Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Φοβάται για νέες αποκαλύψεις τώρα ο Βενιζέλος!

Ούτε το όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν τόλμησε να πει από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ισως φοβούμενος για το τι μπορεί να πει αν ανοίξει το στόμα του ο τ. υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Απλώς αρκέστηκε να τον...φωτογραφίσει, μια και μέχρι χθες τον υπερασπιζόταν όπως και ο υπασπιστής του Ανδρέας Λοβέρδος.

Χθες ο κ. Βενιζέλος σκιαγράφησε τον κ. Τσοχατζόπουλο λέγοντας: «Δεν διασφαλίσαμε σε απόλυτο βαθμό την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος. Η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκολύνει την ισοπέδωση, τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό. Υπάρχει όμως δυστυχώς ένας πυρήνας αλήθειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πίσω από την έλλειψη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος να κρυφτεί και η έλλειψη τιμωρίας και απονομής δικαιοσύνης για όσους άσκησαν ουσιαστική εξουσία, άσκησαν λαθρεμπόριο επιρροής και πλούτισαν παράνομα μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτική εξουσία».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει το κρεσέντο υποκρισίας του ΠΑΣΟΚ με διαρροές της Ιπποκράτους που πάλι στόχευε τη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν προτιμότερο η Δικαιοσύνη να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα». Στην ίδια γραμμή είχαν κινηθεί και άλλα στελέχη, τα οποία τόσο καιρό σιωπούσαν, όπως οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Θανάσης Οικονόμου κ.ά.

Από τη μεριά της, η Νέα Δημοκρατία, με δήλωση του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, επισημαίνει: «Εστω και αργά, ο πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και για σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεών του Α. Τσοχατζόπουλος παίρνει τον δρόμο που έδειξε η Δικαιοσύνη: Είναι ο τρίτος που κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές, μετά τους κυρίους Μαντέλη και Τσουκάτο, επίσης κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιον τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «εκλογικό αποπροσανατολισμό», ενώ ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «δεν είναι μόνο ο Ακης...»

"Δημοκρατία", Νίκος Ελευθερόγλου