Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: "Έγγραφο ΔΝΤ από το 2010 για αποτυχία της Ελλάδας"!


Έγγραφο ΔΝΤ που προειδοποιούσε ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει, θα έρθει βαθιά ύφεση και θα διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός».
Την ύπαρξη εγγράφου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με ημερομηνία 29.3.2010 προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με το οποίο του επισήμαινε ότι το μνημόνιο θα φέρει βαθιά ύφεση, θα δοκιμάσει τον κοινωνικό ιστό και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή της στην συζήτηση της προτάσεως για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, εξήγησε ότι διάβασε την δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη η οποία περιλαμβάνει δύο αποκαλυπτικά έγγραφα: «Το πρώτο είναι ένα ΦΑΞ του κ.Ρουμελιώτη προς τον κ. Προβόπουλο με το οποίο του γνωστοποιούσε απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ με ημερομηνία 29.3.2010 (σ.σ. προ της υπογραφής του μνημονίου) που ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα φέρει βαθειά ύφεση, θα δοκιμάσει τον κοινωνικό ιστό και δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί.

Το δεύτερο περιλαμβάνει την ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας από το ΔΝΤ ότι το Ταμείο ουδέποτε θα ζητούσε από μια χώρα να προχωρήσει σε ακαριαία μείωση χρέους σε ένα έτος. Από αυτό το έγκλημα υπήρξαν κερδισμένοι. Κέρδισαν οι κερδοσκόποι των αγορών και όσοι κατείχαν ταCDS».