθενται ορισμένες ιστορικές αναφορές σχετικά με την Επανάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ο Πούτιν απαντά στις δυτικές κυρώσεις με προειδοποιήσεις για μεγάλες οικονομικές ζημίες

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση σήμερα ότι εάν αποφασιστεί να περιορισθεί η χρήση από τους Ρώσους πολίτες των συστημάτων πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών των ομίλων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη, αυτό θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις τους θα απολέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα η Visa και η MasterCard σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών τόσο στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα), όσο και στους πελάτες άλλων ρωσικών τραπεζών.