Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Μόνο στις ΗΠΑ: «Ο Θεός να σας έχει καλά»: Της ζήτησαν να μην το ξαναπεί και τους έκανε μήνυση

«Ο Θεός να σας έχει καλά»: Της ζήτησαν να μην το ξαναπεί και τους έκανε μήνυση Μία γυναίκα από το Νιου Τζέρσεϊ, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος σε διόδια αυτοκινητόδρομου και έλεγε στους οδηγούς «ο Θεός να σας έχει καλά» μόλις αυτοί πλήρωναν το αντίτιμο, κατέθεσε μήνυση κατά του εργοδότη της, υποστηρίζοντας ότι τα δικαιώματά της παραβιάστηκαν αφού της έγινε σύσταση από τη διεύθυνση της εταιρείας να σταματήσει να λέει τη συγκεκριμένη φράση.
Η διεύθυνση της εταιρείας -κατά δήλωσή της- θεώρησε ότι αυτό ενδεχομένως να προσβάλει κάποιους οδηγούς, και της ζήτησε να μην ξαναπεί αυτή τη φράση.

Προς δημοψήφισμα ανεξαρτησίας η Καταλωνία, αγνοώντας τη Μαδρίτη

Υπ' ατμόν ωστόσο η νομιμότητά του

Ο ηγέτης της Καταλωνίας όρισε επιτροπή η οποία θα επιβλέψει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας τον προσεχή μήνα, παρακάμπτοντας την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να κηρύξει την ψηφοφορία παράνομη.

Ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλωνίας Αρτούρ Μας όρισε μία επταμελή επιτροπή για την επιτήρηση της ψηφοφορίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κυβέρνηση.