Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Γιώργο, φεύγα! (επιτέλους).

Φύγε τώρα πριν να είναι (πολύ) αργά γιατί μετά θα σου απομείνει μόνο η λύση του ελικόπτερου. Πιστεύω δε, να είναι από ‘κείνα που μπορούν να πετούν τη νύχτα κι αθόρυβα... Η Ελληνική Ιστορία σε έχει ήδη τοποθετήσει στις μαύρες κι απόκρυφες σελίδες της οι οποίες ως κινούμενη άμμος, θα σε ρουφάνε όλο και περισσότερο όσο μένεις. Θα μπορούσες - σε θεωρητικό επίπεδο πάντα - να τα είχες κάνει όλα με τη σωστή σειρά: το δημοψήφισμα πρώτα, το κούρεμα μετά, τα 110δις έπειτα και στο τέλος...τα "λεφτά υπάρχουν". Μήπως σου είχαν δώσει τους φακέλους ανάποδα; Με τη σωστή σειρά, βέβαια, θα τα έκανε, ένας Πατριώτης, όχι ένας Πατριδοκάπηλος. Ένας Πατριώτης με την παλαιά έννοια και όχι με τη Νέα που προσπάθησες να προσδώσεις εσύ. Και θα το έκανε, εγκαίρως, προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς τεχνάσματα και κρυφή (αλλά όχι και τόσο) ατζέντα.

Τελικά,  ακόμα και όλοι όσοι λέγαμε, χρόνια τώρα, “mind the GAP”, ότι είσαι όχι απλά επικίνδυνος αλλά πολύ επικίνδυνος, και βασιζόμασταν στα πραγματικά γεγονότα του γενεαλογικού σου δένδρου, του πολιτικού σου βίου και της ιδεολογικής πολιτείας σου, πέσαμε έξω. Μας ρεζίλεψες. Ήσουν πολύ χειρότερος, Ο χειρότερος. Ξεπέρασες και τον εαυτό σου, εμπνέοντας να κάνουν το ίδιο και οι επίλεκτοι "σωτήρες" γύρω σου. Επέδειξες έναν αξιοθαύμαστο, κατά τα άλλα, ζήλο. Αν άλλοι πολιτικοί είχαν τον ίδιο ζήλο με σένα στο να εφαρμόσουν πραγματικά καλές και χρήσιμες λύσεις για την Ελλάδα, όπως εσύ προσπάθησες να εφαρμόσεις τις κακές και υποβολιμαίες πολιτικές σου, χρόνια τώρα θα είχαμε πετύχει θαύματα.

Το χαρτοφυλάκιο σου ήταν φτιαγμένο εδώ και πολύ καιρό. Στο είχαν ετοιμάσει οι μέντορες σου και εσύ έσπευσες να το εφαρμόσεις το γρηγορότερο δυνατόν χρησιμοποιώντας τον πονηρότερο και σκληρότερο τρόπο, ώστε να επιδείξεις την υποτακτική σου διάθεση σε εκείνους στους οποίους πιστεύεις, εμπιστεύεσαι και πάντα βασιζόσουν. Ήθελες να αποδείξεις ότι η «εκπαίδευση» σου, κοντά τους, από νεαρή ηλικία, άξιζε και απέδωσε. Γι’ αυτό άγεσαι και φέρεσαι με τόσο θράσος και με τόση άνεση απέναντι σε όσα συμβαίνουν σήμερα εξαιτίας σου, όσα κι αν προκαλείς με τις πράξεις σου, όσα ψέματα ανερυθρίαστα είπες (και λες) στους Έλληνες, ευκαίρως-ακαίρως, ν οκ στιν ριθμός. 

Αισθάνθηκες ότι «ήρθε η ώρα σου», όταν οι μέντορες σου, έκαναν επίδειξη δύναμης δημιουργώντας τεράστια αλλά ανύπαρκτα σκάνδαλα στον Καραμανλή, αφού απ’ την αρχή τον υπέκλεπταν και τον παρακολουθούσαν με αγωνία, και επιβουλεύονταν τη ζωή του και της οικογένειας του, διότι τόλμησε να τους αγνοήσει, διότι τόλμησε να βάλει το συμφέρον της χώρας του πάνω από τα δικά τους συμφέροντα (βλ. Ελληνορωσσικές στρατηγικές συνεργασίες, βέτο στα Σκόπια, σχέδιο Αννάν, ευρωπαϊκά και όχι υπερατλαντικά οπλικά συστήματα). 

Όχι, δεν παραγνωρίζω και τις δικές μου ευθύνες, για το ότι βρέθηκες, τελικά, σε θέση εξουσίας για να τα κάνεις όλα αυτά. Ο σύγχρονος Έλληνας, κατέπεσε ηθικά και πνευματικά. Η φάρα σου, άλλωστε, είσαστε γέννημα-θρέμμα (εσύ όχι επακριβώς) της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, του παρόντα αιώνα του απατεώνα. Ακόμα και γι’ αυτήν την κοινωνία, από Γιωργάκης δεν κατάφερες να γίνεις ποτέ Γιώργος και δεν θα είσαι ποτέ Γεώργιος. Όμως, ήσουν πάντα και παραμένεις με επιτυχία, και αυτό στο αναγνωρίζω, πιστός υποτακτικός στους ηγουμένους σου που ποθούν διακαώς μία νέα τάξη δημιουργώντας πρώτα αταξία σε χώρες στις οποίες θέλουν να επεμβαίνουν μετά ως σωτήρες και να κατευθύνουν τις εξελίξεις μέσω πετυχημένων νεοταξικών ψευδοπροφητών, όπως εσύ, πού πό τό ξωτερικόν φαινόμενον το προβάτου κρύπτεις τόν λύκον (Αποκ. ιγ΄11), εκτελώντας τις εντολές μερικών μεγάλων, αλλά όχι τρανών. Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα εκεί μέσα, που περιμένουν να «έρθει η ώρα τους» αλλά αυτή η πρώτη Γενική νεοταξική Πρόβα τελειώνει τώρα.

Ήρθε η ώρα να έχουμε το νου μας και στους άλλους λύκους. Εκείνους που χαίρονται στην αναμπουμπούλα που εσύ δημιούργησες. Που δεν είναι προβατόσχημοι, αλλά Γκρίζοι και Κόκκινοι. Στην ακυβερνησία που έχουμε οδηγηθεί, και προφανώς θα συνεχιστεί ακόμα, η Τουρκία θα βρει (ή θα δημιουργήσει) την αφορμή να καταλάβει ελληνικά εδάφη των οποίων η ΑΟΖ περιλαμβάνει πλούσια τα ελέη της μητέρας Γης και τα οποία ανήκουν, φυσικά, σε εμάς και τους απογόνους μας. Η «φίλη» Τουρκία, ως κατεξοχήν, θρασύδειλη, δεν θα ανοίξει πολεμικό μέτωπο με το υπερεπαρκώς οπλισμένο Ισραήλ αλλά με το παροπλισμένο και χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος. Και ξέρουμε πολύ καλά τα σημεία του Αιγαίου, που εποφθαλμιούν χρόνια, τώρα, οι Τούρκοι και «κατοχυρώνουν» την αμφισβήτηση τους με τις χρόνιες παραβιάσεις τους από αέρα και θάλασσα.
Το Καστελόριζο, από το οποίο με θράσος ανακοίνωσες το προσχεδιασμένο ΔΝΤ.
Το Αγαθονήσι και οι Φούρνοι, απ’ τα οποία την Πρωτομαγιά του ’09 μιλούσες με προεκλογικές αερολογίες για τις καθημερινές αερομαχίες και εγγυόσουν «στον πολίτη την πρόσβαση σε σωστές υπηρεσίες Συγκοινωνιών» (εκείνη την εποχή οι Φούρνοι εξυπηρετούνταν από τρία μεγάλα πλοία από Πειραιά) και υποσχόσουν «πως η Ελλάδα δεν θα είναι άγονη γραμμή» ενώ όταν βγήκες, πρώτα υποβάθμισες και μετά κατήργησες τελείως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε σήμερα να δυσκολεύονται να δρομολογηθούν ακόμα και μικρά πλοία.
Την Ικαρία, ναι αυτήν που υποσχέθηκες, μεταξύ άλλων, στη Χίλαρι τον Ιούλιο, λόγω ραδονίου-ουρανίου. Φρόντισες δε, όταν κατάλαβες ότι το τέλος της εξουσίας σου πλησιάζει, να καρατομήσεις και τις Ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να περιδυνίζονται κι αυτές γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και να ξεχάσουν τις αμυντικές ετοιμότητες.

Παρόλο που προσπαθείς, μέχρι τέλους με άρρητα ρήματα να θολώνεις και να μπερδεύεις ακόμα και τους υποστηρικτές σου, κάνε τώρα το μόνο πράγμα που θα σώσει τη Χώρα. Ναι, τελικά θα σώσεις την Ελλάδα˙ μόνο αν φύγεις. Έστω και «ηρωικά», όσο προλαβαίνεις.

Ικάριος Ζήδρος (ikarios1912.blogspot.com) 3/11/11