Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Stratfor: Tο Βερολίνο βρίσκεται επίσης ενώπιον δυσάρεστων διλημμάτων

greece_EUΤην άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση, τελικά, αφού θα υποστεί μεγάλες και ασφυκτικές πιέσεις, θα λάβει κάποιο χρόνο, προκειμένου να προετοιμάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που υποστηρίζει ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ύφεση απαλύνοντας την λιτότητα αλλά τηρώντας ταυτόχρονα της δεσμεύσεις της χώρας έναντι των εταίρων της διατυπώνει το αμερικανικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Αναλύσεων Stratfor που είθισται να εκφράζει την άποψη των κυρίαρχων κύκλων στις ΗΠΑ.

Η άποψη αυτή μάλιστα διατυπώνεται ενώ ήδη είναι εντατικές οι επαφές ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης και στην αμερικανική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Αθήνα από την Πέμπτη αποτελούμενη από τους τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.

Άρθρο βόμβα από ΗΠΑ για την Γερμανία: “Η Ελλάδα σας έσβησε τα χρέη το 1953 κάντε το ίδιο”

germania-shmaia.jpgΜ΄ ένα άρθρο φωτιά η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.

«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία, εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».