Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Προσφυγή θυμάτων παιδεραστίας εναντίον του Πάπα

Προσφυγή εναντίον του Πάπα και άλλων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατέθεσαν θύματα παιδεραστών ιερέων, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ίοπως ανακοίνωσε η ένωση θυμάτων SNAP. 
Οι επικεφαλής της SNAP, με τη βοήθεια δικηγόρων της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κέντρο για Συνταγματικά Δικαιώματα» (CCR), προσέφυγαν στο ΔΠΔ ζητώντας να δηλώσει τη δικαιοδοσία του στην υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης. 
Οι προσφεύγοντες κατηγορούν τους αξιωματούχους του Βατικανού ότι «ανέχθηκαν και κατέστησαν δυνατή τη συστηματική και ευρέως εκτεταμένη συγκάλυψη βιασμών και σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο». 
Στην προσφυγή τους έχουν επισυνάψει 10.000 σελίδες που τεκμηριώνουν τις υποθέσεις παιδεραστίας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της ένωσης, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ. 
Μέλη της SNAP από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο- τέσσερις χώρες που έχουν πληγεί από το σκάνδαλο παιδεραστίας στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία - μετέβησαν στη Χάγη για να ζητήσουν να αρχίσουν διώξεις εναντίον του πάπα και τριών άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «για τις άμεσες ευθύνες τους ως ιεραρχικά προϊσταμένων». 
«Εγκλήματα εναντίον δεκάδων χιλιάδων θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι παιδιά, συγκαλύφθηκαν από τους αξιωματούχους στο πιο υψηλό επίπεδο του Βατικανού. Στην περίπτωση αυτή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», τόνισε η δικηγόρος του Κέντρου για τα Συνταγματικά Δικαιώματα Πάμελα Σπις, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση της SNAP.

Εν τω μεταξύ, λένε ότι μία εικόνα κάνει για χίλιες λέξεις..

ΔΠΔ: Προσφυγή θυμάτων παιδεραστίας εναντίον του Πάπα

Financial Times: Η Ιταλία δεν πάει ΔΝΤ και ζητά δανεικά από την Κίνα!

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ιταλία ζήτησε από την Κίνα να αγοράσει ομόλογα της. Ο Πρόεδρος του κινεζικού επενδυτικού ομίλου China Investment Corp (CIC) συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Τζούλιο Τρεμόντι, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας και όπως
όλα δείχνουν η Ιταλία θα πάρει δάνεια από τη Κίνα αποφεύγοντας έτσι τη λύση του ΔΝΤ.

Κάτι σχετικό, όχι ωστόσο ακριβώς το ίδιο, έκανε και πριν μερικές ημέρες η Κύπρος που αποφάσισε να δανειστεί από τη Ρωσία. Τα σχόλια δικά σας…

Αυτό είναι το "Σχέδιο Β'" της κυβέρνησης για την χρεοκοπία!

"Σχέδιο Β'" δεν έχει η μόνο η Γερμανία για την περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά και η... ίδια η Ελλάδα! Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές της κυβέρνησης στο defencenet.gr, έχει καταρτιστεί το πλάνο πληρωμών των κρατικών υποχρεώσεων σε περίπτωση που δεν εκταμιευθεί καθόλου η 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ ή εκταμιευθεί μέρος της. Δηλαδή, αν επέλθει πιστωτικό γεγονός ή αλλιώς "κραχ".Σημειώνουμε ότι, όπως διαβεβαιώνουν ορισμένα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, η 6η δόση δεν περιέχει σημαντικές πληρωμές προς τις ξένες τράπεζες και για το λόγο αυτό είναι "υψηλού κινδύνου": Δεν υπάρχει θέμα να μείνουν απλήρωτες οι τράπεζές τους.
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα παρακρατηθούν οι οφειλές των εφοριών (επιστροφές φόρου ή ΦΠΑ) και δεν θα γίνει καμία "εσωτερική πληρωμή" παρά μόνον σε μισθούς στο δημόσιο τομέρα και συντάξεις. Αν τα πράγματα "σφίξουν" ακόμα περισσότερο, θα υπάρξει αναστολή πληρωμών και στις συντάξεις. Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται για να μπορέσει να "αναπνέει" το κράτος.
Αλλά και εδώ μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός: Να πληρώνονται μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι αορίστου χρόνου, όχι! Οι συμβασιούχοι του δημοσίου δεν θα πληρώνονται καθόλου, αυτό είναι βέβαιο. Φυσικά ούτε ευρώ δεν πρόκειται να δοθεί σε προμηθευτές παντός είδους, συμβασιούχους, εργολάβους, επιχορηγούμενους φορείς του δημοσίου κλπ. 
Ακριβώς βάσει του ανωτέρου ενδεχομένου, θα υπάρξουν επιτάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις των απαραίτητων μέσων και υλικών που χρειάζονται για την λειτουργία τους, όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr.
Σε λίγη ώρα ο Ε. Βενιζέλος ανακοινώνει τα νέα μέτρα για την είσπραξη επιπλέον 1,7 δισ. ευρώ (έχουν ιδιαίτερο χιούμορ: Νομίζουν ότι αν τα ανακοινώσουν, θα τα μαζέψουν!) και η τρόικα επανέρχεται στις 14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για τον τελικό έλεγχο της χώρας.
Κρίσιμη θεωρείται η πολιτική διαπραγμάτευση που θα γίνει στο άτυπο Ecofin στο τέλος της επόμενης εβδομάδος παρουσία των αρχηγών της τρόικας. Προετοιμάστηκε σε συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους των κρατών στην αρχή της εβδομάδος υπό πολύ έντονο κλίμα για τη χώρα, και φωνές που μιλούσαν ακόμη και για έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση αποτυχίας.
Η κυβέρνηση από τη πλευρά της μετρά τα διαθέσιμα. Η χαμηλή προσέλευση στην δημοπρασία εντόκων ενίσχυσε τις ανησυχίες εντός της κυβέρνησης που προσδοκά να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της από νέα έκδοση 2 δισ. ευρώ της προσεχούς εβδομάδας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr