Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Καθημερινή: Επτά κράτη κατά της Μόσχας (...)

Πολίτες της Λατανμέχ, στα περίχωρα της συριακής πόλης Χάμα, επιθεωρούν τον κρατήρα που άνοιξε βόμβα ρωσικού, μαχητικού αεροσκάφους. Ο διοικητής μονάδων της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης στην περιοχή κατήγγειλε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί τραυμάτισαν οκτώ άνδρες του.
Σχ. Ι.Ζ.: θυμίζει κάτι ο τίτλος σε εκείνους που είχαν γνωρίζει τον Όσιο Παΐσιο και τον Γ. Ιωσήφ; ...

Τη «βαθιά ανησυχία» τους ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης εκφράζουν επτά χώρες τού υπό αμερικανική ηγεμονία συνασπισμού, με κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, η Ρωσική Ομοσπονδία καλείται «να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις της εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης και αμάχων» και «να εστιάσει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους». Τα επτά συμμαχικά κράτη υποστηρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στις επαρχίες Χάμα, Χομς και Ιντλίμπ «οδήγησαν σε απώλειες αμάχων και δεν είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος». Σε ξεχωριστές δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «η όλη επιχείρηση (των Ρώσων) κατευθύνεται εναντίον του Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Πρόκειται για χαλαρή συμμαχία οργανώσεων αντικαθεστωτικών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Ασαντ. Ορισμένες εξ αυτών των οργανώσεων έχουν χρηματοδοτηθεί και εκπαιδευτεί από τη CIA, αν και συμμαχούν σε αρκετές περιπτώσεις με εξτρεμιστικές, ισλαμικές οργανώσεις, όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσιγκτον.