Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Πώς οι "επαναστάτες" τρομοκράτες εξυπηρετούν τελικά το σύστημα: "Φυλάγανε" για την προεκλογική περίοδο τη σύλληψη Ξηρού - τον είχαν εντοπίσει καιρό...

Συνελήφθη ο Χριστ. Ξηρός - Η "παγίδα" στην Ανάβυσσο

Συνελήφθη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος καταζητείτο εδώ και περίπου έναν χρόνο, λόγω παραβίασης της άδειάς του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη έγινε σε έξω από σπίτι-κρησφύγετο κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ανάβυσσο. Η οικία, η οποία βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και 10 μέρες, είχε ενοικιαστεί από τον ίδιο τον Ξηρό πριν από δύο μήνες, με ψευδή στοιχεία. Βάσει των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, φορούσε ξανθιά περούκα και είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βάψει τα μαλλιά του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό σε σπίτι στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο σπίτι είχαν θεαθεί άλλα δύο άτομα. 

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή η πληροφορία για τον Ξηρό έφτασε στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική πριν από 3 ημέρες και στο διάστημα αυτό οργανώθηκε η παρακολούθηση και η επιχείρηση σύλληψής του. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι αρχές σκηνοθέτησαν ένα τροχαίο για να τον αιφνιδιάσουν. Αστυνομικός πάνω σε μοτοσικλέτα έπεσε και ο Χ. Ξηρός που κινείτο με το ποδήλατο πήγε να τον βοηθήσει.  
Τον χώρο ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ο συλληφθείς μεταφέρθηκε και ανακρίνεται στην ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Ωστόσο, στις 6 Ιανουαρίου δεν εμφανίστηκε ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου, είχε εμφανιστεί με βίντεο-μήνυμα και επιστολή, όπου είχε προαναγγείλει νεό αντάρτικο πόλεων, απειλώντας πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ. Είχε μάλιστα συμβουλεύσει τότε την ΕΛ.ΑΣ., εάν τυχόν τον εντοπίσει να τον σκοτώσει.

Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σύλληψη, τόνισε: “Πάνω του έφερε ένα πιστόλι με 14 σφαίρες. Δεν προέβαλε αντίσταση και ερευνάται το σπίτι. Η έρευνα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Η κατ΄ οίκον έρευνα μόλις ξεκίνησε. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρισκόμαστε πάνω από 3 μήνες. Σήμερα κυκλοφόρησε ο Χρ. Ξηρός”.

Στην ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί “προεκλογικών συλλήψεων”, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: “Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονος και διαρκής. Συνελήφθη ο Μαζιώτης, έγινε η σύλληψη του Σταμπούλου και συνελήφθη ο τρομοκράτης ο Χριστόδουλος Ξηρός. Δεν μπορούν να μπουν υπό πολιτικό και προεκλογικό αυτές οι συλλήψεις”. 

Τίτλος Ι.Ζ. και άρθρο από ¨Καθημερινή"