Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Σιατίστης Παύλος: "Οι σύγχρονοι εφιάλτες πολεμούν την Εκκλησία και το Έθνος"

Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011
siatistis2Λάβρος κατά των σύγχρονων εφιαλτών που προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορίας μας, να αλώσουν τις ψυχές μας, να ξεριζώσουν την πίστη μας, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος.
Ο Μητροπολίτης Σιατίστης αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ήθελε τα παιδιά στο σχολείο να μαθαίνουν την αλήθεια, προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία πως αν ζούσε σήμερα ο Άγιος θα γκρέμιζε τα σχολεία. Γιατί τα σχολεία τα σημερινά προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά η να μην μάθουν, όλα αυτά που ήθελε ο Άγιος Κοσμάς».
Επίσης ο Μητροπολίτης Παύλος τόνισε: «Το γεγονός ότι σήμερα ακούμε νέα παιδιά που δυστυχώς καταστρέφουν την ζωή τους, παίρνοντας ναρκωτικά να μας λένε, πες μου εσείς γιατί να μην πάρω… αυτό σημαίνει ότι η σημερινή παιδεία και η οικογένεια είναι χρεοκοπημένες. Γιατί είναι ανίκανες να εξηγήσουν στα παιδιά το γιατί να ζουν!»
«Το σημερινό σχολείο είναι ένα σχολείο που βασανίζει τα παιδιά. Το σημερινό Υπουργείο Παιδείας λέει: πρώτα ο μαθητής, εγώ ερωτώ που είναι ο μαθητής, που βρίσκεται ο μαθητής; Δεν υπάρχει πουθενά, γι’ αυτό έχουμε αυτά που έχουμε, δηλαδή την αντίδραση των παιδιών μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος.
Χαρακτηριστική ήταν στιγμή όταν ο Μητροπολίτης Σιατίστης, αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Κοσμά για την σωτηρία του Γένους μας.
«Εάν δεν υπήρχε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πολλοί σήμερα θα φορούσαμε φέσι. Χάρις το μοναδικό του έργο, ποιος άλλος γύρισε την Ελλάδα ολόκληρη», ανέφερε ο κ. Παύλος.
Για να προσθέσει: «Δεν είναι διαφορετικές οι εποχές μας, τότε υπήρχε η Τουρκιά που ήθελε να αφαιρέσει την πίστη από τις ψυχές των Ελλήνων. Γιατί ήθελαν οι Τούρκοι να αλλάξουν την πίστη; Γιατί ήξεραν…»
«Σήμερα λοιπόν επιχειρούν πάλι, σήμερα οι παγκοσμιοποίηση που απειλεί να μας κάνει πολτό και κιμά όλους μας, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χωρίς πίστη, χωρίς αγάπη στην πατρίδα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σιατίστης.
Επίσης τόνισε: «Βλέπω μπροστά μου τον πόλεμο για την ιστορία μας, και δυστυχώς ο πόλεμος αυτός γίνεται από σύγχρονους εφιάλτες, από ανθρώπους με ελληνική φωνή, αλλά πουλημένος στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να τσακίσουν τους Έλληνες».

Ο ΣΚΑΙ είναι πουλημένος
Ο κ. Παύλος αναφερόμενος στα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ», τόνισε τα εξής: «Ο ΣΚΑΙ είναι ένας σταθμός πουλημένος στις ξένες δυνάμεις και το λέω μετά λόγου γνώσεως, ένας σταθμός που πάλι προκάλεσε την αγανάκτηση του κ. Μπαμπινιώτη. Όταν την Μ. Παρασκευή την ιερότερη ημέρα του Ορθοδόξου Χριστιανισμού πρόβαλε ένα άθλιο ντοκιμαντέρ ανιστόρητο και ατεκμηρίωτο ιστορικά, μόνο και μόνο για να υβρίσει και να βλασφημήσει το πρόσωπο του Θεανθρώπου Θεού.»
«Οι εφιάλτες είναι παρόντες και είναι σημαντικό να το καταλάβουμε, ώστε να ξυπνήσουμε γιατί γι’ αυτούς τους εφιάλτες αγωνίστηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Όλοι σήμερα επιχειρούν να ξεχάσουμε την ιστορία μας», συμπλήρωσε ο κ. Παύλος.
Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ανέφερε ένα φοβερό γεγονός τονίζοντας ότι «ένας δημοσιογράφος λίγο πριν κοιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μου εμπιστεύθηκε τα εξής: ετοιμάζεται νέο τσουνάμι εναντίον της Εκκλησίας, έγινε σύσκεψη καναλαρχών με ένα στόχο, να πολεμήσουμε την Εκκλησία. Να που εφιάλτες είναι σήμερα εδώ.»
Τέλος αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε: «Μη γελιέστε ο τόπος μας, δεν είναι στο χείλος του γκρεμού, έχει αρχίσει να πέφτει. Αυτά που έρχονται σε πολύ λίγο χρόνο θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, θα ματώσουμε από εδώ και πέρα όλοι μας.»

Δείτε και το σχετικό βίντεο:


Το κυπριακό παράδειγμα μέγιστο ανατρεπτικό μάθημα

Του Στέλιου Παπαθεμελή
 
Στον λόρδο Πάλμερστον αποδίδεται η κυνική, αλλά φευ αληθινή διαπίστωση ότι  στις διακρατικές σχέσεις δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες και σταθερές συμμαχίες αλλά μόνον αιώνια και σταθερά συμφέροντα.
Τις επιλογές συμφερόντων τις κάνουν κατ’ αρχήν οι μεγάλοι. Αλλά και όσοι από τους μικρούς διαθέτουν ισχυρό ένστικτο αυτοσυντήρησης και αυτοσυνειδησία συνέχειας.
Αυτοί που υπολειτουργούν σ’ αυτές τις «αισθήσεις», σέρνονται ως δεδομένοι και δορυφοροποιημένοι.
Δομική δυσίατη παθογένεια της εξωτερικής μας πολιτικής, η μαζοχιστική εμπιστοσύνη τους σε φιλίες που είναι έχθρες και συνεργασίες που είναι υπονομεύσεις.
Και τούτο ενώ η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση Ελλάδος και Κύπρου είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εν τούτοις η άνευ όρων και ορίων παράδοσή μας στα κελεύσματα του Ευρωατλαντισμού (για την οικονομία του Ευρωφιλελευθερισμού) μηδενίζουν τη διαπραγματευτική μας θέση. Άλλωστε εθνικό μας δόγμα παραμένει αναλλοίωτα το «δεν διεκδικούμε τίποτε»!
Ερήμην των Ελλήνων, δημιουργήθηκε λόγω της απροσδόκητης τουρκοϊσραηλινής ρήξης, η οποία πάντως δεν πρέπει να θεωρείται τελεσίδικη, ευνοϊκή συγκυρία για την άσκηση εκ μέρους Ελλάδας-Κύπρου μιας διαφορετικής και οπωσδήποτε θετικής για τα εθνικά μας συμφέροντα πολιτικής.
α. Το Ισραήλ έχει τώρα πια απόλυτη υπαρξιακή ανάγκη του γεωστρατηγικού ελλαδικού και κυπριακού χώρου. Χωρίς αυτόν θα διατρέξει έσχατον κίνδυνο.
β. Το Ισραήλ κυβερνά τις ΗΠΑ. Ό,τι οι Έλληνες απαξίωσαν να το επιτύχουν αυτόνομα (το μπορούσαν και το μπορούν με το πολιτικό χρήμα και την εκλογική δύναμη της Ομογένειάς μας), τους προσφέρεται «τύχη αγαθή» επειδή οι Εβραίοι τα έσπασαν με τους Τούρκους.
γ. Η εβραϊκών συμφερόντων αμερικανική Noble Energy, θα εγκαινιάσει το γεωτρύπανό της στο κυπριακό «οικόπεδο 12» με τη συνεργασία των κυβερνήσεων Κύπρου και Ισραήλ.
δ. Πρώτη φορά στην μετά Τάσσον φάση, η Λευκωσία χειρίζεται εύστοχα και ανυποχώρητα-ελπίζουμε μέχρι τέλους-ένα υπαρξιακό της ζήτημα.
Ο κατά σύστημα τουρκόφιλος αμερικανικός παράγων είναι με τους Τούρκους όταν αυτοί είναι με το Ισραήλ. Όταν δεν είναι, αφήνει τον νεοοθωμανό να «γαυγίζει», να αφρίζει και να απειλεί βέβαιος ων ότι χωρίς αμερικανικές πλάτες δεν δαγκώνει και αν παρά πάσαν διαφορετικήν εκτίμηση αποπειραθεί, η προειδοποίηση είναι ότι οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες λειτουργούν υπό την προστασίαν του 6ου Στόλου και των αεροπλανοφόρων του.
Βέβαια το τουρκικό Επιτελείο επεξεργάζεται διαρκώς και καινούρια επιθετικά σενάρια κατά Κύπρου και Ελλάδος (πρβλ. ανάλυση Δ.Κ.Κωνσταντακόπουλου, Κόσμος του Επενδυτή,20-21/8/11).
Οργή προκαλεί η διαβόητη «Βιβλιοθήκη» των τουρκικών επιχειρησιακών σχεδίων, μεταξύ των οποίων η κατάληψη μεγάλου ελληνικού νησιού, η εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά και η προβοκατόρικη αυτοκατάρριψη  τουρκικού για να κορυφώσει την ένταση. Οι νεοοθωμανοί έχουν μετατρέψει αντιστάσεως μη ούσης, το Αιγαίο σε μια απέραντη αεροναυτική μηχανή έμπρακτης αμφισβήτησης των ελληνικών δικαιωμάτων, αδιακόπως κλιμακούμενου στρατιωτικού εκβιασμού μας και βίαιου εξαναγκασμού μας σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.
Η διαρκής αναπαραγωγή προκλητικών διεκδικήσεων από τους απέναντι και η απίστευτη ανεκτικότητα εκ μέρους μας που συχνά εγγίζει τα όρια της «αναισθησίας», καλλιεργεί στον εχθρό την δικαιολογημένη πεποίθηση ότι ο αποδέκτης των αναπάντητων προκλήσεών του είναι ευάλωτος και ψοφοδεής.       
Η Τουρκία είναι ορκισμένος εχθρός μας. Πείσμων και αμετάλλαχτη στρατηγική της είναι η συρρίκνωση και η μετατροπή του Ελληνισμού σε δορυφόρο, νεοραγιά του νεοοθωμανισμού. Πάσα άλλη προσέγγιση της νεοοθωμανικής πολιτικής είναι αφελής. Στις διαβόητες «διερευνητικές» συνομιλίες που εγκαινίασε το 1999 ως ΥΠΕΞ ο νυν πρωθυπουργός επένδυσε πλείστες, αλλά φρούδες ελπίδες. Αυτές με μια ενδιάμεση προσγείωση επί Μολυβιάτη-του αποδίδεται  η δήλωση «συνεχίζουμε τις «διερευνητικές» μόνο και μόνο για να μη τις διακόψουμε»-απογειώθηκαν εκ νέου επί Μπακογιάννη για να συνεχίσουν…ιπτάμενες μέχρι σήμερα, 50η συνάντηση. Να τα…εκατοστήσουν!
Ο κ. Σημίτης επαίρονταν το 2004 ότι βρίσκεται «μια ανάσα» από την τελική συμφωνία. Ποια συμφωνία; Την απεκάλυψε πρόσφατα ο Τούρκος διαπραγματευτής Μπουλούκμπασι (πρβλ. την Κύρα Αδάμ, Ελευθεροτυπία 20/8/11). Οι «διερευνητικές» (τάχα συνομιλίες) διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 1978. Η Άγκυρα επέβαλε στην Ελλάδα την ερμηνεία ότι οι «συνομιλίες» αναστέλλουν το δικαίωμα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και μολονότι ο εγκυρότατος διευθυντής  της νομικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ, αείμνηστος Κώστας Οικονομίδης απέδειξε το αντίθετο, επί 33 χρόνια εμείς απέχουμε. Στο ίδιο διάστημα μέσω ICAO, NATO και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων», η Άγκυρα επεκτείνει, εδραιώνει και νομιμοποιεί ανύπαρκτα δικαιώματα σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο.
Ο Ελληνισμός απειλείται και χρειάζεται τάχιστα στρατηγικό εταίρο για να υπερασπισθεί την ακεραιότητά του. Να ψάξουμε για αληθινούς συμμάχους. Θα τους βρούμε! Διαθέτουμε    σοβαρότατες αντιπαροχές. Όμως να τις διαπραγματευθούμε. Για την ΑΟΖ το κυπριακό παράδειγμα είναι μέγιστο μάθημα. Εμπρός για συνεργασίες με εταιρείες που έχουν πίσω τους δύναμη πυρός που θα μαζέψει τους νεοοθωμανούς στην «τρύπα» τους.

"Ταφόπλακα" στο σκάνδαλο Siemems

Ούτε γάτα ούτε ζημιά... Η υπόθεση της Siemens έκλεισε οριστικά στη Βουλή χωρίς καμία παραπομπή καθώς απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, για τη διερεύνηση της ενδεχόμενης διάπραξης εκ μέρους των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Χ. Μαρκογιαννάκη και Γ. Αλογοσκούφη του αδικήματος της απιστίας, αναφορικά με το σκάνδαλο Ζήμενς.
Συγκεκριμένα για τον Γιώργο Αλογοσκουφη ψηφίσαν υπέρ 130 βουλευτές , 8 κατά, 7 λευκό, 11 άκυρο και 9 παρών.
Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη 128 υπέρ, 9 κατά 6 λευκά, 12 άκυρο και 10 παρών.
Έτσι δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 ψήφων για την παραπομπή των δύο πρώην Υπουργών της ΝΔ.
ΝΔ και ΛΑΟΣ είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «ΛΕΥΚΟ» και ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τα ψηφοδέλτια γράφοντας επάνω «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ».
Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν, για άγνωστο λόγο, η Βάσω Παπανδρέου, λόγω ατυχήματος οι κύριοι Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμμινίδης και σε αποστολή στο εξωτερικό οι κύριοι Βασίλης Τόγιας και Θωμάς Ρομπόπουλος.
"Επίκαιρα"

Νέες "καυτές" αποκαλύψεις από το WikiLeaks

Σκάνδαλο 10 εκατ. ευρώ στη «σχολική αυλή» της Αννας!

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν επικείμενη εισαγγελική επέμβαση για την υπόθεση της προμήθειας χάρτου αξίας 10 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), προκειμένου να τυπωθούν τα σχολικά βιβλία. Είχε προηγηθεί, άλλωστε, η αρνητική απόφαση 2094 του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση τον προσυμβατικό έλεγχο που αυτό διενέργησε. Πέρα από το γεγονός ότι οι μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν δίχως σχολικά εγχειρίδια ακόμα και μέχρι το Δεκέμβριο, δημιουργούνται ερωτήματα για το κατά πόσο εξυπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον από την όλη υπόθεση, ειδικώς αν ισχύουν όσα πρώτη αποκάλυψε η εφημερίδα Το Παρόν περί υπερκοστολόγησης που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ…

Επιπλέον, όπως πληροφορούνται τα «Επίκαιρα», η υπόθεση της προμήθειας χαρτιού με απευθείας ανάθεση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο ΣΤ' Κλιμάκιο του Ε' Τμήματος Διακοπών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έχει χρόνο μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκδώσει το πόρισμά του. Το λογικό συμπέρασμα είναι πως, ακόμα κι αν περάσει από την «κρησάρα» του ανωτάτου δικαστηρίου, ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη των μαθημάτων στις 12 Σεπτεμβρίου είναι ελάχιστος προκειμένου να τυπωθούν και να διανεμηθούν εγκαίρως σε όλη τη χώρα ακόμα και τα «βασικά» βιβλία, σύμφωνα με τον αδόκιμο όρο που χρησιμοποίησε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.