Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Πώς λειτουργεί το δίκτυο χρηματοδότησης αντικαθεστωτικών δυνάμεων σε Ουκρανία και Βενεζουέλα

ΗΠΑ ΜΚΟ ενίσχυσηΗ οικονομική ενίσχυση που προσέφερε η Ουάσινγκτον στην αντιπολίτευση της Ουκρανίας και της Βενεζουέλας, πριν από το ξέσπασμα των αιματηρών συγκρούσεων και στις δυο χώρες, επανέφερε στο προσκήνιο το ρόλο αμερικανικών υπηρεσιών στις προσπάθειες ανατροπής καθεστώτων σε όλο τον κόσμο.

Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως αυτός ο μηχανισμός και ποιοι είναι οι βασικοί «παίκτες» στο χορό δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγεί κάθε χρόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε αντικυβερνητικές ΜΚΟ;

Εισαγγελέας Νικολούδης: Οι τράπεζες είναι εγκληματίες χωρίς καλάσνικοφ και μάσκες, αλλά με δικά τους κανάλια και εφημερίδες

nikoloudis eisaggeleasΔιαφθορά παντού, σε όλες τις τράπεζες που έδιναν δάνεια γνωρίζοντας ότι δεν θα ξεπληρωθούν και μάλιστα είχαν αποκλειστικά ως σκοπό το προσωπικό οικονομικό όφελος. Βαριές κουβέντες που όμως αντικατοπτρίζουν την αλήθεια από το στόμα του πλέον ειδικού, του εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα λόγια αυτά δεν τα είπε ο εισαγγελέας σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, ή σε... πηγαδάκι, τα είπε μέσα στη Βουλή και αυτό από μόνο του δίνει τεράστια σημασία στα λεγόμενά του.

Αναλύοντας τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Νικολούδης χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς. Υποστήριξε ότι ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών αυτών έφερε στο φως ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος. Ο Παναγιώτης Νικολούδης, τόνισε πως όλες οι ληστείες που έχουν γίνει, όσα χρόνια είναι εισαγγελέας, δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε μια και μόνο τράπεζα και στη συνέχεια είπε πως οι τράπεζες αυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.